2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Team Fortress 絕地要塞(TF2) 分享SINPER心得&打法
返回列表 發新帖 回覆
go

分享SINPER心得&打法   [複製鏈接]

...我打左幾個月TF2,自問自己響TF都唔差...但有好似好勁咁...
唉....唔講咁多....入正題...

SINPER響咁TF到比教多D人用,但係CAMP定一個位係佢嘅,會比人發現,左加上SINPER近戰唔靈活...變左比人系咁殺...
但只要自己多加留意同埋加上小小技術....唔單只唔洗比人肥外,殺數相當高....

SINPER有把25粒子彈的狙槍,25|75粒子彈的沖鋒槍,仲用把長刀...

通常玩狙槍係就咁描人之後射...其實咁樣係錯...描準之後射會比人向後面或者唔知邊到偷襲...唔想比人咁肥法,就要做依以下幾點..

1.要觀測下環境(例如一D位比人睇住就要閃人)
2.狙槍有一種功能..開狙鏡果陣有一行野..果行野一到100%,功擊力可以達到400倒,多d利用依點...
3.遠戰用狙,有時候對socut依d加速9(<笑),可用沖鋒槍...
4.描頭永遠係最高傷害,其他部分唔洗想..

明白未啊?希望幫到你,如果唔信我,以下有圖為証

我steam 係free to play 名叫 乂尖叫之手乂
可以加我玩....
已有 1 人評分威望 收起 理由
kwokut + 15 活動參與

總評分:  威望 + 15   查看全部評分

回下啦!!!!

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

sniper選點好重要,沖鋒槍我多數放棄用,會用防spy果舊野,安全d。

不過spy都唔係殺唔到你,開槍2~3下就殺得死你,所以如果搵到有 sentry 係附近既點去camp會更好。

狙擊手最重要的一點就是匿蹤 , 往前走時要記得把身後的蹤跡擦乾淨
1. 找個好地方 , 最好找個高處 , 為了防Spy最好配備刀背或是SMG

2. 可以試著打游擊戰或是盲狙 , 武器可以配備弓箭 瓶手道或是達爾文市的危險護盾

3. 隨時切換位置 , 不然很容易被敵人發現 !!

4. 利用狙擊鏡觀察敵人的動向並且回報給隊友

5. 注意Spy , 她是你最大的敵人 , 有瓶手道的話就潑上去吧 !!

6. 看準重點單位 , 選好目標擊殺 , 建議先選Medic , Eng 這種高單價價值的職業

7. 注意對方的Sniper , 她也會注意你隊上的Medic , 在Medic被殺掉之前先殺掉對方

8. 優先攻擊目標,1)敵方的狙擊手 2)醫護兵 3)重裝兵 4)工程師。

其實上面都有D講喏左..但係SPY唔會係天敵..因為SPY依家野10場有9場冇人用,加上我成日叫人幫我睇後...最大天敵係PYRO同埋SOCUT依D亂沖的白痴,依D會好快沖埋你打9你,到時係咁比人肥....
尿瓶加上去都冇用,我個人黎睇只不個將SPY現形咁樣,不如拿去合雪梨槍好過~

回復 ngai 的帖子

沖鋒遠打都得,不過都可以防SPY

回復 figercroxx 的帖子

原來上吧哈抄文...唔怪之得咁有POINT= =

十週年勳章(賀詞)

rayman15641 發表於 11-10-11 06:42 PM
其實上面都有D講喏左..但係SPY唔會係天敵..因為SPY依家野10場有9場冇人用,加上我成日叫人幫我睇後...最大天 ...

你還沒遇過厲害的spy....

十週年勳章(賀詞) 笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

我做spy,最鐘意都係殺sniper XD
spy確實係sniper既天敵,

sniper如果經常比spy及sniper以外既職業殺的話,說明 企位或玩法有問題了。。。sniper應該同其他職業保持距離

回復 ngai 的帖子

亂沖的傢伙一野沖埋黎,唔係企位,佢成個場走兜一轉...我響佢果隊CAMP一D係唔會咁容易察覺果D位,好機次發現我,好彩唔係敵對,唔係嘅話真係比佢肥到HIHI

樓主有少少講錯
1、100%電個時 dmg = 150
2、爆頭 = 爆擊 /// 爆擊 = x3傷害  = 450

你玩緊果個SER我平時會當係街場...
你如果係呢個SER玩到完場有60分以淨係玩SNIPER我就會當你勁
http://hkcsszm.com/tf2/hlstats.php?mode=players&game=tf
IP 113.252.238.103:27016

60其實都低姐係爆30個頭

回復 玩槍人 的帖子

thx you.....

回復 俊Julian 的帖子

我又唔係高手,只係教人姐~

其實唔係話串你
但係睇你啲圖唔覺得有咩特別.亦無咩可以show到出黎

其實E位朋友你話尿瓶廢係好錯好錯既事,睇你個樣玩tf2都入世未深,比尿瓶沾濕左既人,比任何攻擊打中都會有小爆擊,如果本身個sinper係用"布依刀"(所有小爆擊轉做大爆擊的刀)就會由小爆擊轉做大爆擊,heavy比你甘打中都死甘制,同埋你所講既10場有9場都冇人玩spy係好錯既,睇來你玩來玩去都係跟住個個ser玩,所以先冇spy,你如果轉場就換下ser玩,你就唔會甘講,e+D spy都玩送終,所以你用沖鋒槍都冇用,同埋尿瓶最大既特色就係輔助,你d同伴打到就來輸既時候,你一個尿瓶掉過去,馬上改變局勢;你話用尿狙重好,但係你尿狙可唔可以一次沾濕幾個人?同埋尿狙係冇得爆人頭,sinper既最大優勢就係爆頭加傷,但係你用左尿狙,沒得爆人頭,一個冇得爆人頭既sinper重叫咩sinper!?所以唔好係唔係就話d武器廢,隻game出得既武器都有佢既含義。

p0540010 發表於 11-11-26 03:28 PM
其實E位朋友你話尿瓶廢係好錯好錯既事,睇你個樣玩tf2都入世未深,比尿瓶沾濕左既人,比任何攻擊打中都會有小 ...

你講得好好, 係tf2入邊, 冇廢既武器, 只有廢既player, 我玩sniper個時都冇用尿瓶, 但我玩spy既時候, 用尿瓶既sniper的確好麻煩lol

P.S樓主玩sniper比pyro同scout殺既話,代表佢個企位有問題

0050 發表於 11-10-12 10:54 AM
你還沒遇過厲害的spy....

見到D裝盾的狙擊手,我最鐘意用擊劍嘲諷殺佢

全職學生三世 發表於 11-11-27 01:51 AM
見到D裝盾的狙擊手,我最鐘意用擊劍嘲諷殺佢

我通常用全能大使, 兩槍ko
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 09:33 AM , Processed in 0.037810 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存