2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 劍俠情緣叁 氣跟劍純
go

[純陽] 氣跟劍純 [複製鏈接]

氣跟劍純
有咩分別
同咪邊個好D?

分別就係氣係遠攻  劍係近攻
氣純副本多人組囉  劍純80前都少人組 80後副本dps前三名
綜合氣劍  講pk既話 70氣純會好d  劍純80先出頭  80劍純 大陸玩家個個喊住要和諧=.=+
其實都要睇個人技巧 唔識玩 比隻劍神你都冇用  技巧要多練下

同埋你要有心理準備玩劍純
70前d副本劍純係比人無視
因為氣純輸出高 多控場
劍純得1招圍技 輸出又唔高
除非你開組去組人或有親友團
唔係的話都幾難搵組
我就係其中一個例子
我要80級出人頭地

2睇啦 查實我覺得劍純 係5小副本都仲有一定地位 因為佢打王DPS真係高

笑傲無雙

以台版70級黎講~~~~E家氣純同劍純都幾平衡下....同埋最好吳好信晒大陸D野...因為台版GE純陽系經過大修改~好多野都吳同左~絕對無80先出頭呢回事~~純陽e家都已經好出位下~~同埋好明顯台灣將大陸d特別吳平衡ge技改過晒....你對比番好多技能同大陸介紹系吳同左.....70ge純陽已經算系一個強勢ge職業之一~~就算去到80最多都只系比你保持番一個吳錯ge水平!
綜合黎比較~
劍純:絕對高攻過氣純,我平時落副本開傷害計算器,劍純總輸出基本上系會高過氣純,,可能因為劍純近身有得用普攻同埋又有得疊刃,又吳洗唸咒~如果陣眼系用藏劍~傷害系非常可觀....不過70副D BOSS差吳多隻隻都識得放範圍~又容易ot~會加重左補C GE負擔,如果成隊得萬花系補C,都會幾辛苦~所以d補師like組氣純多d~但都好在有人劍...如果補師OT到小怪~~劍純系可以爆人劍定住D小怪~降低補師GE危險~~~加上劍純D氣場BUFF都幾好用~~5人副本黎講可能未必夠氣純好~但你可以想像到系未來GE團隊副本(補C多)絕對好搶手....70級PK黎講.絕對系勁.特別系單P.一招天地無極打人可以無左1/4血..又識得定人同埋人,加上生太極可以免控..我PK最討厭系同劍純打...我相信劍純GE勝率系PK黎講系屬於高果D~但梗系無大陸果隻版本甘屈啦,事關D技能好多都吳同左~~團P可能無氣純甘有數,因為近距離,好易比人集火圍死~~
氣純:副本黎講~無話咩特別受歡迎過劍純,但都算容易組過劍純~但打得舒服好多就梗GA LA~因為遠距離~吳會比範圍炸中,你舒服時補師又舒服~~同埋距都有招可以範圍鎖足(怪物可以攻擊但吳可以移動)同埋有鎮山河可以無敵救全隊~ot到小怪亦都可以救補師一命~加上氣純比較注重到補師~補師一般都like氣純多d~~氣純ge攻擊力雖然都算高,但劍純系屬於勁高攻,所以2隻相比~氣純系屬於穩陣,劍純就打得夠快~看你要快定要穩陣...pk黎講~單p氣純吳算好勁,主要系血少~雖然話就話系遠距離~但人地d職業隻隻都有貼身技,想拉打簡直系發夢,仲要藏劍人數特別多果下先死~~但團p就真系吳錯~~攻擊距離夠遠~就甘系後面射下~人地好少埋你身,埋你身正常系會被你d隊友圍死~所以戰場好容易就好高傷~又可以放氣場~又容易控制個氣場位置~劍純要就住個氣場黎移動,都幾難控制~~氣純真系遠距離戰隊必備之選~~~

最後總結:2隻都值得玩~各有風格~
已有 1 人評分威望 收起 理由
RECALL.凌 + 20 支持你!下次繼續^_^

總評分:  威望 + 20   查看全部評分

精彩 發表於 11-11-9 12:14 AM
分別就係氣係遠攻  劍係近攻
氣純副本多人組囉  劍純80前都少人組 80後副本dps前三名
綜合氣劍  講pk既話 7 ...

點解80先有人組既==?
80有D咩甘勁?

jack19938 發表於 11-11-9 01:21 AM
同埋你要有心理準備玩劍純
70前d副本劍純係比人無視
因為氣純輸出高 多控場

甘如果升到70之後轉劍純
甘會唔會好D呢?

cs10 發表於 11-11-9 08:50 PM
甘如果升到70之後轉劍純
甘會唔會好D呢?

其實真係各有各好~我玩劍純,但真係有d想轉氣純...原因係在於戰場上,殺人多既一定係氣純會比較多,副本又係氣純比較受歡迎...再者,若論單打獨鬥...你技術好,氣純一樣係好強...反之,劍純...有d越玩越孤獨既感覺....副本唔揾你...補師唔睇你....戰場做炮灰....哈哈哈.

十週年勳章(截圖) 玩過星曲WEB

轉氣過副本 劍打副本又難搵又要搶裝
仲被d只識跟大陸老手既跟尾狗嫌 一整個受氣
經驗團先轉劍練技 買聲望裝
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 04:04 AM , Processed in 0.039850 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存