2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 新晴空物語 射手(砲轟/術/物/2轉)問題
go

[討論] 射手(砲轟/術/物/2轉)問題   [複製鏈接]

有爬開巴哈文(或者其他forum)既射手都應該知台灣晴空
拎住屬性武器用砲轟, 爆擊係會以術爆黎計
(其實術刺都應該係咁, 應該架咋-_-)

唔知香港呢邊有冇跟到台灣既設定
(可能之前有人講過我自己睇唔到啦下= =勿插)
而我亦試過測試用有屬武器用砲轟既效果
(唔一定做得岩, 純粹個人測試)
發覺好似都有跟番台灣以術爆黎計既設定

術弩:2679 (拎左隻45+求奇拎左把術弩黎試-_-)
術爆值19.85% 術爆傷178%
物爆值30.68% 物爆傷221%

唔爆擊既攻擊數字:
1) 2698+1349+674=4721 (計術: 4721x178%=8403, 計物: 4721x221%=10433)
2) 2615+1307+653=4575 (計術: 4575x178%=8143, 計物: 4575x221%=10110)
爆擊既攻擊數字:
1) 4793+2396+1198=8387 (計術: 8387/178%=4711, 計物: 8387/221%=3795)
2) 4789+2394+1197=8380 (計術: 8380/178%=4707, 計物: 8380/221%=3791)

唔知我呢個測法岩唔岩啦下,
如果係既話術射玩火/冰箭+砲轟都唔係一件廢事
咁香港係咪真係有跟到台灣既設定呢?
而且將來又會唔會有改番既可能呢?

台灣出左2, 相信都唔少人知架啦(下話)
唔知各位術射s會揀轉龍犽()定係雲狩()
雲狩
多左2招輸出唔少範圍技, 當然要cd
而且專精砲轟仲減30%cd,仲有招可以加連擊率 (wtf)
龍犽
多左招高輸出冰技可媛速+擊退(未知cd幾耐, 不過高輸出都唔方會快)
而且冰火箭仲有得加遠射程+攻擊範圍
再加智力轉換術爆值(其實呢招真係幾吸引)

問題就黎啦, 如果(lol)上面既測試係岩話
咁其實術射玩雲狩都係可以考慮
火箭照舊用, 砲轟-30%cd(有屬既話輸出又可以高d), 仲有2招高輸出大技
用術射黎玩雲狩都唔係一個差既選擇

龍犽既話點術爆值個招咁爆擊就可以穩定唔少 (前提你要高智)
而且可以用2轉既冰技代替冰箭 (慳番d點出黎lol)
射程遠就唔講啦, 呢招真係唔錯

個人認為雲狩提高左好多輸出性既野
龍犽就提高左好多輔助性既野

資料來源:
龍犽http://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=19778&snA=17189&tnum=4
雲狩http://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=19778&snA=17182&tnum=1

測試http://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=19778&snA=15329&tnum=2

技能http://tw.meetgee.com/Topic/View.aspx?ID=2020262

分析http://tw.meetgee.com/Topic/View.aspx?ID=2020382

唔知最後各位物/術射會選擇邊種職呢?
發表下:)
(ROAR勿插)

我覺得冰火箭最正係個效果, 玩砲轟冇左個暈技效果, 會當堂弱好多=3=

本身係物爆, 梗係雲狩

睇完浮空系統只對怪物有效, 已經唔會學旋矢- -"
因為我成日打星空, sad

結果物爆都係沖傷害為主, 別無他選了吧... 囧
閃避唔知有冇可能沖高, 沖到閃刺咁高有冇可能呢.3.

=====
岩岩睇倒流星射擊好似話打到一個mon既範圍..
終於有作為射手的看頭, 爽

零聲 發表於 11-9-30 03:49 PM
本身係物爆, 梗係雲狩

睇完浮空系統只對怪物有效, 已經唔會學旋矢- -"

旋矢輸出高又, 單刷副本/拖怪都幾好洗:-o
沖閃我反而覺得冇咩用, 而且得10點加2轉技
沖閃既倒不如跑快d打快d仲有用!

上巴哈爬左陣文, 流星射擊要6秒cd! <--- *更正* 應該係震撼之箭
咁既話其實將技能點係砲轟到更加有用
物射當然唔洗諗轉咩啦, 只係想知術射轉邊一方面較好-o-
(本人十分貪心, 盡可能都想pvp+副本都較有用lol)

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
get錯左流星射擊係術射個招-_-
但cd好似都係好耐= =

aiya玩火箭+砲轟就成事了

你玩術射定物射咖, 要諗咁多野0.0?

回復 零聲 的帖子

術射-_-物射邊洗諗咁多野, 直轉就算!
而且有d擔心遲d佢地會將物理轉番做一定計物爆
如果轉左雲狩, 就破產了..

#yiu. 發表於 11-9-30 05:49 PM
回復 零聲 的帖子

術射-_-物射邊洗諗咁多野, 直轉就算!

