2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 童話交流區 新玩想問一d問題決定之後走既路線..
返回列表 發新帖 回覆
go

[職業] 新玩想問一d問題決定之後走既路線..   [複製鏈接]

小弟想用2轉個馬洛輕裝造型..咁首先呢點有d咩職業限制係用唔到?
同埋想問下如果多玩pk既話咩職會比較好同埋配點既問題..
我岩岩玩左陣唔多見活人走黎走去..都係得幾個新手..

童話少新手啦,官方唔放$$係宣傳
你去金銀城啦,好多人架啦

玩pk玩拳/劍
全敏

玩馬洛,,姐係人類啦,,之後再做旅人系O既職應該會係馬洛輕裝黎,,做修士會變左法裝,,戰士會變左重裝,,自動的,,冇得簡,,不過果D2轉裝資料會係敗家見到~

而玩PK的話,,玩全敏戰士/全敏拳師都係唔錯O既選擇,,不過你只係係呢隻GAME玩PK的話,,只可以講,,你搵唔到錢之餘仲只會做放錢落去果個-.-..

如果你諗好真係只玩PK的話,,我會教你點做O既- -,,不過你真係考慮清楚先啦~

比埋敗家個網你:

http://supergm.net/dsps/index8.htm

Mr_CHuN 發表於 11-11-13 12:00 AM
玩馬洛,,姐係人類啦,,之後再做旅人系O既職應該會係馬洛輕裝黎,,做修士會變左法裝,,戰士會變左重裝,,自動的, ...

如果全敏既話淨係可以玩pk..打怪解任個d完全唔店?..其實洗唔洗多開幾隻ac一齊升..定係1隻單升就夠?

風B 發表於 11-11-13 12:04 AM
如果全敏既話淨係可以玩pk..打怪解任個d完全唔店?..其實洗唔洗多開幾隻ac一齊升..定係1隻單升就夠? ...

敏,,其實係童話中係最重要,,出先後手(下稱先手)問題已經係重點,,同埋呢隻GAME O既傷害最主要黎自你O既技同埋武器,,仲有武化寵O既力,,如果你玩全力,,的確係好高傷,,但係會出技O既先手會變得好慢,,所以D人都會多數點全敏(除修士系O既暗師,光師,同法師外),,所以呢隻GAME多數都係玩全敏O既職~

Q:而點解修士系O既光師,暗師同法師唔係全敏呢??
A:因為修士系所有職出O既技都係魔法技能,,而魔法命中同魔法傷害都係計智的,,而且法師多數唔係玩PK用,,多數只係掛機打寶,,同埋快過怪的話,,上敏裝就夠了.

Q:點解只係修士系O既法師,光師同暗師係全智,而僧侶唔係??
A:其實童話O既任何職都有好多唔同O既玩法,,係2000FUN人地講果D多數係比較傳統同最好O既玩法,,全智僧唔係冇,,只不過多數D人係玩全敏僧姐,,因為僧有一招叫"456木頭人",,係可以將全部敵人定身,,快人地一步黎定,,對打王,,打怪都有幫助..

所以,,其實全部職都有唔同玩法,,但多數會全智/全敏果D咁樣去,,好小話會2智1體果D,,多數D人除左暗師,光師同法師係全智,其他都係全敏的,仲有冇問題??

Mr_CHuN 發表於 11-11-13 12:14 AM
敏,,其實係童話中係最重要,,出先後手(下稱先手)問題已經係重點,,同埋呢隻GAME O既傷害最主要黎自你O既技 ...

咁學技能個方面係唔係有限技點的?
同埋最大問題係我開game既問題-.-

佢一係就入到game花哂畫面..
一係就開唔到game..話找不到合適的解析度..
我張顯卡係ATI HD4350

開完之後熄左佢搞到出哂錯..
cap唔到圖..但係係桌面內容既設定值度..色彩品質變左做最低(4位元)平時都係得16位元同32位元揀..依家係得4位元..

當然,,每一隻職都有佢O既長處,,以下就係多數O既職O既長處同短處了:
戰士類:清怪最唔掂,,打王同PK都係一流.
戰士類又分為狂戰,大劍同刀狂,,3隻職O既特點如下:
刀:命中高,,可以打到一排,,但傷係戰士類最差.
劍:命中冇刀咁好,,但傷會比刀高,,甚至接近狂戰
斧:傷係最高O既戰士類,,但命中係比較低.

