2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 烽火大唐 新手必睇——烽火大唐完全功略
go

[心得攻略] 新手必睇——烽火大唐完全功略 [複製鏈接]

為廣大玩家解決困難...

準備好未? 開始入去冒險同埋挑戰烽火世界喇....
  升Lv篇:
  初初入到揚州.. 我地都仲系初入世界嘅新手....
  跟著主線任務開始..
  可以順利咁到達6Lv..
  然後就能夠到淮南經歷我地冇經歷嘅一切.....
  胡鐵花嘅人物位置應該已經解決咗...
  到咗淮南建議先將袁守誠嘅任務做完佢.. 能夠得到你嘅第一匹坐騎...
  咁樣可以大大加快你跑任務嘅速度...
  如果有條件.建議將可以係一齊解嘅任務綁起嚟做.. 咁樣唔會嗮時間.. 令到升Lv更效率..
  熟悉遊戲之後..
  玩家們應該都差唔多16Lv左右...

唔洗唸太多..
  繼續同主線做任務..當然 都要注重團隊配合多結識朋友..
  組隊去殺相對強大嘅BOSS.. 咁樣任務做得又快又好..
  接下嚟重點嚟喇..
  到咗20Lv嘅玩家 會接到一個興唐任務... 哩都系所謂嘅日常任務... 作為老手嘅我 都建議你地係E個時候暫時停低主線任務...
  開始做興唐任務...
  咁樣做完10環任務 以後大概都有23Lv左右...
  任務超簡單.. 買買嘢 挖挖嘢.. 運氣好嘅會得到玉髓.. 哩個系升星武器嘅必備材料.. 超珍貴.. 但系唔可以交易. 所以請妥善保管...
  22Lv完家又會接到一個軍需任務.. 一天20環當然我都強烈建議去做..
  唔過..
  E個軍需任務系超唔容易做完嘅 有咩訣竅哩?
  ..
  打怪升Lv過程中玩家會暴出超多物品..
  物品介紹中寫嘅系賣錢嘅物品 你千奇唔好被佢嘅話騙咗 一定有用..
  比如.. 眼罩ar.
  蒙面巾ar..
  狗尾巴..
  狗牙齒..
  古錢.
  生銹嘅刀.
  嶄新嘅菜刀..
  等等等等.. 總之為咗升Lv更加效率 千萬唔好輕易將身上嘅物品賣俾商店....
  做完軍需同埋興唐任務後..
  就開始主線任務同埋成長任務..
  當然仲有裝備任務...
  30Lv以前都必須要解裝備任務.. 切記 ...
  大概25到30左右你嘅任務攔入邊有一個叫做藏劍山莊嘅任務..
  個人建議每日都去做一次.. 並且該任務一日只能做一次..
  任務獎勵系1金 對於冇錢嘅我地嚟話確實系一筆可觀嘅收入....
  28Lv會有一個萬獸山莊嘅任務...
  每日能做5次..
  每次可以獎勵3萬經驗..
  對28Lv左右嘅玩家嚟話 經驗可觀..
  特唔好提醒一句..
  萬獸山莊入邊獎嘅青銅令牌系個超好嘅嘢..
  佢能兌換你人生中嘅第一套套裝..
  套裝一詞一話 一定都超犀利 ..
  確實 超牛犀利....
  但系需要嘅牌子數量都系相當多囖..
  建議玩家兌換烈焰寒錫套裝..
  青銅套裝只需要護手 衣服 褲子鞋子 腰帶就OK...
  肩膀記得要換寒錫哦..
  記住哦 系寒錫.. 唔好將自己嘅努力白費咗...
  等到你用30個青銅牌子兌換咗套裝後你就開始強大起嚟咗...
  增加N多血
  N多藍..
  最主要嘅系加920嘅近程遠程攻擊......
  等於將你嘅攻擊翻倍咗....
  套裝中除咗腰帶手環同埋肩膀需要牌子外其它嘅則需要功勳同埋聲望...
  E個點獲得哩?..
  係做軍需嘅任務中你能獲得功勳..
  興唐任務中獲得聲望...
  唔好亂用啵...
  30Lv後做完主線成長任務..
  同埋每日必備嘅任務後..
  你就面臨一個問題:斷任 依家去邊度升Lv你有2個選擇...
  一個就系去太原 項龍咁入邊入去機關房 可以群刷經驗...

