2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 新晴空物語 失望愈來愈大...對玩家又係對官方都係!!! ...
go

[分享] 失望愈來愈大...對玩家又係對官方都係!!!   [複製鏈接]

玩左隻game都有一個月多小小,, 總有d 說話比成日某部份人聽...

先對物價黎講....

部份人成日話 d物價升得緊要 ... 請問係咩物價? 其實真係只限於商城點品

對於 真正係隻game入面既裝備物品 都冇太大影響  50lv武 都係原封不動30金

唯獨係星光,防爆,防增,白銀 呢類要比錢既點品 價格上升

想問一下嘈話搵唔到錢 或者 物價太高 既你地

唔通你1個月前3金粒星光   1個月後都係3金粒星光?  

比你set定左 3金粒? 搵條毛賣比你? 你估個個自動售賣機?

買賣係雙方 ,,, 姐係 你身上有100粒星光 突然有人同你講 3金粒 係市價 , 你會唔會賣???
你自己都唔賣 就唔係好老屈話 d野貴  , 自己有得刷副 賺錢 d錢又冇回收 一直印銀紙 點會唔升?

呢d價係認為市場上 供求得出來既價 今期星光就係例子
一來的時候就10金粒都放到 / 到到星期日 8.5金又爭住放

唔識賺錢既人唔好講到 賺唔到錢 係你唔識搵錢
唔肯用時間玩又唔肯用錢玩的 又話難賺錢 新手玩唔到隻game

想問大家? 你地起初玩個時 點樣玩到而家?
明顯裝備只係錦上添花 PK 場 一較高下 有關新手屁事?

ONLINE GAME 係收錢的 唔係就冇錢營運  (呢句分隔線後會同大家講返)
買點的當然係 有著數
所以當冇人買點的時候, 你渣幾多入面GAME錢 都係換唔到點品
但係你渣點品 可以換到GAME錢

以上說話 係給 唔用時間且唔買點 又要阿芝阿左D人

============================================

給官方的 :::

ONLINE GAME 係收錢的 唔係就冇錢營運
(姐係咁...紅利問題 唔覺得有咩問題?? , 紅利並非送 直接D講句係商業用途 係一種積分形式 )

我都一直提出 佢個 紅利點 真係高得離普
首先我唔知呢隻GAME 係FOR 有錢人玩 定 真係覺得隻GAME真係巨有潛力

佢既紅利點 貨品  ,
藍時 就1500積分 (即大約要2000蚊港紙)
白銀 700積分 (大約1000蚊港紙)

係我立場來講 一個月用多過500 都叫港戰
對於ALTA以往手段 今次 真係叫 吸金  

唔覺得積分換品 價到甘高 有D 可笑?
講真  曾幾何時 你地公司 既遊戲 已經用到過幾千蚊 黎儲積分

真係笑左...睇到 d紅利標價 就好似見到 寫住要買二千蚊點數先換到

以前童話個時 玩到而家都仲可以玩到

而家用呢種手法黎吸引人? CHEAP 唔 CHEAP ?

===================================

麻煩諗下 邊種先係留得玩家長久既做法

高消費 ? 定係 以返你既對象 推出 合理既價格黎以人數 代表 收入來源?

難怪好多GAME 都係一陣就收皮 , 月費GAME都有好多失敗品

但係 月費同免費 GAME 都有好多款都係 可以以合理既價格黎吸引玩家玩的

再係甘的話... 半年就BG

已有 1 人評分Good 收起 理由
kaman9501 + 1 支持你!下次繼續^_^

總評分:  Good + 1   查看全部評分

紅利真係ON99
又話跟台灣
但係台灣300點1件手染

擺明系度抽水x_x

果然係有生意頭腦的人

紅利確實貴...何來我公會的人隨便一次都可以有幾千點紅點...(葡萄心理又刺激我了..)

另外...紅利好似係每5點商點=1紅利 目前商城所有東西都係4同9字尾....建議唔好單買.....

白銀價遲早降..擺得落紅利..遲早係商城見..又何必急於一時....到55封頂果時..呢把野咪又係同45lv果把一樣..得番d新人爭.

早買早享受,遲買平幾舊,想早享受又唔肯比多舊..有咁著數既事...奉勸各玩家自己問心好了...永遠對自己沒利益可以踩到一文不值

手染1500紅利,  我覺得幾貴  不過都叫做接受到既...勉強啦=_=
白銀= 720,  我覺得set價果條友真係kai既.......

約2把白銀刀=1手染   ??

50紫武好似勁過55橙  所以白銀應該跌吾到好多
不過+9屬/+5抗  真係值幾十金咩?

一早吾好玩晴空啦
官方咁大口氣,,如官方人員講邊有玩家成功挑戰官方,,{紅利係咁貴家,,你吹咩:smilie_:):}
版主也係有問題,,次次幫官方,,,{你做版主就中立啦,收左$係到幫官方??}

ONLINE GAME下次我見有呢D版主同代理一定吾玩

benvv 發表於 11-9-14 05:39 PM
紅利真係ON99
又話跟台灣

對比反個   1:5 同 1:30 其實係一樣

但係要人比成幾千蚊先 換到..

真係想講...呢隻只係 game

暫時都係得 晴空物語 呢隻GAME

標明  要用2千蚊 既 紅利點先換到 藍時

唔知係咪我小見 但我真係未見到 有隻GAME係標明要用成千蚊以上黎換件物品

benvv 發表於 11-9-14 05:39 PM
紅利真係ON99
又話跟台灣

你有冇留意公告GA= =

台灣換紅利30點=1紅利
香港換紅利5點=1紅利

兌換返其實係相等!

0325bbgirl 發表於 11-9-14 07:06 PM
你有冇留意公告GA= =

台灣換紅利30點=1紅利

我睇完都係唔明- -
台灣30點係1紅利
一件300點既時裝即係要用9000點
而香港5點1紅利
咁一件唔係要用7500點咩?@@
定係我計錯?

笑傲無雙 玩過星曲WEB

benvv 發表於 11-9-14 07:14 PM
我睇完都係唔明- -
台灣30點係1紅利

我記得如果要計又好複雜的=__=
(求數學高手出手

benvv 發表於 11-9-14 07:14 PM
我睇完都係唔明- -
台灣30點係1紅利

要計埋台灣—張點賣幾錢同埋滙率

其實外掛同幣商問題咁嚴重
d價唔升都難^^

魔龍寶貝II 發表於 11-9-14 09:13 PM
其實外掛同幣商問題咁嚴重
d價唔升都難^^

就算冇幣商都會升值

唉....黑代理...無q用

笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

一早都話紅利膠

十週年勳章(截圖) 笑傲無雙 玩過星曲WEB

火天使 發表於 11-9-14 09:29 PM
就算冇幣商都會升值

但係無咁多外掛同幣商無升得咁快

火天使 發表於 11-9-14 09:29 PM
就算冇幣商都會升值

有幣商升快好多
同一下子印好多銀紙冇分別(:

魔龍寶貝II 發表於 11-9-14 11:30 PM
有幣商升快好多
同一下子印好多銀紙冇分別(:

-.-你明5明幣商係點 只係賣點數 再轉賣金

只係變面係成為左一個中間人 賺利潤

即1000點 可以放到1000金 但佢可以1000金 賣350蚊

而唔係印銀紙-.- d 金都係玩家打返黎

如果用點數可以無形中係個ser多左d金出黎 呢d就叫印銀紙

例如刷副 叫 印銀紙 / 但 賣點數 同玩家 收金 唔係叫印銀紙
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-14 08:19 AM , Processed in 0.040704 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存