2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 瑪奇英雄傳 美服及杖娘初體驗 (解決交易所問題)
go

美服及杖娘初體驗 (解決交易所問題) [複製鏈接]

笑傲無雙

見人地玩美服咁happy,都係忍唔住要試下......

我用VPN玩,因為PROXY貌似好難SET,

上網GOOGLE找「VPNSS」OK, 好易申請。

依個VPN不限速,但每天限量30M,(看來是Mb....)

如果每天只玩幾個鍾,應該ok掛﹖我都唔sure。

係船度set手制果時,有2人加入了, (3人團)

還怕會lag,但實際上又OK! 其中一人貌似是港人。(名叫 luffy)

雖然佢地得1格網速,但又無卡左係度唔郁既情況。

美服與國服最大分別係無得跳,同埋平時行路好慢,

不過可按鍵不放跑步,係會扣體力,打果時要成日按。

無大陸版咁方便。不過感覺更似Monster Hunter。

儲裝任都係有既,都係同村中妹妹仔買,看來防具也要自行製作。

杖娘真係幾可愛,但樣子感覺憂鬱過盾娘,明明年紀較輕,

杖娘戰鬥無想像中咁方便,第二招火按「後」出要不快不慢,

不過招火是範圍擊,只要火球擊中就會爆開,但攻距都幾短。

原來杖娘即是鐮刀娘???? 選角果度杖娘手拿鐮刀﹖

杖娘第二武器是鐮刀??

美服 10支藥水=2000+10個生命水晶+10個空瓶   (矛都可以自己整)

國服 8支藥水=4000

&美服防具武器要自己找料製作,但跌料易5倍,沒生果肉脯再易2倍.... 5x2=易10倍

製作武防亦不用xxxx樣本。浪費玩家時間不斷重覆打........

o岩o岩發現,所有武防都可以去交易所買,對於想盡快完儲裝任的人超方便﹗

國服自行製作的武防是禁止買賣的!!!!!!!!! 慢慢打樣本啦﹗

昨天研究完點開交易所,可能都幫到你。

原來開交易所,要先開VPN >> 官網登入 >> 入game......

如果次序改成  官網登入 >>  開VPN >> 入game ,就會因為detect到2個IP而開不到。

杖娘 ericko  見到加我朋友啦﹗

大隻佬 Beastbite  依個應該少玩d~  (兩個都係美西)

上網另外找左個vpn, 好在唔限時間,唔限容量,

但會限網速, 入團OK, 自己開團人地會卡,

想知可pm我,廢事公開搞到慢晒......

已有 2 人評分威望 Good 收起 理由
RECALL.凌 + 20 幫助會員!
kayeung1019 + 2 你的文章對我很有用。謝謝!

總評分:  威望 + 20  Good + 2   查看全部評分

我冇心機去升隻法c 不過 早10lv 都感覺良好
不過我都係中情於雙劍
但係冇得跳就吹漲左d 普攻唔扣氣 不過又要跑又要成好煩 ==
同埋 唔整行血出黎都唔知 原來 紅狼咁鬼多血...
因為冇攻擊數字reveal既關係 都唔知係佢多血定我低攻 禁到我隻成狗咁
一場成8~9分鍾 o哂咀T^T
唔多識應呀 美服 快d公測啦國服 同埋 出法c同巨人呀 @_@

回復 1# ericho731 的帖子

杖娘24lv可以做任學技轉玩鐮刀的

即使陸服都係一樣

美國技術需求較高吧..

還有一點超重要的....美服沒有外掛

呢隻瑪英跟本就係抄改芒亨
所以 無跳 跑扣耐 無傷害數字(打王困難的話都無)
裝要親手造等等.. 通通跟足

而家將芒亨不足既地方 改良
d囡囡萌d 對奶彈d
再加埋無雙要素 要殺一輪小怪先打王

本來呢個設定好o岩"技術撚"
但後尾又要就一批"爽快撚" 整個XE版出黎
搞到各大論壇成日見到兩批撚罵戰

笑傲無雙

原帖由 zohuntsman 於 11-8-16 08:55 PM 發表
我冇心機去升隻法c 不過 早10lv 都感覺良好
不過我都係中情於雙劍
但係冇得跳就吹漲左d 普攻唔扣氣 不過又要跑又要成好煩 ==
同埋 唔整行血出黎都唔知 原來 紅狼咁鬼多血...
因為冇攻擊數字reveal既關係 都唔知係 ...

陸版夠爽,美版講技術。各有特色都唔錯﹗

反而喜歡唔見boss血bar,好有芒享feel~

笑傲無雙

原帖由 Imonfire 於 11-8-16 09:30 PM 發表
呢隻瑪英跟本就係抄改芒亨
所以 無跳 跑扣耐 無傷害數字(打王困難的話都無)
裝要親手造等等.. 通通跟足

而家將芒亨不足既地方 改良
d囡囡萌d 對奶彈d
再加埋無雙要素 要殺一輪小怪先打王

本來呢個設定好o岩 ...

「d囡囡萌d 對奶彈d」, 芒亨女角相比之下,唔似女人.....

如果抄埋大地圖找boss同boss會逃走就正爆。可能怕被人告啦.......

新女我都影左好多相﹗另一方面,大隻佬真係超樣衰.......

回復 5# ericho731 的帖子

冇血reveal 都唔知幾時斬死佢..... 玩雙劍 新手個陣 好陰公= =
杖娘都可以同佢玩下捉 放下地雷陰佢呀~
雙劍就真係 手殘入院都不知何時了結sosad

笑傲無雙

原帖由 zohuntsman 於 11-8-17 12:15 AM 發表
冇血reveal 都唔知幾時斬死佢..... 玩雙劍 新手個陣 好陰公= =
杖娘都可以同佢玩下捉 放下地雷陰佢呀~
雙劍就真係 手殘入院都不知何時了結sosad

雙劍攻速咁高,只要你唔係太貪刀,唔難打呀.......

