2000FUN論壇

搜索
go

天山一問 [複製鏈接]

想問下天山打人勁5勁架,我成日見到d天山打輸- -

同埋天山要5要用好多錢?  裝石要裝幾級石?

好果天山打人勁,有沒d天山人士俾下心得我。plz

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙

天山勁野黎,,,,你上幾級石就要睇你有幾多錢,

不過3石的話,,天山好似唔太發揮得好

咁4石得5得?

睇手法,大陸國ser有個全3帶4ga天山秒到全4帶5ga逍遙

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙

風乂浪人 發表於 11-8-29 07:24 PM
咁4石得5得?

冇話得唔得,,要睇你有幾多錢,,,

全4的話,,天山都算ok了

多謝解答

天山-,-只有丐幫同峨嵋克到佢
點會成日打輸?
天山技能一弱再弱
仍然係各門派克星

1.攻擊主導權(對於丐幫同峨嵋落左手就無架啦)
2.爆發力高(陽關+移花=秒人)
3.9秒封穴(點穴手4秒同生5秒)

而且唔駛太多錢,全3至全4已經好恐怖
唯獨是天山雖然命中第2,but技能命中太虛

天山點樣連技(本人連技方法)
暗器打穴最好係失明/封穴
先隱形->80技->開移花+陽關->65技(封穴4秒)->一輪技爆哂去(大約2-3招)->初隱->最快速度點穴->繼續放埋D技->放哂之後45技->移位走人->再隱->回技後就再放哂D技ban佢(如果對方無血)

如果暗器打穴係失明/封穴,可能再爆耐D,另外適當時侯無封穴就用定身(對於逍遙呢D走路派)

另外打D血牛或者星宿呢D,低攻/冰攻既話一輪技秒唔到佢,可以用鐵鎖(6秒)+加速技(12.5秒)+初隱(5秒)走人

而且天山鷹擊既冰攻很高,不過大部份人都上冰抗(刷燕)
所以一定要上多D冰攻/命中石

在PK方面,對於丐幫同峨嵋,對住丐幫好D,佢攻低,只要佢出80技可以移到位再加速技走人一般OK,注意既係無法再隱形(中毒)
峨嵋方面...反而我建議唔好用封穴先,因為佢得2招失明技(唔好解失明),用完就無哂控技,盡量既係爆哂佢技後
封佢穴,有9秒比你慢慢回技,而且鷹擊<--唔可以用,峨眉一定會初隱

呢D都係我既心得...不妨其他人指點下
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-19 05:42 PM , Processed in 0.028349 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存