2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 英雄聯盟 LOL 台服封測後的小小心得
go

台服封測後的小小心得 [複製鏈接]

我吾係巴哈或其他地方教啦
始終果度大把老手..要教都輪吾到我
新手玩呢隻遊戲..頭3LV先實AI練下D控制
襯打AI果時盡量搵出自己係屬於玩咩類型既英雄
頭20LV最後咩都吾好買..盡量儲權力點留返20LV後(其實30LV先開始買符文係最好)
因為而家既符文都係好廢..插左上去用出黎既效果不大
如果想試英雄..都盡量放係幾隻平價英身上好啦..或者你等輪班英雄出黎先試用再考慮買吾好會仲好

一般打實戰分3期..頭期主要互相食兵(盡量用普攻食..吾好哂魔力去食兵..魔力留返打英雄用..到你真係有機會殺隻敵英而又無魔
咁就吾好啦..見機會就磨下敵英既血)
中期主要都係上中下路周圍玩小隊..盡量吾好推咁入..好易比人圍殺..得閒無事就殺下兵..亦即補兵..偶然睇下小地圖..如果你條路安全..D敵人係哂其他路就即管打下塔..如發現危險即走勿貪心
後期主要都係打會戰..通常10場左右既會戰就可以決定勝定輸..當然啦..呢隻遊戲主要係推主城..就算你方殺對面好多..但一有機會比人打到入城咁就比人大反推嫁啦..
吾好太執著殺英殺兵...主要都係推塔為主..殺英都係為左幫助自己提升金錢及經驗既方法黎

一般常用既英雄好多論壇都有教學..有D廢既亦有D好既..不過都總好過自己亂摸索
大概買裝備既右上都會有推薦裝...大概會有50%既裝都係岩既..但當然都要睇返自己隊友既裝同性質..無理由隊友4隻輸出..你都仲要去合輸出裝..好應該幫下手合坦裝去護自己友
D特別既英雄或者特別3既..都盡量吾好用..除非自己有信心啦

中後期有錢多..都買D眼插係D特別路EG:水道..草..龍位...果小小錢吾慛得
一定要合作..吾好貪尾刀..會戰時吾好留技..有咩大技放哂先..等自己開始熟D就會知道應該用咩技打咩人
多留意敵對英雄技能及打法..打得多就會熟..無野做果時就去研究吾同既英雄技能

遊戲中...經常會有好多老手...有咩吾識就問..例如佢講D吾明既術語..就要問
如果佢態度吾多好..就遊戲完左後檢舉...切勿同佢鬥咀..吾係就會比人檢舉返
更加吾好中離或送死
咁樣做法..好大機會比人鎖帳號..如果你話無所謂..再開新帳號囉
咁你永遠都係1-10LV中間..呢隻遊戲係30LV後先開始正式好玩

我自己吾係美服老手..英雄都係識用幾隻
(GAREN/ASH/狼人/機械人)
大概現在14LV 30勝場
升係中中等等..只可以講愈高LV..打既對手都愈勁..系統會配對同級對手..而愈後期既敵英或隊友英都愈特別
昨晚打3場...出既特別英有老鼠..草人..夜曲..魔娜..好在之前無野做果時都有睇佢地D技能..打起上黎都吾會比人有機可乘

仲有樣野特別提醒..大概每日既第一場既經驗同權力點都會有加成..仲要係好多果隻
所以15LV前既每天第一場打AI好D..勝既機會都大D..咁樣會對升級搵錢快好多
15LV後既第一場..就自己諗啦..我都未到果個水準

仲有好多特別野..如前期圍殺..打野怪JUNGLE..呢類野慢慢係實戰都研究啦
有D野睇左都未必明..但總好過吾睇
如果發現有好隊友..記住新增佢好友..咁樣對自己日後既勝場有好大幫助

請記住..現在你係新手..但難保你日後既技術會很強..千萬別睇小自己..亦吾好睇高自己

十週年勳章(賀詞)

頭3LV先實AI練下D控制
襯打AI果時盡量搵出自己係屬於玩咩類型既英雄

打兩場ai都已經3lv,點樣搵出自己屬於玩咩類型既英雄?
無理由隊友4隻輸出..你都仲要去合輸出裝..好應該幫下手合坦裝去護自己友
有d英跟本就坦唔起,冇理由夾硬去出坦裝,到時頂又頂唔到,輸出又冇,真係打小個

20 後咩符都買到=-= 30只係 多個 大符

玩過星曲WEB

17 LV其實已經可以開始用符嫁LA
至於打AI其實咩時候都可以打嫁LA (低LV學野,升級,高LV就試英((不過較高LV既人通常都會係PVP邊玩邊試
一開始打AI打到5LV,熟習一下LOL既基本操作
之後就已經可以同人打PVP (因為AI真係好易贏,而且5夠PVP 既人咁主動
因為佢會自動幫你BALANCE 2隊既LV
至於PVP米一路打一路學LOR
但係最緊要肯聽人講
5好成人以為自己好勁咁去送死
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-6-5 09:50 PM , Processed in 0.029617 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存