2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 街機遊戲討論版 有無人有玩三國戰紀3呀!?
返回列表 發新帖 回覆
go

[討論] 有無人有玩三國戰紀3呀!?   [複製鏈接]

都算係新出啦..@_@有玩既一齊討論下d招呀
本人13lv呂布(本身20lv重玩)
所有技未學...有無人有咩心得可以教教小弟學咩技呢
暫時得知:
28A lv2很實用
22A lv1好像可以屈boss
天下無雙應該要點

忍影世界

我唔記得d招名 ab2級要學  236ad要學  2ad 要學 跳下a要學

新加入戰團......
本身無玩過目前25LV趙雲
印象中最小人玩呂小強的......

其實e家呢種玩法系統已經無咩必升必要....
因為真正重要既只有AB大絕......
你識用既話你想用咩技能攻擊都是可行的......(個人見解)

玩過星曲WEB

回覆 lhs321 的帖子

唔好將103版嘅無聊AB打王大法當係正道

真係識玩嘅話唔該轉去104版玩下你就知織田裝係無奶用  練下技術, 練下唔玩AB連技

如果係你眼中, 三國戰紀3嘅25LV趙雲只係AB,AB再AB....你隻趙雲玩得好失敗

再唔係你試下唔好著一套織田裝, 轉下著英雄裝或者羅漢裝

趙雲玩法係好多元化, 由地面技連到上空中技, 主要係睇你識唔識玩隻GAME, 識唔識得將D連技配合起黎, 而唔係一味盲目咁AB, 前AB就以為咁樣玩到隻GAME好出神入化

入番正題先, 呂布真正玩法: AAA 去到第3下A個時呂布係會向上打,之後就下B, 再A, 下B, 再A, 下B   X N

又或者直接D 前A, 下B, 前A, 下B, 前A, 下B   X N

直到隻王強反先至用AB之後繼續同樣步驟

註: 60趙雲 一套聖獸裝+12 七殛天斗矛+15 焰靈戟+15

樓上你太激動了

你識用既話你想用咩技能攻擊都是可行的......

你無留意呢句?

順帶一提
我只有25lv
單拖玩左3日既趙雲
無咩人教我玩
只係識得6a 接46a 2a 循環

勁後悔升左2段跳.....

睇過我朋友用小強
本身迴避移動功夫唔夠好既人用會好蝕錢.....
AB既攻擊無限時間好短
而且挑空攻擊太多要接番/合作都幾難

玩過星曲WEB

第1: 呂布係著英雄裝, 就算升到60, 大部份呂布都係著英雄裝 (因為呂布同馬超本身移動速度係慢到嘔血, 基本上至少帶個英雄頭), 再者蝕錢係因為唔熟打法而成日俾怪打搞到好快就要修裝, AB之後係可以即刻接其他技就可以唔會飛哂上天, 等N年先落地

第2: 如果以合作難計, 趙雲連技相比呂布更加難同人合作, 8AB/46A/空中A呢幾招算係判斷好大..玩哂一套空中連技更加無人可以合作到, 除非玩打王或者路人時趙雲埋隻王身接22A令到隻王唔落地,俾另一名玩家連技直到強反, 趙雲先至係FOR單人玩嘅人物 (我前幾日同個三唔識七嘅玩家, 條友玩關羽, 我拍住個關羽打路人關羽, 因為玩關羽個位想打專屬令牌, 我埋隻路人關羽身玩22A俾佢連技玩到得番7條血, 隻路人關羽就瓜左, 而我都要食3碗粥, 如果單打特定某隻路人的話, 趙雲可以唔洗食粥,反而同人拍住就要食)

回覆 藍山咖啡 的帖子

1:呂布我認真唔熟所以唔想講d咩,但係強調"到左60LV之後""齊左裝之後"呢件事本身唔係咁好,因為至小我識得d人純粹有咩裝就用咩裝,而且到達60LV之前點先可以節省軍用資金係比較重要既課題.....

2:趙雲呢......合作唔會覺得太難....因為距離掌握得好....普通AAA都足夠令到boss  訓左落地都挑番起,
攻擊距離又長隻王強反左都打我唔到(就頭先試過拍住周瑜,全程出石柱打董董,我用普通AAA足夠令到石柱打多幾hit同時又唔洗走位,藥都唔洗食)
又何必用其他特別攻擊呢?如果話怕攻擊輸出唔夠既話必要時用 AB重新捉番實 或 6AB瞬間高輸出又唔飛,空中AB插完即走都係一個好選擇

玩過星曲WEB

1: 呂布最基本一定係會帶英雄頭, 明知本身跑速慢到嘔血都唔帶個英雄頭去補償個缺點就已經係個玩家問題

2: 趙雲就咁樣AAA係可以挑番起,只係攻擊力黎計係好低,但係22A可以係地面HOLD住隻王俾另一個玩家連技,而且攻擊力有番咁上下,再者周瑜82A放嘅距離放得好,無必要趙雲AAA黎補位,呢個純粹係控周瑜個玩家問題, 俾著我拍住周瑜我寧願幫佢清小怪,有氣時我8AB 46A或者2A咁樣清王仲快,反正周瑜打王時離唔開AB 236AB(直到王中為止)之後就一直82A...既然隻王已經係封左技,周瑜招82A都可以打上半空,點解唔好好使用係半空嘅時間趙雲連招8AB或者空中A

4: 如果想拍住周瑜清王最快,試下玩隻孔明,周瑜封左隻王技之後(註: 當隻王埋左版邊), 孔明先加攻減防, 之後再46A 2B 46A 6B係呢個時間周瑜先至82A, 本身周瑜招82A會吉隻王吉到上半空,但係因為孔明招46A嘅關係而卡實隻王係把扇個位置而同時食82A唔會飛上半空, 到時你就明咩叫秒王

1....你強調結果.....我強調過程....

