2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 新晴空物語 《新晴空物語》攻略心得區 [心得活動]坦武者淺淡44副本
go

[心得活動]坦武者淺淡44副本 [複製鏈接]

【出發前準備】

首先出發前必先有一套隱陣既冰抗裝最少30%(戒指2隻 & 腰帶)

身為武者有一個優勢就係【自然體悟】令到本身已經有15%全屬抗性

有錢既,可以全身開洞上【天河石(冰抗石)】

一般坦最少有55%、打手等30%就OK

【出發陣容】

我通常出團係

2陰陽、1補師、1刺客、1武者(我自己)

優點:陰陽係打4王個邊會幫手拉分身、2個方便互相復活;刺客可以係3王幫手暈

缺點:陰陽會係裝備上的相沖、出發前最好傾惦裝備分配

【外話:寵物介紹】

哩2隻係我依家既寵物,一隻用黎打怪一隻用黎融合

依家努力搵緊一隻+HP既番黎融合,咁就完美喇^_^

【出發前路線介紹】

路線係開頭有分叉,其他大多數都無問題

係懶人唔可以一點地圖就到目的地

因為會成日卡係D轉角位個到XD,其他沒咩好提

【副本中要注意的怪】

一般小怪都無咩威脅,唯獨哩隻【雀】,一唔小心就會出事嫁喇!!

【1王】

哩隻王係最易打既,無咩特別要注意,做番應該做既野就過

王寵係一隻加HP、防禦、力量寵,對我都係一隻唔錯既選擇。

【2王】

哩隻王係第2難打既王,佢會不停落冰,淨係睇佢個陣容就怕怕,

同埋對我黎講都係好難拉既王,因為佢成日出反彈,攪到無咩時間打佢=3=

小怪通常由打手KO,但打手死左就要幫手拉住同埋打小怪,

要長期抱住補師係隊中既支柱哩個信念

【3王】

哩隻王係最難打既,通常做坦同打手既就會幾辛苦

因為一俾佢咬住就會好忙碌,要左行右行(禁到手指痛= =)

雖然明知閃到佢D技就無事,但都唔係易事

事關行個方面唔係咁順暢,所以佢未出到你就要行定先-.-

打哩隻好似心臟病發,因為會打到好緊張..吼~~

【4王】

哩隻王只要陰陽拉分身拉得好,就好快攪惦,

見到【青光】請唔好企近王,如圖佢會好似個颱風咁原地轉

佢最痛就係哩招,其他無咩好怕佢!

不過記得清左旁邊條路俾陰陽有路拖分身

有好多人話唔知點分分身同正身,你只要睇佢【掉寶】

分身就無掉寶,正身就有

另外正身同分身既技都唔同,分身係唔會有青光自轉個招嫁^^

【其他分享】

打副本一定要注意,當自己死左番左副本出面,而人地又打緊王既時候千萬

唔好係一半血以下入副本,可能哩個係BUG,王會回血,無論你係王旁邊。

哩個係最近發現既,因為以前自己都試過明明打緊王又唔係行到好遠,

點解會自己回血呢,原來因為哩個原因= =

另外所有王都會有隨機屬性,例如:25%防禦、反彈、25%HP等等,

如果想要一隻自己中意既,歡迎重置你既副本XD

【結語】

哩個副本大家要好小心呀,一不小心就要走一段好長既路,真係唔好受= =

【小妹對武者既感受】

武者係一個唔拖唔水既職業,係哩個副本有4套[力士/武者]既裝,

真係好難打呀,依家只係齊左一套咋>_<

坦職可能對某些人來說唔太重要,講真我都睇唔出佢個重點走向

但我相信所有職業都會有佢既出頭天,仲係唔拖唔水既武者(我),唔好放棄呀!!
每人都有唔同既走向,只要自己玩得開心咪得囉^^

________________________________________________________________________________

**以上都係本人既個人意思及想法,如有不滿意既地方,請多多見諒,不喜勿插,謝謝**

**如有任何錯誤的地方/個人既感受,歡迎提出你既意見**

支持你!!:)

= ='咁都俾你發現~

支持你!我都係坦武~.~"...

睇睇先 支持一下

真強...謝謝分享

ccccccccccccccccccccc
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 05:01 PM , Processed in 0.028491 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存