2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 龍珠Online [副本輸出心得] 無限暴風來襲 !!!! 格鬥家的最後咆哮 ...
go

[武道家] [副本輸出心得] 無限暴風來襲 !!!! 格鬥家的最後咆哮 !!!!   [複製鏈接]

前言
練到50封頂之後, 通常唔係打PVP就係副本,
在下已前都係魔獸世界既PVP狂人, 鬥士拿左幾季架 :), PVE方面都最終BOSS基本全通, AFK時唔計:)

但沒裝沒錢又點打PVP? 魔導一野出血就收皮 :)
所以我就選擇先打好副本, 一來可以踫踫運氣拿裝備, 2來可以識多d人, 打通人脈

但問題係:    我唔係坦
                    我唔係補師
                    我唔係奧迪
                    我係別人眼中連範圍技打手都唔係 (即AE職業)
                    我只係一名  格鬥家!!

唔識人, 唔比真錢買裝既格鬥家, 就算喊頻喊幾個鐘都分分鐘沒人彩你
咁搵條毛副本咩 :)

就算入到個好公會, 當你發現1團人最多只需要1隻格鬥, 而公會都成打格鬥劍術喊++既時候
                                           (其實1隻都冇都唔緊要-.-)
你就唯有繼續響公頻喊, 到真係好好彩比你搵到個團已有坦補奧 -1打手,

密完佢有30%會回你      :  滿^^。

有30%會回你      :  抱歉, 要普利, 氣功帥等等AE職, 不缺格鬥劍術^^。

有30%會 直情理都唔理你^^。

問你灰未?^^

我就會答: 未!!!!!!  重有10%會組我!!

首先要做好自己, 1, 決定先打副本拿裝就唔好咩都點哂PVP天賦

2, 小財唔出大財唔入, 話知D防裝幾差都好, 做打手一定要武器行先

3, 多上討論區, 睇多D心得文, 忘卻書貴麻, 唔好自己想點咩就點咩-.-

4, 平時喊組頻沒野做, 盡量抽時間打龍珠, 現階段, 個人覺得超級撒亞人比界至2/3好
                                                                (除非隻天天沒咩治療壓力照顧下你, 咁開2倍, 3倍傷害都好夠)

5, 傷害輸出冇錯係越高越好, 但一定要記得唔好OT, 及閃好王的技能, 減輕補師壓力

6, 人品, 搵幾粒鐘冇團又好, 公會沒人幫自己又好, 都要用良好態度對人

7, 做人大方D, D裝就算係人頖裝, 唔岩用既咪大家ROLL/PASS

8, 總之記住, 萬事起頭難, 打出小小名氣之後, 搵團就會好好多:)

主菜: 讓格鬥家成為AE+單體輸出 通用打手

單體:
格鬥家單體輸出自從50LV開始, 基本唔成問題,

在下雖然裝備未齊, 但打副本暫時未遇到可以讓我不停火狂打唔OT既坦,  

唔係話我遇到既坦技術有問題, 我諗係王對坦用既擊倒技, 暈技所致

所以如果打單體傷害唔高既朋友, 可能要檢討一下自己, 研究一下配裝, 天賦了

基本打41-47時光, 武器用41-50, +8或以上稀有, 傳說棍, 命中最少800至1000+  爆擊35+ 基本足夠

爆擊傷害屬性有當然好, 但天價唔係人人負擔得起

手套並不及棍重要, 但好歹用個41-50 +6以上的, 它會影響自身普攻及1轉技(例:狼牙旋風拳)

天賦方面, 我只列出必點及推薦技能, 如下:

必點
超針刺攻擊     滿

針刺攻擊         滿

咆哮                 滿

集中            最少1點

超級撒亞人 或 界王拳2/3   2選1

暴風來襲         滿 (主題都有寫佢名, 更係要滿XD)

大喝 / 強韌 2選1    滿

急速衝刺 / 狼牙旋風拳 2選1     滿       (2個都點滿唔推薦, 點數吃緊)

推薦

格鬥家魂       滿

迴避上升       滿

暈掌               滿  (PVP神技, PVE一樣好用)

衝刺攻擊       點1或3或滿   (PVP神技, PVE一樣好用)

範圍技         

格鬥家有數招氣功AE技 及 1招物理AE技 應該如何取捨?

首先, 1轉既氣功技能, 係受手套氣功攻擊力影響, 所以選擇裝備會比較困難

而2轉既氣功技, 理論上係受棍既氣功攻擊力影響(我唔肯定), 所以選裝比較容易

但, 就算解決左氣功攻擊力問題, 格鬥家既氣功傷害亦會受到好多限制以至輸出低落

例: 無天賦支持, 就算點氣攻攻擊力增加亦沒太大幫助, 浪費點數
       氣功爆擊低落, 如果強行將裝備屬性轉化氣爆, 氣爆傷等等, 誓必影響到物理攻擊, 到時只會東不成西不就
       恰恰2轉兩招氣功AE亦支援爆擊+1.5倍傷害, 真正有得睇冇得食, 爽