2我用AAA的原因係令隻王飛得唔高,石柱食多幾hit.....提出來既原因係"趙雲可以咁樣來補位",合作性唔算低,,輸出方面唔想重復提了...

3(無視)

玩過星曲WEB

可能你唔知趙雲空中A有幾好用 再加上你咁樣AAA都稱得上拍住人 而唔係俾人帶升 又幾奇怪 , 當隻王俾指地一打上半空, 趙雲接空中A可以HOLD住半秒左右, 之後玩46A或者AB或者空中下A, 強調過程得黎都要記住一鋪2/3蚊打999秒, 當然清王速度越快, 打嘅局數越多為好, 如果純粹玩AAA係大把王都屈到, 只係你可以睇下D時間要幾耐

十週年勳章(賀詞)

呂布 比夠難玩少少  除非有朋友一齊玩
呂布只係大力!!冇乜連技  
建議新玩  玩趙云
仲有想講!!!唔好用死ab 103版一套織田裝屈機
我都知 好多新玩 都見呂布型=_=我都係
我初玩都係選左呂布 但升到30lv放棄左!!選其他人 入手後 先升呂布
e家 d卡都封閉左!!!
d裝差唔多有齊  只係玄鳳差1件  冇人教冇人識開
無聊先玩下!!!尋找下點得到件野!!
只力玩 孔明哥!! 1套軍神 硬吊boss同屈分數
技能上網問下人先好學=_=洗技好貴!!!
記住103版唔好洗技!!會少左技點!!去104版先好洗

仲有趙云  天空技 可屈死隻boss  可能係bug黎  屈到隻王同人物 出左畫面!!自己慢慢摸!!!
老手講咁多 只會(寧)你無晒樂趣!!!!

玩過星曲WEB

回覆 12012010 的帖子

講真個句趙雲著軍神裝太屈機喇...本身D連技已經好霸道...再玩埋軍神裝真係唔得了...所以我玩聖獸裝算鬼數

玄鳳衫害人不淺, 我同班識嘅跟網上方法, 另外再自己試, 可以拆嘅旗仔/爐, 順次序/反方向都試埋, 鐵騎陣撞6個炸彈試埋, 放司馬懿拆柱又玩埋...玩到就連拎岩漿殺怪,自己淨擋都玩埋...擋到無時間都玩埋...都仲未試到... ...傻嘅

反而我覺得新手玩張飛,馬超會好D...仲易上手...而且馬超打激難3王(淨係計打王開始只需28秒就搞掂, 其間唔需要放降將)...張飛減防減攻再加攻都好勁

十週年勳章(賀詞)

藍山咖啡 發表於 12-3-27 02:41 AM

講真個句趙雲著軍神裝太屈機喇...本身D連技已經好霸道...再玩埋軍神裝真係唔得了... ...

我都係同你一樣!!試上網人地講方法......得個吉
仲有滅道密室!!!!!!

=.=忘記左張飛大哥!!

玩過星曲WEB

如果仲想再易D上手咪孔明, 渣把天宮子午劍 加攻減防 46A 6B 46 2B X N 打王都可以快到嘔電

12012010 發表於 12-3-26 10:23 PM
呂布 比夠難玩少少  除非有朋友一齊玩
呂布只係大力!!冇乜連技  
建議新玩  玩趙云

本人原全唔同意你講法 你打開拳皇就知..
呂布隻人係玩你既手速.一起手就好似爆MAX咁.佢2BA(數字係當方位.人向左面.請看右手數字盤)
可以26A>2BA>28A>2BA>46A>2BA>22A>2BA等等
總之間住咁去你會有好多花式玩
但我第一下一定會用6A先駁落去
打個比如:A.A.A直接6A先28A而唔會2BA先28A
點解呀?6A係痛過2BA(唔係自己試)
我玩呂布AB既作用只係用黎禁返低個人(連得耐個人太高)
避招用6AB就夠或者手快AB再檔都得
本人裝備(三皇武加扣血武同埋C王頭就得..軍神套同4聖套係用黎睇><)
歡迎搵我指教 大埔波比樂園.現好少玩

一想到三國戰紀就記得當初的美好回憶 那時候為了要玩這遊戲都會想每個禮拜跑夜市xD

小時候玩過還挺好玩的....

加油~~~~~~~~~~~~~~支持~~~~~~~~~
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-1 12:17 PM , Processed in 0.036159 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存