2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 西遊Online 客服幾時可以處理好賠償?(客服話要3-4星期先搞得掂=可以 ...
返回列表 發新帖 回覆
go

[疑難雜症] 客服幾時可以處理好賠償?(客服話要3-4星期先搞得掂=可以放棄) [複製鏈接]

玩過星曲WEB

本人於30/10凌晨 帳號比人盜用
早上已到過警署並向客服查詢
今天晚上7點半發現 停權名單有我本人【護國箭神】和分身【生意人】的帳號
而本人嚴正聲明 並無參與任何 bug 元寶既活動
希望客服可以查清楚 並解封本人帳號 和替本人將密碼改回
並且如果帳號內有任何物品財產遺失 經客服查明後並非系統問題
本人會再次到警署報案

我已經於昨日比客服解封
但賠償問題仍未處理
我希望客服可以盡快處理
因為我fax資料都fax左3次
e-mail都e左10個以上==

今日客服既回復係親愛的玩家:  您好,有關閣下的問題,我們已轉交相關部門進行查核中,而有關查核需時(三 至 四 星期),請閣下耐心等候,如有任何進一步消息,我們會於此電郵回覆閣下,謝謝。

Alta活動勳章 笑傲無雙

此則圖片為夜雨清風與護國箭神的對話記錄。經我朋友護國箭神再三肯定,懷疑確是有人利用30/10凌晨時間進行非法bug元寶..從而導致被封事件。
更加嚴重的是:刑法第358條規定:「無故輸入他人帳號、密碼、破解使用電腦之保護措施或利用電腦系統之漏洞,而入侵他人之電腦或相關設備者,處三年以下有期徒刑、拘役或科或並科五萬元以下罰金。」若犯罪者乃透過輸入或破解他人無線上網之帳號與密碼以盜用無線網路,該行為已明確違反本條之規定,殊無疑問
  以此我希望gm徹查..情況屬實.將會報警處理...
                     敬某個偷ac人士=]

其實如果 可以 你希望GM 幫你查下 果段時間既登入ip 就知了 :P

玩過星曲WEB

已經sd左資料去客服 佢地依家搞緊

佢好明顯就係將d身上多元寶既ac封停先....

我都比佢封停左  

隻game真係多問題

玩過星曲WEB

已解封 但比人惡意盜用帳號問題暫未解決
客服正處理中

玩過星曲WEB

客服仲未搞掂賠償比我

發表於 前天 08:19 PM 發表於 昨天 05:16 PM
你相差一日 = = 人地都要幫你check資料啦
你唔係諗住一日兩日比返d野你呀?
其他遊戲公司都要搞幾日 :)

玩過星曲WEB

我是王子 發表於 11-11-3 10:45 AM
發表於 前天 08:19 PM 發表於 昨天 05:16 PM
你相差一日 = = 人地都要幫你check資料啦
你唔係諗住一日兩 ...

親愛的玩家:  您好,有關閣下的問題,我們已轉交相關部門進行查核中,而有關查核需時(三 至 四 星期),請閣下耐心等候,如有任何進一步消息,我們會於此電郵回覆閣下,謝謝。

呢個就係佢SD比我既E-MAI 唔知答唔答到你問題呢?

笑傲無雙 玩過星曲WEB

快放棄吧,好行吾送了

邊渡友次子 發表於 11-11-3 08:15 PM
親愛的玩家:  您好,有關閣下的問題,我們已轉交相關部門進行查核中,而有關查核需時(三 至 四 星期 ...

你咁叻 :0) 要人地一日就check到比你 :0)
點解你又唔去做GM :0)?
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 09:54 PM , Processed in 0.030473 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存