2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 笑話區 Oh!!!My god !!!
go

[自創笑話] Oh!!!My god !!! [複製鏈接]

1.话说N年之前有朝早去麦当劳买早餐,
我好有礼貌咁同个卖包嘅女人讲:
“唔该,猪柳汉堡丫。”
个女嘅同我讲:“要蛋呀?”
因为呢个时我身上无乜钱,我又唔系太钟意食猪柳蛋汉堡,
于是乎我就好有礼貌回答:
“唔要蛋喇,唔该。”
个女人好劳气咁讲:“你要蛋喎?“
我开始无乜耐性,我答佢:“我唔要蛋喇,我只系要猪柳汉堡咋。”
个女人更加劳气咁话:“要蛋一蛋呀,要蛋十分钟呀……” (等)
2.语音拨号
话说系前个排呢,手提电话好兴有「语音拨号」呢样野,
即系你向住个电话叫:「小明」,
咁个电话就自动拨去小明个度,方便好多咁话。
咁有日如常咁搭地铁,咁桥听到系前面个西装友向住部电话叫:「八婆」 。
跟住个电话就自动拨去亚「八婆」度,
到条线通左,西装友就对住个电话,
用无比客气既口吻话:「亚外母呀,我今晚唔返黎食饭啦……」

3.數碼通…
遊客 : [ 呢個管看到雷電嗎? ]
售貨員 : [不會, 好安全架…]
遊客 : [無雷電顯示( 來電顯示)功能嗎?!]

售貨員 :[手機不駛用避雷針的~]
遊客 :[咁我部手機可不可以出煙(trade in)先 ? ]  

4.豐澤電器…
A 遊客:〝請問呢部電視機有没電視框呀?〞(Discount)
售貨員:〝當然有啦。〞
A遊客:〝咁電視框幾多錢呀?"
售貨員:"不好意思要成架買,没得要個電視框架〞
B遊客:"請問忍忍支(影印機)係ben? 另外呢度有没死守間?〞(洗手間﹞

5.髮型屋…
髮型師:[小姐想點剪呀?]
小姐:[師父,同我剪得多神似D !]
髮型師:[己經好神似嫁喇喎?!]
小姐:[不係神似,係要有神似! !] (要有層次)
髮型師:[ 小姐想做D什么顏色呀?]
小姐:[我想做好似森林咁嘅色! ] (深藍色)
髮型師:[ 森林? ]
小姐:[係呀~]

6.桑拿入面…
骨妹 :[Sen山, 你蝕不蝕飯?] (先生你食不食飯)
男客人:[?.......]
骨妹 :[sen山, 射個精嗎?] (先生, 寫個 drink 嗎?)
男客人 :[err.......] (面都紅哂)
骨妹 :[ sen山, 要不要做雀仔按摩呀?按完仲可以除…] (腳低按摩.鎚.)

7.潮州菜 客人:伙计, 有咩好介绍呀?! 伙计:食老鼠拼盘啦,有老鼠蛋、老鼠肠、老鼠猪耳,但冇老鼠鹅(卤水拼盘)

8.巴士站 游客:Sen山唔该,请问你有冇生痔疮呀 (先生唔该,有冇散纸唱)
9.入境处 游客:要睇新款证定畜牲证呀?(身份证定出生证?)

10.先生……我地玩失蹤(骰盅)囉……
已有 1 人評分威望 收起 理由
雪子秀 + 7 感謝分享!

總評分:  威望 + 7   查看全部評分

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖) 笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

1~2部份轉貼,其他就是自創。

回復 雪子秀 的帖子

哈~分享下~~~~

每次睇到  1  ,,個度都會笑~

真係好笑~~~~~~~~~~~~~

多謝分享

多謝分享~
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-5 10:20 PM , Processed in 0.028846 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存