2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 古惑仔之義 新手速成教學
go

新手速成教學 [複製鏈接]

因為間中都有d新手問,唔想煩,舊手睇左就算啦

開人之後,先入沙田vip拎左vip丸先(由於過左vip期就無丸拎....我好多以前開落既ac都拎唔到丸了....)
拎左丸之後,先用你自己既方法(做任又好問人借點都好)先搵1400g,建議唔好用vip丸住.
之後去東門關公廟(比較遠,最大問題係呢段時期新手領路員係廢既,要去到一定lv先有用)搵大師兄.接開運任,記得唔好食丸住!
之後去台灣(由尖沙咀行去,d主動怪可能打你兩三下就死,不過兩三下..佢地又行得慢....行到大約海邊,地圖最左上果個售票員npc),去左台灣應該就岩岩用哂果1400g了,去到搵開運npc,,搵完就可以去tst送死!
死左之後你會係tst藥房,出去行幾步就即到地鐵,去銅b出口,到銅b就去銅北搵開運npc,答完問題即時原路落返銅南,再向下行行到見到公園入口,公園內有開運npc,之後就可去旺角(覺得自己技術ok既可以去tst走去座火車去mk,唔係既就直接mtr去旺角行)
到左旺角東球場搵開運師兄,之後就去關公廟搵埋個開運npc(火車站右)就可以返沙田,返左沙田去道堂,
入道堂之前記得要食vip丸!!!入到去,點開運npc,就會有80萬exp,但如食左vip丸就有4倍!!

之後你就可以是但做任,許偵探又好咩都好,你手上果320萬exp應該夠升到30左右...
30之後有2個任必做,最好先做15-20個任,新城市入面左邊有個npc接任(切記食vip丸),呢個任好彩既去到搵成武(成武位置係vip入口)最少都32~34,之後先接憑老太任,,呢個任唔難,最大問題係打幾多匙?公園唔係一個好打匙位,入到倉建議打滿匙先去救個細路,救完細路你身上應該有36條匙?岩,搵埋憑老太再去搵許偵深就可以開始你既打匙生活了...
36條匙係岩岩好的,因為第一次開任佢只係收你1條,之後就每次5條,岩岩好.
另外有人會問:我怕vip丸唔夠用,咁幾時先用好?40lv前唔怕,打匙都可以食丸,但去到40之後,如果怕唔夠丸既,做外賣先食丸,而做外賣前打定一身匙,咁做完外賣即交匙,應該都仲可以交幾次匙都有vip丸d秒數係度.
過左91唔使講,你每日只有做外賣可以升了,懶既做完外賣可以off/開隻吹水既1仔,想升快少少既..一係你就入vip打怪,一係就去長洲跑任升lv,不過長洲升lv d任...有好多都好麻煩,因為你係要去升隻船同炮....總之麻煩....
2046唔建議咁快去,因為100樓下d任其實都唔易做,2046建議140左右換左鬼刀/斬魔/雙刃先好做,因為100 lv武器做打怪任打得慢(如果接到元素任....仲煩,如果你有就可以即交姐,無既...可能打十幾廿隻先出一粒.....)如果有心做2046任,建議打滿各20先去做,不過2046經驗有幾多?一次30000食丸就12萬,做夠20次會再比多30萬,食埋丸有幾多?雖然同120外賣比大慨做一日2046等同多左2次外賣...
2046仲有一個小技巧,就係做到第20次,接左任即off(其實唔一定20次先即off,可以早少少off都得,不過20次先off會好似抵d...),再on你睇返任務攔會有唔少2046任(呢d野有d隨機,3~8個左右),咁你一次過做哂呢堆任再去就可以係咁交任了.
而你應該會發覺,你係可以交多過20次任(去到20次都會同你講你做左廿次任比30萬exp你,只不過只要你d任未清哂....你就可以再交任,即係可以做廿x次2046了,雖然過左一日之後reset任會一開始就計你做左一次,不過只要繼續....
已有 1 人評分Good 收起 理由
xx850729 + 3 good job!~~

總評分:  Good + 3   查看全部評分

東門道堂唔見大師兄啵

東門道堂唔見大師兄啵

sor....東門關公廟先真,已改

笑傲無雙

洗乜咁L煩呀係沙田vip拎完丸即食
行返去永記門口做中秋任一次過做完即升到16lv啦
仲用埋D舊野去教人架你

GGJJ 發表於 11-8-30 09:49 AM
洗乜咁L煩呀係沙田vip拎完丸即食
行返去永記門口做中秋任一次過做完即升到16lv啦
仲用埋D舊野去教人架你 ...

miss左姐....16咋....
馬拉松d經食左丸夠升到差唔多30

笑傲無雙

你咁跑法 ......
學我咁升到16 lv
再做埋st入面D任都快過你啦

GGJJ 發表於 11-9-19 01:25 PM
你咁跑法 ......
學我咁升到16 lv
再做埋st入面D任都快過你啦

但係我跑馬拉松跑到尾先開粒丸......開完先做中秋,粒丸慳好多喎.....
而家咁多人驚唔夠丸用.....
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 10:55 PM , Processed in 0.027269 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存