2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 黃易群俠傳2 請大家評評理 被迪迪尼搶王
樓主: tszlok999
go

[消息報導] 請大家評評理 被迪迪尼搶王   [複製鏈接]

回復 細蚊仔. 的帖子

本來對於小朋友既行為不想再作回應~
但為什麼我要比誣衊

我重申
1. 我同迪迪尼既人從來都冇講過或自稱過我地係武尊服 "第一大幫"
呢個稱號係聚緣既會員以前開POST冠上比我地既~所以請你不用再我地!
2. 我從來冇講過或自稱過我地迪迪尼既會員係什麼品格高尚
我只係對於聚緣某些人稱自己和佢地既會員係人品好和人品極高尚有所保留!
我亦只係強調過佢地會有某些會員把口亦十分之臭~並不是什麼人品高尚而己!
所以請不要再誣衊我有講過以上既說話!

再者~請不要說什麼人在做天在看
這只是一個網絡遊戲罷了~不是嗎?
你個人是否有過於投入了這款遊戲?
大家都只是在玩遊戲罷~在遊戲中搶敵對幫會既王~
真的有如你說到這般十惡不赦
你有需要說到這麼嚴重
"善有善報,惡有惡報,若然未報,時辰未到,如果係game未有回報,就係現實到等回報"?
恕我才疏學淺~不懂這麼深的哲學~
何以為"善"~何以為"惡"
你將遊戲中這麼丁點事情說到這麼嚴重~又要比天收又要得到報應!
如同我好像殺害了你親生父母般!!!
有需要說到一定要我地現實中得到報應嗎?
有需要說到一定要我地什麼比天收嗎?
那你為了這丁點小事這樣詛咒我地~我可否說你是心腸歹毒?我可否說你是"惡"
請不要說到我們好像什麼大奸大惡 十惡不赦般!
我們並不是推了一個婆婆出馬路!
為了這小事說出這樣的說話~你這個人真的很恐怖
為什麼心腸要那麼差~非要為了這小事說出這麼過份的說話!怎麼要那麼恐怖

還有~你是否看無間道或潛行狙擊太多?
你說過既說話請你負責~麻煩你揾出你地幫會入面有邊個係我地迪迪尼放入黎既25?
將佢既id同證據公佈出黎!如果你冇證據~請你唔好毀謗我地~因為這般低級既行為我地冇做過!
對於你們流水落花是否和聚緣是一伙的~一場冰晶戰已經表達得好清淅~
我們不是瞎子~有眼睇的~不用什麼25也可以很清楚吧!

最後~我想講不是每個人"個個都以為自己入左幾千,幾萬就係大佬"
有些人生活平平~沒太多錢但足夠養活自己和家人~
他們願意花一點小錢~將餘下的小錢選擇消費在遊戲上~享受玩遊戲的樂趣!

有些人很窮~卻選擇用了每個月自己辛辛苦苦賺番黎既大部份薪水花費在網絡遊戲上~
這是他們的選擇~他們覺得值得~他們花錢花得開心~玩遊戲玩得愉快!

有些人很有錢~但不願意為了一些虛擬的道具和遊戲付出大量的金錢
這也是他們的選擇~他們覺得這錢花得不值得不化算!

所以這不能代表什麼~亦不是全身閃亮亮就一定很有錢~
沒有什麼大佬不大佬的~
難道我們選擇願意花點小錢在遊戲上都不可以?
就一定要被你們說成是一群把自己當作大佬的爛人~無視其他人的劣人
遊戲中不可以有敵對幫會不可以搶王?
只可以全世界和和平平~每日你眼望我眼我眼望你眼~相親相愛?
試問有那一個幫會是會覺得自己的敵對幫會是人品甚好的?
請不要對一些你不完全理解的事作出評論!
更不要覺得自己是一個正義超人~在替天行道般!
很正義般地說出什麼"睇唔慣D人狐假虎威"!因為你沒資格

我明白你是氣憤你是不甘心~
所以都係果句~以後看到我地迪迪尼在打王~歡迎你地黎搶!
我在跟你說道理~但當然你可以當我廢UP~我不會再留言在這頁上~
不用再花心機在這聲討和嘴炮了!因為你人生還有很多更有意義既事情在等著你做^^

依家講到明你地唔多事 就唔會搞到你地
落花流水 自己諗啦 你覺得幫山莊有好處既 成全你地...
到時唔好又哩樣果樣就OK啦...

搶就緊唔搶就新聞啦

隻王刻左你個名咩

你咁唔想俾人搶 買左隻GAME佢打囉

遊戲何必認真

好人壞人自己定位, 無謂解釋 亦無謂討好

每人都有個人立場, 呢D無口角之爭

唔通開POST講兩句就改變度人地對自己既主觀性?

認為迪迪尼係衰人咪唔好同佢地交往, 相反聚緣山莊都一樣

回復 tooya617 的帖子

NANA好野@@班撚樣仲可以出咩聲..收嗲喇..唔鋸就黎搶番我地..係咁多..
志龍上..
見到條我打GA野條氣唔順..隨時黎搵我.DRAGON志龍係黃易2ONLINE等緊你地

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙

tooya617 發表於 11-9-27 01:06 PM
回復 細蚊仔. 的帖子

本來對於小朋友既行為不想再作回應~

你唔去寫野有D浪費左喎,

我冇覺得自己係正義超人,

我只係將我係2KF見到既POST作一個結論,

因為你俾我睇到既就係狐假虎威,

又要做9屎野, 又要怕人地講,?