當然
  30Lv後你會有巡城任務..
  15環 經驗都相當唔錯....
  同著步伐走你會慢慢咁到35Lv..
  哩可系你第一個小小嘅春天...
  有咗第一個活動任務...
  10殿閻羅..
  yes..
  每日做一次...
  能擁有90多萬嘅經驗..
  都就系話 做完10殿你就能直接到36喇..
  每日做一次..
  你嘅Lv增長咁都系相當之快......
  39到40系一個超大嘅坎...
  因為需要嘅經驗超多..
  做完以上介紹嘅所有任務..
  玩家只有一個選擇..
  刷機關人....
  哩個系最快嘅辦法......
  40以後你嘅第二次春天都就嚟咗...
  活動任務多到你手軟ar...
  王陵武器庫..
  幫派任務..
  巡遊天下...
  10殿閻羅..
  軍需.戰馬 等等等等..
  40後大概2日就能升1Lv左右....
  超快la..
  努力加油la......!
  副本篇:
  E度介紹下烽火嘅副本系統...
  佢嘅副本系統超獨特分為個人入去同埋組隊入去....
  唔過個人建議組隊入去...
  咁係哩度介紹下職業la...
  武聖.即係戰士..
  衝鋒陷陣.. 靠佢地...
  神機.即係法師.
  群體攻擊相當犀利
  號稱升Lv最快職業.
  飛將.就系弓箭. 團戰利器遠程王者百步穿楊.
  劍尊.E個職業超特唔好 遊戲中有背擊加成 而該職業就系靠暴擊 嚟擊殺對手..
  都系團戰唔可少嘅力量..

百花. 就系奶媽..
  其實 係封測入邊 奶媽定位唔係好明確..
  百花嘅PK相當犀利
  但系加血量唔系幾可觀lo..
  但系滿咗套裝加起血嚟仲系相當之勁.. hoho..
  選好職業組隊入去副本la...

藏劍:任何職業皆可..
  殺穆天時注意配合就OK
  萬獸:強烈建議組神機同埋百花.
  咁樣單只夠速度 而且安全...
  十殿閻羅:主流配置就系一個武聖一個百花 兩個神機 兩個飛將 神機同埋飛將可相互兌換 可多可少.. 但要有1個神機哦...

王陵武器庫:任何職業都OK
  幫派任務:一定要有機神同埋百花. 其他隨意配置

開始整裝待發.同埋隊友一起搏殺敵陣嘞.....

生活篇:
  烽火大唐中都有生活系統..
  哩個系個相當好嘅系統.. 因為 藥錢出奇咁貴 而且用處唔大...
  為咗維持生計嘅朋友建議先將烹飪.煉藥.茶藝.哩3個技能提升起嚟...
  咁系相當之有用...
  遊戲中會有各種各樣嘅材料拾取礦ar.. 草ar.. 等等..
  當然都可以通過太原劉伊文出傳送入礦場...
  要賺錢嘅朋友建議多挖礦..
  將生活技能提升起嚟
  然後擺攤賣咗....
  超賺錢...
  都可以做出好嘅武器提供俾其佢玩家...
  做一個好嘅商人需要努力做一個成功嘅商人需要搏命切記切記......!

十週年勳章(賀詞)

玩GAME都係由解任務開始~~
唔該哂WO

神機好熱門啊  神機

thank for share

正呀~~~thxthxthxthxthxthx

謝謝你既攻略
收下!!

奶媽~_~?
可解會變左奶媽
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-1 12:40 PM , Processed in 0.035893 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存