旅人系:3隻都有唔同O既長處,,不過有共通點就係:1轉都係比較廢的,,2轉開始會實力大增.(唔計轉生的話)
拳師:旅人系中算係1轉最好果個,,因為係拳技15LV同拳技30LV果陣,,有多2招技用,,但技能方面同戰士系相似,,清怪唔掂,,但打王同PK都有番咁上下實力.
魔使:呢隻職係玩寵的,,捉寵都係呢隻職最好,,因為佢有招技叫"安撫",,但記得都係全敏,,因為2轉後達到某條件會有招技叫"獸神衝擊",,係可以拎黎帶升,,記得呢隻職係冇寵會出唔到打人O既技的~而需要乜寵的話,,我唔作詳細解釋,,請爬文..
商人:呢隻職可以話E加係童話最受歡迎同最全方位發展O既職,,命中高,,傷都唔低,,但係你會放唔小錢落去先會做到呢點,,同埋2轉左O既商人有"金錢攻擊"呢樣野,,練到30技會開始打到全部敵人,,但出技係要錢的,,呢隻職係分戰商同幸商,,都係一樣啦,,唔作詳細解釋,,請爬文睇咩叫幸商同戰商.

修士系:4隻職都係有共通點,,就係全部都係法術技能(廢話),,同埋練法術技能會好麻煩同曬時間.
暗師:呢隻多數練到有黑洞的話,,會拎黎打寶,,又或者用佢最特別O既技能"黑暗儀式",,呢招係可以係有怪區一用就會即刻遇怪,,所以帶升O既人都會招暗2的.
法師:呢隻我估算係修士系O既職最高傷吧(重要O既係,,我估姐..),,而且可以打到全部敵人,,傷都唔低嫁.
光師:呢隻可以話係童話O既醫師,,因為得呢隻職識得復活隊友,,加血量呢隻職都係最高,,有招技叫"恩惠之雨"係可以打到全部敵人黎加自己隊全隊人O既血(加血量唔多清楚,,但都唔會小得去邊)
僧侶:呢隻之前都有講過了,,係玩456木頭人黎定人的,,最主要O既攻用係幫手定人..冇了..
不過總括黎講,,魔法命中點都好,,唔會夠加敏果D職O既命中好,,所以修士系O既職好多都會成日MISS的..

Mr_CHuN 發表於 11-11-13 12:36 AM
當然,,每一隻職都有佢O既長處,,以下就係多數O既職O既長處同短處了:
戰士類:清怪最唔掂,,打王同PK都係一流.
...

唔該哂0.0
我決定玩敏拳
不過我卡住係叫我搵木工店附近既可疑人物既新手任度=.=

風B 發表於 11-11-13 12:27 AM
咁學技能個方面係唔係有限技點的?
同埋最大問題係我開game既問題-.-

技能唔會有限技能點,,呢到唔係末日,,所以唔洗咩技點,,你只要夠技LV,,係神殿就可以學到法術技,,而戰士類果D更加係自動學TIM,,當然,,仲有D係升夠LV就有,,有D技仲要解任先有,,而電腦果方面,,真係對唔住了=.=以我有限O既電腦知識,,我係幫唔到你的-.-...

風B 發表於 11-11-13 12:39 AM
唔該哂0.0
我決定玩敏拳
不過我卡住係叫我搵木工店附近既可疑人物既新手任度=.= ...

嗯,,首先就我搵下我族D人睇下加唔加到你先-_-"同埋多睇敗家同2000FUN,,對玩童話都好有幫助0.0"

Mr_CHuN 發表於 11-11-13 12:40 AM
技能唔會有限技能點,,呢到唔係末日,,所以唔洗咩技點,,你只要夠技LV,,係神殿就可以學到法術技,,而戰士類果 ...

喔..電腦個邊佢依家又正常開到..一時一時咁..
可唔可以留個game名比我遲d有野唔明可以搵你請教=_=?

風B 發表於 11-11-13 12:42 AM
喔..電腦個邊佢依家又正常開到..一時一時咁..
可唔可以留個game名比我遲d有野唔明可以搵你請教=_=? ...

PM傾吧,,我有族人加到你0.0"

Mr_CHuN 發表於 11-11-13 12:46 AM
PM傾吧,,我有族人加到你0.0"

ok..岩岩行開左0.0

死火,,簡錯曬造型果d野tim,,原來唔著衫係輕裝,,著左係甲係重裝,,著左袍先係法裝:o,,錯左呢點-_-

Mr_CHuN 發表於 11-11-13 01:42 AM
死火,,簡錯曬造型果d野tim,,原來唔著衫係輕裝,,著左係甲係重裝,,著左袍先係法裝:o,,錯左呢點-_- ...

成朝都連唔到線登入-.-
伺服器沒有回應(錯誤編唬 10060)

456定唔到王

gnng 發表於 11-11-13 03:39 PM
456定唔到王

:o,,呢點真係唔知-.-因為未玩過,,我都係以我最有限o既知識估計=.=v
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 11:46 PM , Processed in 0.032179 second(s), 10 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存