2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 英雄聯盟 LOL 新手打rank的問題.
go

[問題] 新手打rank的問題. [複製鏈接]

可能我比較新手 上年6月玩左一排跟住冇玩 最近又玩番lol(美服)
試左一下打rank solo queue有時候會遇到技術唔好的隊友我都好明白,唔可能因為不能控制的因素就話唔打。
附圖一張:最近戰績
會唔會係我玩kogmaw玩得太廢,唔配合隊友呢?
有冇提議令我可以改善一下?

十週年勳章(賀詞)

我地又唔知你d隊友玩成點 又唔知你玩成點
可以比咩野提議?

依家season2 就打左50場 勝率大約40%
個分依家980..

見你殺人數多, 都代表拖長左隻game
盡量做好前期優勢, 想辦法30 mins 內gg, 叫多d 隊友push, 始終隻game 係爆城, 唔係殺人
否則個個lv18 爆裝, 就好睇邊面d champions 屈d.....
對面團戰勁, 分開推, 自己團戰勁, 谷住推死一邊

笑傲無雙

講得好~~~~~~~~~~~~~~

笑傲無雙 玩過星曲WEB

我唔係高手,season two開始我打左百幾場左右,7十幾WIN 都係得153X rating唔算高,但係我給你架意見係頭20分鐘做好自己架CS,唔好推等jungler來gank,推就死硬,記住CS係最重要!!! 唔肯定你知唔知CS係咩,CS係殺怪數. 跟住開始就要睇你同support架合作能力,一個組架配合都會係一個jungler,一個support,一個AP mid,1個SOLO top同1個 ad bot range你如果玩kog就係玩ad bot range所以殺怪數先係最重要.跟住開始打團戰開始一定要記住你架作用,唔係打坦/血多架英雄,記得最好把對方架carry先殺跟住就會好打好多...如果打到後面就要睇你地架操作能力了,因為小小架錯誤都會輸. 另外個人意見...買多D ward..support唔買ward,jungler唔gank=你輸左..點殺得多都沒用...rank同normal唔同,因為D人好小會FED,殺人去到10個就可以好勁了,另一個小小意見..1300分下面架人都會比較傻同fedder好多,如果你想WIN就真係要找一個英雄係可以gank得好同易上來唔係就真係好易輸!!!
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-15 10:04 PM , Processed in 0.032685 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存