反而杖娘唔習慣佢個攻擊模式, 永遠要保持一定距離....... 佢招火攻距其實好短.....

杖娘中期其實很好玩~~~
2招都夠你玩都好開心= 3=
冰盾 = 基本上無敵 (9成攻擊全檔)
冰箭 = 凍到隻王你就爽死
後期還有那些什麼鍊金術呀之類的夠特別~~~

所以杖娘是好玩,鐮刀娘就好型~~~

原帖由 ericho731 於 11-8-17 12:32 AM 發表

雙劍攻速咁高,只要你唔係太貪刀,唔難打呀.......

反而杖娘唔習慣佢個攻擊模式, 永遠要保持一定距離....... 佢招火攻距其實好短.....

記得出完就即左右閃,唔好企頂頂等食BOSS招~~
基本上打BOSS都是 火>左右閃>冰>左右閃>火  輪流出都夠玩1~3船的了~~~

杖娘的好處就是打些近戰BOSS的了,保持一定距離慢慢打點都打得死的了,最重要魔法盾只要有一格就唔會一擊死,這是最大好處呢~~~

笑傲無雙

原帖由 千堂瑛里華 於 11-8-17 01:06 AM 發表

記得出完就即左右閃,唔好企頂頂等食BOSS招~~
基本上打BOSS都是 火>左右閃>冰>左右閃>火  輪流出都夠玩1~3船的了~~~

杖娘的好處就是打些近戰BOSS的了,保持一定距離慢慢打點都打得死的了,最重要魔法盾只要有一格 ...

血量bar中間的「魔法盾」,差點以為是美服特色.......

仲奇怪點解怪物打我唔扣血既﹖應該係為左方便杖娘企定定出招。

& 點解要冰火冰火咁輪流用? 扣多d?? @@

笑傲無雙

原帖由 千堂瑛里華 於 11-8-17 12:58 AM 發表
杖娘中期其實很好玩~~~
2招都夠你玩都好開心= 3=
冰盾 = 基本上無敵 (9成攻擊全檔)
冰箭 = 凍到隻王你就爽死
後期還有那些什麼鍊金術呀之類的夠特別~~~

所以杖娘是好玩,鐮刀娘就好型~~~

玩到冰既第二招咋﹗大範圍冰擊果招。依隻杖娘真係超爆勁。

除左要儲力同夾o岩時間按「後」,都無咩缺點。又夠晒萌﹗

原帖由 ericho731 於 11-8-17 03:43 AM 發表

血量bar中間的「魔法盾」,差點以為是美服特色.......

仲奇怪點解怪物打我唔扣血既﹖應該係為左方便杖娘企定定出招。

& 點解要冰火冰火咁輪流用? 扣多d?? @@

唔係,因為火回復時間比較長,同一開頭的boss行動都好慢,所以可以出完火,閃一下就出冰~
如果連續出火有機會未回復時間出唔到,之後就要比boss打的了,所以都是火冰輪流出~~

原帖由 ericho731 於 11-8-17 03:46 AM 發表

玩到冰既第二招咋﹗大範圍冰擊果招。依隻杖娘真係超爆勁。

除左要儲力同夾o岩時間按「後」,都無咩缺點。又夠晒萌﹗

大範圍冰唔好處就是打出去後有1~2秒硬直時間,容易被boss打,打細怪就很好用,不建議用來打boss,扣唔係好多的~~
到冰箭就知什麼叫好玩~~~
還有杖娘單刷熊完全沒問題的,很安全呢~~~

比你地講到流哂口水

笑傲無雙

原帖由 千堂瑛里華 於 11-8-17 10:15 AM 發表

唔係,因為火回復時間比較長,同一開頭的boss行動都好慢,所以可以出完火,閃一下就出冰~
如果連續出火有機會未回復時間出唔到,之後就要比boss打的了,所以都是火冰輪流出~~

唔知回復時間有不同,再研究下先~ 新手咩都唔知......   THX!

笑傲無雙

原帖由 gn00756864 於 11-8-17 11:30 AM 發表
比你地講到流哂口水

美版的設定合理好多。單係製作武防不用樣本,已值得你去玩。

橘過淮而枳,任何好野去到大陸也會變形....... 變得不似人形......

國服最大優勢只是xb版不用按鍵跑步及可以跳高重撃........

美服沒得跳高,而家都唔識避地上的陷阱線........

原帖由 ericho731 於 11-8-17 12:00 PM 發表

美版的設定合理好多。單係製作武防不用樣本,已值得你去玩。

橘過淮而枳,任何好野去到大陸也會變形....... 變得不似人形......

國服最大優勢只是xb版不用按鍵跑步 ...

冰箭要10秒時間reload
火球好像要5秒
大範圍冰就3秒

要維護了  無得玩=3=
不過同外國人組隊真係好搞笑haha
佢地講d野好正  又學到好多英文
sm隻boss就講rape him

笑傲無雙

原帖由 az5678910 於 11-8-17 01:07 PM 發表
要維護了  無得玩=3=
不過同外國人組隊真係好搞笑haha
佢地講d野好正  又學到好多英文
sm隻boss就講rape him

外國人入我團LAG都唔出聲,好GENTLEMAN。

唔似大6人小小卡就不斷絮絮唸...... 文化不同哪﹗

其實真係覺得卡咪走人,留低又要絮絮唸,真係好煩.......
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-22 06:53 PM , Processed in 0.046122 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存