2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 三國群英傳2 Online 極限輸出的長兵虎~
返回列表 發新帖 回覆
go

極限輸出的長兵虎~ [複製鏈接]

長兵虎大家會覺得佢兩頭唔到岸,的確..我初初接手玩的時候,打王普攻沒重擊只有6xxx,重擊也只是1萬出頭
防不算很好..補機強話(太子補),也只是可以剛好坦到13關。

有好多人都覺得長虎,話硬又唔夠牙將硬,講輸出又唔夠重虎,唯一特出的,是飛星大力,1p1比較強。

先說說裝備,我人物全身戰鬼只有+20-22,強化24-28%吧,武器+30先鋒槍,雙破刺煉獄戒,雙河北旗,
但感覺上長兵發揮不到出來。

後來,我洗掉專長,跑去點剛力...長虎變了重虎的輸出,本人全上後1344攻,上盾時打怪67xx左右吧,沒上盾(剛力發揮效果)打怪87xx。重虎的威力,原來是剛力作怪。現在打13關高順,呂布等,普攻都有8千左右,重擊1.4-1.6萬吧

經測試過後,長虎輸出已經同重虎有得比較(當然還有點差距,就是重擊率比重虎低),以前我覺得長虎兩頭唔到岸,依家我覺得長虎係多功能,打交PK,老實講,有幾可會開鐵盾,快快手ko人好過,裝個盾比人打都係唔差得幾多,加上依家虎將盾擊沒暈,所以pk不用上盾,以前有人話長虎3招秒唔到人等死,我依家唔覺得係,飛星,連刺,突擊,怒擊後,技cd了,我可以普攻,普攻我打同團的人試過不比赤淚小,因為刺防一般玩家不會太高。打大王抽水,13關的火力輸出,也是不用上盾,很夠力,平均每隻王都有30%-40%輸出,輸出一定夠力,唔比+30重兵虎差很多。掛王,可以上盾,反正是掛,打慢小小沒所謂吧!?打王也是上盾。

下圖是我開左為愛,但沒將軍,氣炙,背水笙的普攻圖

平時開將軍,氣炙,背水普攻都是9500-10000左右,上埋為愛普攻12000左右~可參考下

專長大約講下,武士果邊,盾我只點盾熟練,因為我覺得鐵盾專精果45%,對我冇咩分別。

其他的,自己發揮吧,一般長兵虎都係點埋鐵盾專精沒點剛力,依家2個交換點就可以了。

以上係希望大家玩長虎可以發揮出極限,只是分享,不喜歡可以不留言,謝謝

希望玩緊長虎覺得絕望既大家有返希望/已經很強的會更強~!

我沒2千分ac,都係問上手借ac的~不是pm我啦,thx

:cool::cool::cool::cool::cool::cool::cool:

~"~唔同你打國戰!

點解呀 熊爸爸!

那1p1 你會選擇拎唔拎盾@@ 拎左好似高防d

我反而主張長兵虎玩屬防:smilie_:): bb牛
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-14 07:58 PM , Processed in 0.051587 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存