2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 神魔紀元 分享下自己玩光嗚系詩人既心得(唔洗1.5鑽) ...
go

分享下自己玩光嗚系詩人既心得(唔洗1.5鑽) [複製鏈接]

話說呢排暑假,我既生理時鐘完全亂曬...家陣(6:30)都仲未眼訓..又無乜野做,諗起前幾日有個朋友同我講光詩好似很利害,而且好好奇我既補血量,所以我就想發篇自己既心得比佢同埋有志於係高補量發展既光詩朋友參考下(字海抱歉^v^")
廢話少講,關係天賦方面我係咁點既...
第1行:精修光之和絃:5 加攻,以及為左點出後面既天賦l光之祝福:5 不無小補,而且都係為左後面既天賦

第2行:耀眼:0 我都唔pk既,點來無用l無律之光0: 前期以外好少用到無律之音l光之神曲1:詩人戰場上既搵食技之一,點1點就夠l律之延續:3 點曬佢會令你既buff時間加長,更容易連技

第3行:凝望:0 陸版台版都話呢招技都唔知有乜用l光之獨奏曲 滿: 不用多說l光暈3:有人會唔點,但係我覺得佢可以令你救到行得遠既隊友,即使加長既距離唔係太長

第4行:聖光之護/生命之光 滿:光詩搵食既招牌技l光之韻律:我地求補血唔求攻

第5行:魔光之影3:光影群補cd3秒既秘密l精修光之獨奏曲:點得光獨就實點架喇l治療之律0:我無點到,因為淨係加自己既被補血量,不過有個fd點左,3個e之後既自補量非常變態,怕死既朋友可以點曬佢

第6行:聖光之力2:主要係要佢既減cd時間,令你既buff無咁易斷l光暈抵抗0:沖得光精既只有牧師,無謂為佢地而曬點

第7行:進階光之和絃:我地不求攻擊力l聖歌:救贖 滿:看似很強大,其實要cd1分鐘,而且要3個e加一個休止符先用得,實用性不太大,不過都有時會用到,因為佢可以解除最後一個加上去既負面buffl聖者之歌2:點得救贖就順手點埋佢

第8行:光明洗禮2:聖歌:洗禮又係光詩既另一搵食招牌技,而光明洗禮又再加洗禮既治療量20%,實點!l復蘇吟唱曲1:光詩最屈既既技能,也即是戰鬥中復活,點1便夠l聖光籠罩2:只計1招buff既效果,不過全體治療量加10%,比牧師既強運還要強

第9行:生命喚醒3:點曬之後出防buff/洗禮有100%機會率消除生奏(群補)及光獨既cd,連技連得好既,就變左無限群補l光刃抯(錯字,當睇唔到吧)轉0:加閃避,致力於閃避既光詩可以點曬佢

第10行:精修復蘇吟唱曲0:可點可不點,我就唔點l光耀0:耀眼都唔點喇,仲點佢?

光系既天賦就可呢度為止,聽聞陸版出左新天賦,港版好似仲未更新,因為風系天賦第3行有招吹拂加所有buff既效果20:包括洗禮,所以我就諗住65lv開始點風

風系第1行:淩厲0:加攻的沒用l激昂5:強化你既攻buff,令到你有不遜所風詩既攻buff

第2行:風音掌握0:無點淩厲點唔到l無律之風0:無律之光都唔點l音樂技巧2:令你既補血範圍再一步擴大l音律綿延3:令你既攻buff持續時間加長,有利連技

第3行:風之獨奏曲0:我對佢無興趣l急速之音0:對佢都無興趣l吹拂4:點曬佢就岩喇

點埋風之後我可能會點出水獨or繼續點光,到時先發表新既心得文
多謝你用左幾分鐘來睇呢篇心得文,其實我打左半粒鐘....

辛苦晒...
字海...多謝分享

多謝大大的指教

十週年勳章(賀詞)

緋櫻靜 發表於 11-8-17 07:06 AM
話說呢排暑假,我既生理時鐘完全亂曬...家陣(6:30)都仲未眼訓..又無乜野做,諗起前幾日有個朋友同我講光詩好 ...

光之祝福:
5lv=1個E回200血..既然冇點治療之律...咁仲學黎做咩?

耀眼:
3lv=減20命中,持續10秒

光之神曲:
3lv=18秒內敵人18%防,減50命中

魔光之影:
最多得2lv,冇3lv

聖歌:救贖:
1lv就得,實用性的確唔大,只係因左解除最後一個加上去既debuff

聖者之歌
既然救贖只點1lv,就唔需要點..

精修復蘇吟唱曲:
點滿=目標復活後血+魔提升30%...如果你復蘇吟唱曲2lv,當你復活目前後,條血會回60%
1lv復蘇吟唱曲可以回目標15%血+魔
2lv復蘇吟唱曲回30%

感謝  很有幫助^^

幾有用 thx

回復 Y關Y 的帖子

光之祝福只係以一個不無少補既心態點落去,因為前期實用性比較大都係呢招架喇....
同埋我e+全buff開一個e都補到300幾

十週年勳章(賀詞)

題目...咁都要抽人水~~~~

笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

好有用既post
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-30 01:13 PM , Processed in 0.033369 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存