你敢講你地果班人冇一個扮大佬,?

有既話果D咪就係我所講既入左幾千蚊,幾萬蚊落去打機就以為自己大佬, 講野大聲過人果D咯,

2KF就係俾任何人討論既, 如果你覺得我講既野你好唔鐘意, 睇完好氣憤既, 你大可以唔洗理架喎,

你地覺得自己好對, 好有道理既咁洗乜講咁多長篇大論呢,

好多謝你打一大篇文回覆,我唔介意你個人OR團體意見,但我想你睇清楚我之前所打既每一句,都沒有指明道姓針對個人或個別團體,即時你覺得有都只係詢問同意見,希望唔好作賊心虛,我一直都冇講過你地係第一大幫,你地係唔係想得太多,你地係唔係真係睇多左好多我冇打既野?我唔解答你以上所有文章,你打得出咁多野,都明白你地公會係咩人,你公會其他人,我都唔多講唔多回答,出文前唔該你地自己夾一夾唔好自打咀巴,唔明就自己諗清楚.我唔LIKE 任何咀炮OR什麼個別私人恩怨,你地LIKE 既就慢慢.等到你就等.

遊戲啫.....何必認真呢
不過tooya617君...我睇完你打既野,,,,我覺得你口氣都幾大(直覺)
無錯....佢係和平SER到打....係P吾到....雖然我覺得搶王冇乜野....但你都吾好講D甘刻薄吧......你搶WIN左又點?打完隻王既果D野....可以用係真實世界到?????
既然用吾到....點解吾大家合作呢...

笑傲無雙 玩過星曲WEB

我終於明天大家的感受,我今日打日王體驗左俾迪迪尼d人搶
打完仲講一句話都好!!!打到d傻西無成就(名費事出)

呵呵. 今次連版主都要出黎公開你地既惡行,

呢個tooya617特別多長篇大論,

但當佢講完咁多長篇大論想去掩飾一切惡行既時候,

趙兄都要講返句: 我頂你地唔順   ( 哈哈

我都要特別重申一次, 跟tooya617學野,

本人係玩PK SER, 所以唔好話我係聚X某某幫既槍手,

都係果句啦, 論壇係俾人討論的,

趙兄弟 發表於 11-9-27 09:45 PM
我終於明天大家的感受,我今日打日王體驗左俾迪迪尼d人搶
打完仲講一句話都好!!!打到d傻西無成就(名費事出) ...

本人路過
覺得搶王是沒有問題

可是.不知是真是假,,,.何必要說{{{{{{{{{{打到d傻西無成就}}}}}}}}}}

品格.........

chunhung 發表於 11-9-28 01:15 PM
本人路過
覺得搶王是沒有問題

其實我有圖,都係唔出
而家都感覺事情變很大
我只是當日打完的感受係度抒發下
咁我們有言論自由,如果我講錯係度講一聲抱歉

本人路過+1,只不過想知妖精上次有無一齊圍迪迪尼@O@??

無.......而家都無得傾,佢地出世頻出到咁
仲有此事與2000fun無關,亦與我是否板主無關,遊戲歸遊戲/論壇歸論壇
今日事件可能我有失當,唔應該一起批評狂暴迪士尼,如果最後做唔到板主我唔會有怨言。對不起
但我真係欣賞#6樓玩家寫的野,另外我份人好易話為ja。

趙兄弟 發表於 11-9-28 04:33 PM
無.......而家都無得傾,佢地出世頻出到咁
仲有此事與2000fun無關,亦與我是否板主無關,遊戲歸遊戲/論壇歸論 ...

我又唔覺得你有問題,你俾人搶王當然唔開心喇...失言在所難免,至於迪迪尼咪由得佢地自圓其說囉!反正佢地個幫會向全頻都出曬名了...

講咩唔介意比人搶王果D我真係得啖笑,當有一日你打打下王就快爆寶果時比人一下尾刀收左果時再上黎講唔介意既話我就話你真係夠哂大量了

kc1790925 發表於 11-9-28 05:57 PM
講咩唔介意比人搶王果D我真係得啖笑,當有一日你打打下王就快爆寶果時比人一下尾刀收左果時再上黎講唔介意既 ...

你而家咁樣話人地, 到時人地想介意都唔得啦,

其實打王比人搶王 我覺得冇乜野 隻王又冇寫名

但係都係想講 其實我都覺得迪迪尼既人好小學雞
我指緊某部份既人 至少我見成日出世頻個堆都係
最記得有日某"大佬"話要帶頭吊人個日..迪迪尼d人係到講自己好勁
串人地排行唔夠自己高 升得唔夠自己快
我睇到笑.. 同幫既人都有笑
講真 打機姐 洗唔洗咁呀 你打機打咁勁 返到現實咪又係要比老細吊
定係迪迪尼d人大多數都係學生哥黎

我同迪迪尼冇任何私人恩怨 只係睇唔過眼出句聲

其實..你講既野有少少自相矛盾
又話咩"大家都只是在玩遊戲罷" 咩唔洗搞到咁嚴重呀個d
轉個頭又話人地係冰晶戰到打你 你地要同佢地勢不兩立...

算吧....人地都冇出聲就算吧
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 11:44 AM , Processed in 0.036031 second(s), 9 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存