建議你都係乖乖加返冰/火箭, 實冇死-_-

而家爆物射手超弱勢, 希望2轉可以扭轉返啦=,=

零聲 發表於 11-9-30 05:52 PM
建議你都係乖乖加返冰/火箭, 實冇死-_-

而家爆物射手超弱勢, 希望2轉可以扭轉返啦=,= ...

物射2轉多連擊, 秒人難度唔高
魔射都係多輔助啦-_-
爬文是健康的lol: http://tw.meetgee.com/Topic/View.aspx?ID=2020382

篇野寫到雲狩好好咁, 個人認為秒殺冇講既咁易~.~
因為秒人前已被暈然後秒殺-口-

打刺, 武者, 被暈, 死
打術射, 被暈, 死

所以我覺得吹水成份居多, 作者都應該未親身試過=3=

由未2轉既情況睇, 個人認為物爆射手定位係"馬後砲"
要有人頂先發揮倒佢既高攻, 一定既防禦只係為左避免被一擊ko而已

簡單D講就係陰人-口-
而且好多裝備技能都唔係為左即刻秒殺而設
好似50神器雪龍枕石, 同40橙戒, 都係攻擊時5%機率發動加大量爆擊值
擺到明叫你做後方砲台

龍犽招重力場其實幾有睇頭 唔望減攻速 齋睇點滿普攻連擊技率100%(1lv20%  每lv+20%)
正常一出技就會連多1下普攻 依家連2下 都唔錯
秒人能力唔差過砲轟 配合龍之犽 用暈箭+2連擊都夠做 而且仲安全過用砲轟(起碼識暈)
單純用砲轟 仲可以玩5連擊 (3+2)
15秒唔係問題  問題係cd長久 (其實我上黎都係求呢招cd時間)

佢呢d攻略網梗係要寫哂2邊都好好咁XD
但如果係術射玩雲狩既話, 其實都一樣有暈技
火箭 (火到暈左對方為止LOL) ->無限砲轟 ->訓街
都係鬥快/鬥機率睇下邊個暈到敵人先

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
龍犽既話其實我覺得招冰都點得過, 1LV都夠冰箭10LV, 雖然CD5秒
(咁既話60LV可以點埋砲轟黎玩XD)
震撼(1點) 射程(4點) 火精(1點) 龍之犽(4點), 其實都真係唔多夠點用
爬巴哈好多人都唔主張點重力咁, 諗真D而邊有咁威既技係短CD-_-
而且普攻連擊主要都係玩PVP用, 其他方面既作用都唔大

玩過星曲WEB

我拎住把物弩
用砲轟
爆擊之後本聖堂有效果發動
咁樣點解釋

wwke063 發表於 11-10-1 08:35 AM
我拎住把物弩
用砲轟
爆擊之後本聖堂有效果發動

發動代唔代表有效,

佢加術爆, 你用唔用倒佢d術爆咖-口-

#yiu. 發表於 11-10-1 01:45 AM
佢呢d攻略網梗係要寫哂2邊都好好咁XD
但如果係術射玩雲狩既話, 其實都一樣有暈技
火箭 (火到暈左對方為止LO ...

但你雙修好似用好多點咖wor=,=
火箭加得低, 暈人機率......

玩過星曲WEB

零聲 發表於 11-10-1 11:02 AM
發動代唔代表有效,

佢加術爆, 你用唔用倒佢d術爆咖-口-

聖堂要術爆先發動到
咁炮轟係咩技?

wwke063 發表於 11-10-1 11:16 AM
聖堂要術爆先發動到
咁炮轟係咩技?

如果你話到物弩射出去都有術爆既話咁係佢setting問題
冇得解釋架啵= =砲轟本身係物理技
只係話如果你拎住屬武用砲轟, 個時招砲轟就會計術爆
你呢個問題問番alta-_-

零聲 發表於 11-10-1 11:08 AM
但你雙修好似用好多點咖wor=,=
火箭加得低, 暈人機率......

你指術/物弩雙修要多點先
照計2者都係加火箭同砲轟就成事
其他輔助技幾乎都係一樣(智同力既轉換)

1.強烈建議樓主用2隻對等來比較傷害
如 2個同40級 一個穿幻彩 一個穿影者 武器各自換40的...再測試
換左把武器影響未必大..你物爆成套裝能力偏能力運同靈敏..
術的傷害還計算才智的

PK/星空/戰場 等等各有微妙變化
何必心急..等台灣做哂白老鼠..D討論文放哂出黎
再玩都未遲...

『聖騎士』 發表於 11-10-1 01:54 PM
如 2個同40級 一個穿幻彩 一個穿影者 武器各自換40的...再測試
換左把 ...

物爆50副裝靈敏勁高真係幾奇怪-口-

不過有另一方法解決, 就係用星空裝X_X

『聖騎士』 發表於 11-10-1 01:54 PM
換左把 ...

術射防禦方面的確唔及物射, 只能話屬性傷害可以多d輸出
(因為相信唔會所有人pvp都用抗性裝)
等台灣d人討論當然好, 巴哈d物/術射討論到嗌哂交咁-_-lol

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
戰場裝既5件套裝效果唔及副本裝既好, 但2,3件/能力的確好d
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 03:36 PM , Processed in 0.041703 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存