2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 新晴空物語 浮空系統有感 ( 求官方注意 )
樓主: 良B
go

[討論] 浮空系統有感 ( 求官方注意 )   [複製鏈接]

明白~~~
其實台灣一直有改善緊呢個浮空系統。大家係希望港版先收起個浮空系統,等改好晒再開?定係一路開一路改善呢?

收起左先....我唔介意連打怪打副既浮空都一次過收起左先..因為PK時 問題真係好大。
等整好曬先發放出黎會好d

altamm 發表於 11-9-15 04:39 PM
明白~~~
其實台灣一直有改善緊呢個浮空系統。大家係希望港版先收起個浮空系統,等改好晒再開?定係一路開一 ...

其實可以一路改動一路俾大家去試玩
直到如果系統真係完善/絕大部份港澳版玩家都接受先推出都未遲

呢個好難同戰場一樣出試玩喎@@
一係就開,一係就唔開,冇得話試唔試...

笑傲無雙 玩過星曲WEB

浮空物語

altamm 發表於 11-9-15 04:39 PM
明白~~~
其實台灣一直有改善緊呢個浮空系統。大家係希望港版先收起個浮空系統,等改好晒再開?定係一路開一 ...

我明白出一個系統係非常之困難  ,, 亦明白官方的難處

所以只想希望 官方盡快處理

本人希望:玩家與玩家之間取消浮空系統。

隻GAME 咩都唔出 又話悶 又話無野玩
出左新野喇  又話唔公平  又話乜乜實實

依家收返 咩都唔改住喇  你地又可以繼續呻無新野玩啦

講真你地有無用腦去諗下點改善個系統架  一味淨係嘈嘈嘈

我ME埋對眼 20秒都諗到幾種方式可以改善下啦

嘈黎嘈去都係講個浮空  浮到上天花咋嘛
一係就改到 淨係彈一下上天  上完咪落返黎囉
唔會再因為受到攻擊而再向上漂
咁你地最多咪比人執幾下    或者人地好默契既   咪成班揪你多幾下囉
你地都唔係因為彈起就即刻比人打死架啦  只係不停落唔到地之嘛

另外就係 浮空後  被攻擊  25%增加傷害個度就要改啦
咩裝都頂唔住架啦 依家D攻好Q高...  仲要加傷  唔大鑊呀
浮空已經無技可出  仲要增加受傷害程度  SH   IT
應該調返轉先岩丫嘛   浮空 增防就差唔多.....   彈起人個位已經著數左架啦啦
咁比人彈 加防都好正常丫  都無得反擊

另外好多人認為 浮空系統本身就係SP戰
但係其實根本都反映唔到   而且係SP個運用方面 係一D攻略性質都唔存在
只係儲滿SP  沖出去 變身彈起人  收返變身  不停來回做同一個作動作
而比人彈個個  SP  根本無用途  一係落唔到地等死  一係落地就彈返人地轉頭 或者比人再彈

我覺得比人彈起個位人兄 應該都可以SET到  可以用SP變身黎平衡返個浮空
例如    比人彈起左   係空中  可以利用變身   加速落地
即係當如果唔變身  就會不停比人攻擊不停彈起
變身就唔會喇   可以彈到上某一個高度之後就會正常落返黎(變身狀態中)
又或者   變身能夠加快個落地速度   另到比人連續攻擊到浮空唔落地既機率降低
咁就可以大家互相去鬥法  點樣運用SP

以上都只係一小部份既建議   仲有好多  可以做....

PS  唔係GAME玩人  係人玩GAME
不嬲大家都係鬥緊  適應力囉
GAME 唔係淨係打架囉...    你地由朝到晚都講打交  
駛左咁多錢  都唔可以  以一敵十   真係BULL  SH  IT
好似其他GAME咁  人地比人圍  咩裝都要死架啦
好多巫祭都有減攻減防  
其他GAME真係做得好好多    唔會咁多葉問出黎囉

駛錢唔係大哂既     要隻GAME咩都就哂你地呀? 唔自己開私服

Alta活動勳章

我隻刺PVP暈>變身>惡鬼 未落地都斬死左人 (6.5K血&2.5K防UP 除外)
對住遠攻,唔通你唔識走遠企定定同人PVP咩

無啦  咩都無得玩喇 你地班kai子開心啦

飛左上天之後乜都唔洗做就會訓係地

jsms 發表於 11-9-19 10:28 AM
無啦  咩都無得玩喇 你地班kai子開心啦

咁又唔使唔開心,只係暫時收番起,等改好左(例如可以淨係打怪,唔打人...)就會再拎出黎,我地會盡快,放心。

回復 altamm 的帖子

咁你只係set番對玩家無效
那就唔洗收番
兩全其美
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 05:57 AM , Processed in 0.030777 second(s), 9 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存