以上更未計算氣功預備時間2-3秒之損失

所以本文既思路, 就係唯一一招2轉棍物理範圍技 - 暴風來襲

滿BUFF狀態, 副本打怪基本有3千左右 , 爆擊5千多, 支持物爆, 零準備時間, 基本AE下去10隻爆3隻以上
(在下裝備爆擊傷害低, 只靠究極強韌支持, 如果將來配裝手套+15%加上棍+15%,
放棄超西狀態換2-3倍界王拳, 傷害誓必幾何級提升, 個人猜想範圍傷害未必輸普利,龜波)

唯一缺點係, 十幾秒CD, 打飛X?, 錯啦:)

以下, 我做過兩個測試

例一
暴風來襲滿+RP減CD+集中1/5
能夠做到 暴風RP-急刺-針刺-暴風RP-急刺-超針-暴風RP-急刺-針刺-暴風RP-急刺-普攻-暴風RP-急刺-超針-暴風RP.....輸出循環

例二
暴風來襲滿+RP減CD+集中1/5 +極速咚咚
能夠做到  暴風RP-超針-暴風RP-針刺-暴風RP-急刺-暴風RP-針刺-暴風RP-超針-暴風RP.......輸出循環

有人會話,. 超....咁主題就咪叫零CD暴風啦~
錯啦, 睇埋下面先~

例三
暴風來襲滿+RP減CD+集中1/5 +極速咚咚 +平價5%-CD介子X2
能夠做到  暴風RP-暴風RP-暴風RP-暴風RP-暴風RP-暴風RP-暴風RP-暴風RP-暴風RP-暴風RP-暴風RP-暴風RP-暴風RP-暴風RP-暴風RP-暴風RP-暴風RP-暴風RP                     無限循環   
如果吹到打到食水都魔乾, D怪重未AE哂就真係我都幫唔到閣下

扣除暴風動作時間+RP硬直時間=一直出 :)

有人又會話, 你邊得泥咁多RP丫? 你估你係劍術丫?
答案係, 問下雜貨店件肥婆啦, 佢會幫你閣下 :)

不過, 我知道台版前排改左左CD%算法, 港版遲D會唔會受影響還未確定

以上~  純個人心得分享, 希望大家組團時,

可以多D比機會格鬥家, 唔好認為所以格鬥家都係單體PVP形, 而唔比機會有心打副本既人

最後, 覺得好既可以比個留言GOOD, 覺係無用既都唔好炮太大力 XD, 轉載請留作者名:)

有問題既~歡迎到孫爺爺SER, 找在下
                                                                               公會:洪霸天下    人物:邪眼十三  /  魔追十三           
已有 2 人評分威望 Good 收起 理由
═║影雲║═ + 3 雖然我唔係玩格鬥家 但係你張魔獸既dps技能.
←璿●璿→ + 50 + 2 精品文章

總評分:  威望 + 50  Good + 5   查看全部評分

雜貨既rp水真係好好用  極速打法 我玩隻龜仙  基本上冇乜時間慢慢草
冇rp 又差左小小
連小小錢都唔肯付出只會拖慢副本進度
玩隻補都算好d 食得唔多

好詳細
雖然我唔係格鬥
不過睇得出你用心諗過既

不過我欣賞既唔係你既技能分析
係你講出左一個point

就係無論咩情況都要良好態度對人
呢點我好認同
除非人地擺明車馬辣你
唔係既話都唔應該小小野嘈嘈閉

我欣賞你既人格多過你寫既心得^^

唔錯~識得運用"暴風來襲"此招(其實我都忽略左呢招^^")

樓主辛苦晒..支持

笑傲無雙

辛苦曬新手適用ya!!

雖然我唔係玩格鬥家 但係你張魔獸既dps技能循環技術帶黎龍珠到玩 我覺得好開心

支持. 我唸番起真係要重點

讚!! 我都要再研究下我隻劍術可唔可以有穩定d既傷害輸出循環~ ^^

GOOD JOB!!!

而家D人組隊都唔會理你係乜野職,好多仲以為唔組你我一陣會組到一團去打,真係發緊夢
而家都冇乜人玩,好多地方都好似死城咁,求求其其組滿人就去打啦,仲係度慢慢簡人玩,整整下D人冇癮唔玩時,到時你自己對住D空氣慢慢簡

以上幾句係呢幾日對果D簡人玩既心聲

好有心機打出黎既一篇心得~~
尼度既人有福了 :)

的確 ... 欣賞樓主既動力 !!!

多謝RJ會長同大家既支持:)
希望本文可以幫到新加入的玩家,
雖然打機只係一種興趣,
但只有用心打, 才會真正感受到樂趣

PS:頂 !!  我又爆左6+9棍 !!

多謝分享
但樓主你建議既點數  究竟50lv夠唔夠用呀?
就算狼牙/急速  2選1,  超針刺仲可以滿到嗎?

辛苦晒了

zero13811130 發表於 11-10-22 11:08 AM
多謝RJ會長同大家既支持:)
希望本文可以幫到新加入的玩家,
雖然打機只係一種興趣,

滿既意思其實係有得點就點:)
LV50, 超針點得1點架JA,
總之必點既, 最好都點滿,
推薦或其他既, 就看個人:)

極速咚咚 咩來架...

謝謝大大分享~~~~

感謝分享 收獲很多
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-1 10:42 PM , Processed in 0.040516 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存