2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 三國志大戰 想請教下我可以點整勁deck..
返回列表 發新帖 回覆
go

想請教下我可以點整勁deck.. [複製鏈接]

我唔知點組好..我想用以下卡組個好小小既deck..
教教我...
我既卡:
軍師:
蜀:R007姜維
魏:C005陳羣
吳:SR001周瑜 R008陸抗

武將:
蜀:
UC005關羽 C009簡雍 R012姜維 R023趙雲 R031馬超 R055王悅
R057花鬘 R058魏延 UC066張姬 C067張嶷 C071穆皇后 R076魏延
C080黃皓 C081諸葛膽 R084趙雲 SR086馬姬

魏:
UC008夏侯淵 C021曹洪 C036滿寵 C062周旨 C064蔣濟 SR068曹操
R071杜預 UC072馬鈞 C080賈逵 C095文聘

吳:
R009周瑜 R015徐盛 R019孫權 R024太史慈 R033陸抗 SR034陸遜
R042甘寧 UC059沈瑩 R061孫堅 C065孫瑜 UC070文欽 C072駱統
R073陸遜 UC093步夫人 R094淩統 R095呂蒙

同名軍師武將唔可以同場出,eg.GR007姜維同R012姜維,所以係到我唔會選用武將姜維,等你可以用,除非你想用再起,咁無軍師果時隻npc軍師有
蜀 R058魏延 王悅 花鬘 張嶷 馬姬
魏延小過半血先開得,之後再開王悅
槍擊叻先好用>>>R076魏延主要係打2隻槍(連自己+1槍)or自己1隻(主要係守城or攻城中用)
魏就唔講la 因SR068曹操要其他部隊9知+先實用 8知只+4(最小好似+3唔計知)
吳你可以試下組,因有4個可以用的號令( 得呂蒙係槍必入)
R019孫權+5 R033陸抗較短(5s)時間+3 SR034陸遜+7不過要等(9s)先開 s=game上面鐘
R073陸遜 死2星+6 2.5好似+8
R033陸抗係打士氣差or時間差,好似R019孫權咁只會得(7-8s)
SR034陸遜主要係雙方都退城先開
除R073陸遜號令外都要入R061孫堅
起身先講混デッキ

咁我想問問..我d卡組唔組到鬼槍deck???

UC005關羽 R055王悅R058魏延SR086馬姬 咁樣都得既.....
開鬼槍(3隻)再開王悅招技埋城門 馬姬負責撞(防人偷城)
你要明白玩咁多槍兵係極易俾人偷城  (我多年經驗)

hinagiku0304 發表於 11-9-11 10:44 AM
UC005關羽 R055王悅R058魏延SR086馬姬 咁樣都得既.....
開鬼槍(3隻)再開王悅招技埋城門 馬姬負責撞(防人偷 ...

多年經驗

鬼槍deck好難用單體太慢
2隻先係殺人用(要槍擊叻)
3隻攻擊力差,不過速度快
4隻+5(自己2.5星就算其他1星都要5.5星先做到)
只可以講已經無速度,開左槍擊唔到就無用(對方一退就追唔到)
如果要組我會選R055王悅 R076魏延 UC066張姬 SR086馬姬
(C067張嶷 or R084趙雲) e兩張其中一張

R033陸抗 R042甘寧 C036滿寵 C062周旨 C064蔣濟
UC070文欽 R033陸抗 R012姜維 R023趙雲 UC066張姬

混的士氣會減 1/3, 這樣更難打
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 12:01 AM , Processed in 0.027208 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存