2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 SD高達Online [得閒一機鄭中基][機評]SD堅韌的肥姐-----GP03D!!! ...
go

[分享] [得閒一機鄭中基][機評]SD堅韌的肥姐-----GP03D!!!   [複製鏈接]

忍影世界

GP-03D

武裝一        必殺: 亂舞型
名字                          距離                                額外效果
大型光束軍刀                 近
係數1100                

光束步槍                         中
係數 1300               

米加光束加農炮             遠                                          倒地 狙擊
係數 2175                         

武裝二        必殺: 亂舞型
名字                          距離                                額外效果
3連裝大型導彈×2       中                                             跟蹤
係數 350*6                 

108連裝微型導彈艙      中
係數 319               

技能介紹:
1技  I力場    對光束武器的防禦力,大幅度上升。(光束傷害-75%)
2技  宏的執念  HP 50%以下 持續推進時間+100%,敏捷+7.6,移動速度+2%,速度+7.6,中距離武裝傷                                       
       武裝傷害-50%,狙擊鏡打開後攻擊必定會心一擊

機體介紹:
它直至今天仍迄立不倒
實戰、公會戰都會看到它
武裝十分多樣化
技能配合亦大大提高GP03D的生存空間
戰場定位為中~中後
支援性比較強
主要站於高處進行攻擊
戰鬥開始時,GP03D還沒有I力場
沒有I力場的GP03D十分脆弱
所以可以跟隨隊友進入戰線
然後R後用1武分別3發向左中右放追彈
當敵人看見追彈己退出來的時侯立即用2武進行攻擊
除此以外
R前的3武都很高攻,要把握機會發射
如看到隊友被敵方拳機打,可用1武進行反擊
但要記住用完後要退回中後場,否則只會被集火,可能活不過5秒
有了技1和技2之後
到高處利用導彈輸出和壓線
你也可以跟拳機衝鋒在前線作支援
再跟隊友進行集火
不要一個人衝上去
機體本身火力強...
容易吸引敵方視線
所以盡可以有一名隊友於附近援助

用機小貼士
1.請多點利用"V"來急降
2.R後1武不用甩彈,甩太遠會令命中下降
3.可用雪餅令機體變小,方便使用

配點方面
玩法一

強化點 3血
OC 點 全防
全防可成為一個控場手,壓在敵人的隊中心,再放出大型導彈,
強迫敵人退後,打亂敵人的陣形,來做出壓線和控場的效果,.為友方爭取進攻的主導權。

玩法二

強化點 3血
OVER點 全攻
全攻可以在中後場進行強大的遠攻,有時候到前方能高傷害地斬殺敵人

影片:
[utube]2CH0SajYfE0[/utube]
影片中不是本人,你們可向此玩家學習

最後,多謝咁有心機睇哂全文既人,
我已決心改過,你地可以透過回復/按推薦黎支持我,
我相信我一定可以全力以赴抵抗膠敵

已有 2 人評分Good 收起 理由
nod333nod + 3 我都係GP03D既愛好者
woody033052 + 2 第一正常POST, 我第一個發骨, 繼續努力!

總評分:  Good + 5   查看全部評分

十週年勳章(賀詞)

你學人機評?
仲勁過開心大發現

十週年勳章(賀詞)

得閒一機....
下次得閒會係幾時.....

忍影世界

原帖由 XNateRiverX 於 11-8-22 02:09 AM 發表
得閒一機....
下次得閒會係幾時.....

隨時

忍影世界

原帖由 okpkandfk 於 11-8-22 02:06 AM 發表
你學人機評?
仲勁過開心大發現

狗狗,
我終於再次見到你,
I miss u

十週年勳章(賀詞)

原帖由 ★惡魔≠小瘋★ 於 11-8-22 02:12 AM 發表

狗狗,
我終於再次見到你,
I miss u

要搵我去吹水區啦

十週年勳章(賀詞)

我可以透過回覆支持

看來的確改過自新,你紀念性既第一個正常post
支持

今次竟然會正常...
好野

太陽從西邊升起

我部沙ew..專殺霸體/_\

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙

正正常常咪幾好....

風暴前夕都是這樣的風平浪靜....

小心!!!
睇咁開隨時得不嘗失

你做機評........:smilie_:):

正經post留明

玩過星曲WEB 忍影世界

乂吉仔軒乂 發表於 11-8-23 08:31 PM
你做機評........

見唔見到影片下面個幾個字?
不是本人

忍影世界

johnwaiii 發表於 11-8-23 10:05 PM
見唔見到影片下面個幾個字?
不是本人

你理解能力真係...
我話條片唔係我,機評係我的,
唔係我post黎做咩 0n99

野~你好衰架
迫人講事實

http://www.[此內容已被過濾].com/bbs/viewthread.php?tid=4223690&extra=page%3D12入面既
遊戲前期:

在遊戲剛剛開始的時候,GP03D還沒有I力場.沒有

I力場的GP03D十分脆弱....比敵人集火,可能活不

過5秒.所以這個時候,你的任務就是要把I力場盡快

發動.I力場愈遲發動,GP03D的優勢就會減小...所以

在開場的時候,請好好利用GP03D的武裝來洗SP.這就

是我要大家掌握GP03D的武器的原因,因為導彈命中次

數高的話,可以令I力場更快發動.一開始,請先放出"流星雨"

接著,就放出倒到炮和R後的一武,然後就找掩體躲起來,等待

武器CD.如果這個步驟重複了三次你還沒有發動到I力場

的話,使用武器方面就要下點功夫....

遊戲中期:

這個時候,正常而言,GP03D的I力場已經發動.你可以進入

中場,利用導彈輸出和壓線.你也可以跟拳機衝鋒,在前線支

援他.但前提就是你要有一定的SP量,即使遇上S重,NTD這

些機體也可以利用2技的效果逃跑.還有,跑到線前的時候,會

令R的一武難以命中,火力變得大不如前.所以在利用一武突陣

的時候,請保證你在隊友的支援下,不要一個人衝上去.

否則,只會比敵人集火秒掉...

未又係差唔多

睇真d就知你改左野啦

仲份野?:smilie_:):

唔好話人地抄你呀

你自已寫既

得武器,技能,用機小貼士,配點方面姐

但武器,技能呢d唔洗講都得啦

你又唔係好似人地咁咁多資料

就算你肯寫

都唔知仲係唔係copy既face_l_18:

講公平d既話得

得用機小貼士同配點有用

是但啦- -做舊機評係咁嫁啦
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 02:35 PM , Processed in 0.077106 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存