2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 英雄聯盟 LOL [Dr. Mundo]不死煩膠英 蒙多醫生
go

[英雄心得] [Dr. Mundo]不死煩膠英 蒙多醫生 [複製鏈接]

玩過星曲WEB

技能如下:
病毒屠刀

蒙多醫生投擲病毒屠刀,造成相當於目標當前生命值 15/18/21/23/25% 的魔法傷害 (最少 80/130/180/230/280 傷害),並緩速 40%,持續 2 秒。如果屠刀擊中目標,則回復一半的生命消耗值。
消耗:50/60/70/80/90 生命
冷卻:4 秒
射程:1000

痛苦燃燒

蒙多醫生對周圍敵人造成每秒 40/55/70/85/100 (+0.2魔攻) 魔法傷害,並減少受到的暈眩和緩速效果 15/20/25/30/35%。
消耗:20/25/30/35/40 生命值 / 每秒
冷卻:4 秒
射程:325

潛能激發

增加蒙多醫生的物理攻擊 40/55/70/85/100 點,持續 5 秒。此外,每損失 1% 生命值,就額外增加 0.4/0.55/0.7/0.85/1 物理攻擊。
消耗:25/35/45/55/65 生命值
冷卻:7 秒
射程:1

背水一戰

蒙多醫生在 12 秒內回復 40/55/70% 最大生命值,並增加 15/25/35% 跑速。
消耗:20% 當前生命值
冷卻:75 秒
射程:1

被動

腎上腺素
蒙多醫生每秒回復 0.3% 的最大生命值。

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
點技教學:
我通常玩開學1同3技,6LV就學大之後都係學爆1同3先,之後先學2技(有得學大就學)
不過如果唔係打秒殺,煩英個D可以學2技食兵(唔好頂兵食)因為2技D傷都幾高吓,1LV都有40/秒,前期食兵+推兵係幾唔錯嘅,不過呢個2技嘅唔好處係你食兵食到太HIGH唔記左山OR睇血就會令到行血流水禁無左一大半~
之後,一技係呢個英最勁嘅招(唔計大技),佢學爆左之後一下可以造成相當於目標當前生命值25%,一野車過去都無咩人唔驚~~打個D多血英呢招技係十分十分之好用~
而Dr. Mundo嘅2技,如果你做坦就可以唔洗禁早學,因為你前期上去頂人D技開2技黎無用,如果你學多幾下一技,就算無咩血,一野車招2技過去佢都無左幾百血,好過你無啦啦學左招開黎無用嘅技~~
最後Dr. Mundo嘅大技~我只可以話係無敵嘅,你如果係出血甲裝,人地出D技係你身上係多餘嘅,12 秒回40/55/70%血同+15/25/35% 跑速,人地出完技(開定大先出去食= =),你+左跑速,你走呀走,走呀走,走去有人幫你嘅地方,個時就可以反殺佢LA~~殺佢個時人地會發現,玩家X:E~佢條血.....滿左嘅,WHAT THE HELL!!!!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
出裝過程:
一開波,我比較仲意出同買3支血水,因為Dr. Mundo D技全部都要用血,3支血水係唔錯嘅選擇,而鞋+跑速 1 級,放完技比人之後走老就係Dr. Mundo令人唔仲意打佢嘅地方,前期放幾野一技比人地,人地都要回家去~~而電腦建議多蘭之盾,我就覺得用途不大,+120 生命值 +10 物理防禦同 +8 生命回復/5秒,Dr. Mundo前期D血都唔小,而回血天生技都夠做,仲有多蘭之盾又唔可以合野,仲要唔係100%錢賣出去,SO我唔係太仲意出~之後我建議買先之後合/(睇下打咩英出咩鞋),之後直上,令你做一個多血而煩死人嘅英~之後可以出,因為你比人打死左之後可以番生一次,有750血,之後開大~D血就會由750以超超超快嘅速度回到去一半以上~~出左呢3樣嘅時候都差唔多中期,你可以睇打人地有咩英而選擇出魔防定物防,我推薦呢個民個係一個唔錯嘅選擇,+魔防,血同物防之餘仲可以提高周圍友軍 12 物理防禦、15 魔法防禦、8 物理攻擊,令你可以令隊友可以無禁易死,仲有我推薦同呢個呢2個一個可以-人地魔防,一個-物防,可以睇弄自己友係打英定法C而去睇下出咩~除左呢幾個之外仲可以出,我認為都係唔錯嘅,+回血,跑速同魔防,而且幾多下,如果後期有位又多錢可以琳下出呢個,而前期如果比人殺得多,就可以先出,+左D血又-左D技能冷卻時間,呢個野可以+快你大技嘅CD,-小你死嘅次數~~
召喚師技能:
我比較仲意,因為可以-小你死嘅次數令你可以有多D嘅食兵時間~
而符文同天賦你仲意LA~因為我用個D都幾膠下,SO唔想吳到你地......
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
英雄用法:
6LV之前1技一CD好就車去人地到~令人地淆淆地同令佢食小D兵,6LV之後多D去其他路幫手殺下人,唔好只係為左食多幾十兵令自己隊友死多幾次,Dr. Mundo一定要與隊友團結先可以做出最強最強嘅效果~推塔方面,跟住隊友一齊推係一個最好嘅選擇,因為有咩野你第一時間幫到佢地令佢地唔洗死~殺人就唔好強求LA,有得殺就殺無得殺就算,唔好因為你自己多血而跟人幾條街殺佢,因為你最後的後果都係死路一條=3=,而團戰個時最好唔好留大,幫隊殺頂幾野之後開,(食完走左回番D血先番黎幫...),可以令到佢地嘅殺傷力小左好多○
最後同大家講聲,LOL要合作先做到野,唔同信長
送上Dr. Mundo嘅介紹片,唔清楚佢D技係點嘅不防睇下~~

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
已有 1 人評分威望 收起 理由
hommgood + 40 活動參與

總評分:  威望 + 40   查看全部評分

玩過星曲WEB

唔好話我COPY人地~~我自己打嫁~~

笑傲無雙

支持一下..辛苦哂~~

"團戰之前最好開定大之後沖出去昆幾招技先"

你覺得真係開定先係岩?

玩過星曲WEB

ruyan1206 發表於 11-10-28 01:16 AM
"團戰之前最好開定大之後沖出去昆幾招技先"

我係禁玩=3=唔開你一定死-3-

應該寫埋  1個點火/-治療量d技  你大技已經收左一半皮
4秒都回小600血到

姬乂神 發表於 11-10-28 11:59 PM
應該寫埋  1個點火/-治療量d技  你大技已經收左一半皮
4秒都回小600血到

佢仲要教人開定大技先...先減20%再中reduce regen技 = 送分...

第二件裝出GA...中後期先出Aegis...次序已經....
仲要出埋Abyssal...AP mundo...!?
一件armor base既裝都無....

玩過星曲WEB

^_^多謝意見。改緊

玩過星曲WEB

改左~仲有咩錯都請大家指教指教

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

mundo玩ad好爽的開埋技好快上到400攻
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 10:02 AM , Processed in 0.030496 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存