2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 英雄聯盟 LOL [上路無雙Xin Zhao]蒂瑪西亞總管-趙信
go

[英雄心得] [上路無雙Xin Zhao]蒂瑪西亞總管-趙信   [複製鏈接]

玩過星曲WEB

趙信---蒂瑪西亞總管~我好仲意用佢~因為佢係一個又可以殺人又可爆野又可以.......我覺得佢係無敵嫁~~
好LA唔講禁多垃圾話~開始了~~~

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
技能介紹:

熱鍵:Q
三重爪擊
趙信擊出三連擊,接下來三次普通攻擊對敵方目標造成額外 15/30/45/60/75 物理傷害,且第三次攻擊挑飛目標。

消耗:30 魔力
冷卻:10 秒
射程:1

熱鍵:W
仰天長嘯
被動:增加趙信攻速 20/25/30/35/40%
主動:獲得雙倍的被動攻速效果,每次攻擊減少其他技能冷卻時間 1 秒,持續 5 秒。

消耗:35 魔力
冷卻:24/22/20/18/16 秒
射程:1

熱鍵:E
一騎當先
趙信向一個敵人衝鋒,對目標及其附近區域的敵人造成 70/110/150/190/230 (+0.4魔攻) 魔法傷害並緩速 20/25/30/35/40%,持續 1.75 秒。

消耗:70 魔力
冷卻:16/15/14/13/12 秒
射程:650

熱鍵:R
橫掃千軍
趙信飛速揮舞長槍,對附近目標造成 125/225/325 物理傷害 (附加 15% 目標當前生命值的傷害),同時增加自己物理和魔法防禦 25,持續 6 秒。期間每擊中一次敵方英雄,額外增加物理和魔法防禦 5/8/11。

消耗:100 魔力
冷卻:75 秒
射程:200

被動
不倦勇者
趙信每三次攻擊會回復自己 30-70 生命值,每 2 次升級可以提升回復生命值 5。
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
技能學法:
我比較仲意每一招技學一下先,因為趙信哥嘅每一招技係6LV前殺人係十分有用的~首先3技跳過去,開一技同2技,6LV之前最小打到4/10血左右,6LV學大技,大技橫掃千軍1LV都可以-到 125血+ 15% 目標當前生命值的傷害,
用完3招技開大,唔好怕浪費左招大,因為趙信嘅2技每打一下可以-1秒技能CD時間。6LV後學2技1技1技之後學3技,因為趙信嘅1技係佢主要傷害,而2技係+攻速,好最要,因為趙信每打3下可以回D血,攻速快D可以回得快D,中期左右出左吸血2技就好勁LA,40%攻速,開左招技+80%,等於2把反曲弓,SO學2技同一技維最主要~
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
玩法:
趙信打路最重要開技打人,CD好就開,但唔好沖去死,姐係太多人個時唔好一個去,等自己有黎到先至沖~唔係你就會做一個肥肥肥肥好肥嘅料。第二,殺人~趙信嘅技能係咩時候都可以秒到人(唔係血牛)所以當有人無咩魔OR無咩技(無血就一定殺LA~~唔洗講 )就殺左先~但係都要注意一點,多人就唔好沖=3=,中期時多買眼,買多一個眼可以保到自己友幾條命仔,唔好因為個幾十蚊而白白送左275$比人 ,爆野推路趙信好易做到~2技爆野好快~3技大技清兵很強~最後都係個句LOL要合作先做到野,唔同信長。
出裝過程:
一開始可以出/,鞋可以令你前期容易殺人同走老,攻速同上面嘅解釋同上面一樣,攻速對趙信好重要,而水星之靴可以-低你死嘅機會~~而之後可以合OR,攻速鞋又+跑速又+攻速,殺人英呢2樣好重要~~而水星之靴可以-低你死嘅機會~出完鞋之後可以考慮直出,出左呢把野,我估無咩人會同你1ON1,令你可以安全D去食兵~OR呢把都好勁,有好多效果+,暴擊,物攻,物理穿透同冷卻時間,仲有主動效果+跑速同 攻速,殺人個時好有用~如果前期OR中期比人殺左幾次,可以先買,呢個+攻同血,又有機率- 跑速,殺人同保命都出現明顯效果。最後可以考慮出///,呢4個大家都可以考慮下,+血令大技勁d,爆擊,物攻,跑速令你易殺人N倍,吸血保命之餘仲可以殺人~(攻裝玩法,而有位大大話可以出D防裝,解釋係無咩血3技一沖上去好易比人反殺)
防裝推薦//(防裝我唔太識出,因為好小出=3=)
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
召喚師技能:
////
呢5個十分推薦大家簡,因為虛弱,鬼步,閃現可以令你殺人,走老易好多,仲可以快D幫到其他玩家令隊友小死D之餘仲有機會殺多幾個人,治癒要睇下你打唔打中路,如果打中路佢會係你一個好好嘅幫手,回番幾百血可以食多十多兵
同有機會殺到人同死小幾次。最後可以令你小左行出黎嘅時間,仲可以係團戰嘅時候快D出現幫手殺人。
天賦:
我唔太識點,但我玩開禁

天賦唔太識,有咩高手有意見,請留CM比我~我會改一下
最後送上YOUTUBE X2
<--------我笑了

起手裝回魔
第一件裝合IE
打MID 仲要帶HEAL  
唔做JUNGLER

起手買舊回魔真係完全無用..
即係咁...身為近戰 off tank
前期已經出咁多攻裝...1件防裝都無
你1沖上去..我好肯定你比人秒左先..你都重未殺到人

真係唔建議出攻速鞋同3速鞋...
出-cc/+12%Dodge會比較好.

以家無人玩xin會全攻裝or打路

樓主你估真係得你殺人無人殺你咩= =

睇黎樓主都係很會說笑的人

玩過星曲WEB

多謝大家嘅意見,等小弟改改

十週年勳章(賀詞)

笨Siu進 發表於 11-10-29 06:26 AM
起手買舊回魔真係完全無用..
即係咁...身為近戰 off tank
前期已經出咁多攻裝...1件防裝都無

大把XIN打路,唔好話冇

Alta活動勳章

出回魔就真係....

dislike...咁都算心得...ranked 有人睇左你篇野就大獲=.=.....

玩過星曲WEB

長城 發表於 11-10-28 09:31 PM
dislike...咁都算心得...ranked 有人睇左你篇野就大獲=.=.....

比D議見~~THX\
改左D,仲有咩錯誤請大家講講~~

回復 幻想~軒 的帖子

有就可能有既...但我就唔覺得大把...
哩排玩...我連xin jungler 都好小見....更何況話打路
以家中路大多數都係比ap行
行下路更+無咩可能.support+ad carry
所以只有solo top
但係solo top 重有更多英比xin好既選擇

hin006 發表於 11-10-29 04:19 PM
比D議見~~THX\
改左D,仲有咩錯誤請大家講講~~

基本上如果你改打路心得為打TOP路既心得,,無問題既,,,雖然xin多數jungle,不過都見過solo top XIN打得好成功, 你可以篇野轉為solo top xin既心得,,,同埋spells唔好用heal,咁篇野就無咩問題,算係心得. 至於其他野..都好個人,,跟左都無咩壞影響..*_*

都無話錯唔錯ga,,分享下心得姐大家都係T_T
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 09:42 AM , Processed in 0.033187 second(s), 10 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存