2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 艾爾之光 最近,服務對象以外玩家流入會否太多? ...
go

最近,服務對象以外玩家流入會否太多?   [複製鏈接]

有的過來組織成 欺錢團

有的過來組織成 幣商

有的過來直接開外掛

香港缺了中國難不成真的會死喔?

以前活動不吸引 服務又不足 導致人流減少

一團又一團的外流玩家加入

該說不應該出現的遊客出現了

這些遊客又要自稱成國民

事到如今 港服的態度 並沒有表現出要分隔你我的行動

表現並不是單純一兩次作行動 而是真正解決到問題為止

以往說到「國民入侵」的問題,官方也是草草了事

現今港服的艾爾之光中所活躍的,誰也有眼看吧?

別說全部也是新移民,新移民會用繁體說話學習的

別說那是正常現象,去你的不見日服/韓服有同樣現象?

別說沒有了他們市場就支持不了,再說不應該由這類人支持市場。

別說沒有方法對抗,我不相信國服對那「一小量」的人口沒放在心裡。

諸君對「人口犯濫」有何看法?

簡單的語言障礙,交易問題,以及誠信保障(別說港警會追蹤到北上)保險問題

最簡單的「影響伺服器運作」問題。

想解決的這些事頓的人,不只有我一個人的看法吧?

現在表達出來直接轟去官方。

補充一點︰

以往台服開服,韓服就掃人,港服開服,台服就掃人。

如今,國服開服,港服不是應該開始掃人嗎?

!

笑傲無雙 玩過星曲WEB

唉成日入點比佢都唔識做下野更下新既   

例如:cso

ava

捉外掛    出活動    更新  cso都冇得比

玩過星曲WEB 忍影世界

中國台灣都有黎港服,人多不好嗎

回復 hok5 的帖子

問題是「因為」他們來了,才會引發的「多種問題」

例如騙案由於身不在香港不受法律責任影響,

其次就是遊戲中所引發的問題,說下來就是身份證被用一些原則問題。

要支持的話,最少有什麼實際性有利益等等的問題。

當然立場要以消費者(玩家)來看,我們不是護花(護橘)使者。

aidan10896 發表於 11-11-14 12:55 AM
回復 hok5 的帖子

問題是「因為」他們來了,才會引發的「多種問題」

白目不分地區,見到DEL,岩傾先加好友

香港係好小禁人地IP,技術唔夠好定內有玄機

回復 aidan10896 的帖子

哪怕港服太少人,會更快摺

`哎x君 發表於 11-11-14 12:58 AM
回復 aidan10896 的帖子

哪怕港服太少人,會更快摺

學永恆比台吞併,3月到7月都冇更新都預左,當時D人重話唔會

不能明目張膽地用地域分流,因為會踩到中台的尾巴。
也不能禁 IP,特別是當你計算他們投資多少,以及我們多投資多少的時候。
那就只能抓掛。他們抓了多少,放了多少心力,為甚麼某光劍現在還積極支援著港版台版... 這我們就不知道了。

aidan10896  外掛抓不停,轉個號碼又復活了,幹。 因為商業利益而不重視玩家感受,這點就已經可以到消會投訴了。  發表於 11-11-14 08:44 PM

笑傲無雙 忍影世界 玩過星曲WEB

重點係【他們】串串哄先係重點
收冰裝就坐地起價 問佢放唔放等等時佢回你的重重態度真係.
重點係假期時仲要日嘈夜嘈都唔知想點
PS: 我記得有次某份子的【他們】說了句: 我們有錢喜歡到那裡玩就那裡玩 當次挑起的火線可是很大0 0...

然而現在國服已開而【他們】都要堅持都港服.
香港咁開放俾【他們】又唔見【他們】開放返俾我地 PS :youku 土豆等0 0

一個ser我都唔明點解可以容立咁多人 佢地唔用外掛 安安份份唔搞事 我個人無咩所謂 反正人同人交流都係溝通
依家又用哂外掛又成日搞事點唔知【他們】想點
咁多不滿咪返國服玩0 0 反正國服els又開左 佢地自己有ser又玩係要黎人地個ser玩 仲要諸多事幹
大佬- - 家陣你係人地地頭 俾你入黎玩仲想點- -

aidan10896  針對既,以往台服開服,韓服就掃人,港服開服,台服就掃人。 如今,國服開服,港服不是應該開始掃人嗎?  發表於 11-11-14 08:37 PM

老老實實啊 你呢個post係咪遲左好多先開?我由時空出左之後既一個星期就係咁追擊梓川令奈(有玩得耐既知道咩事 我之前屌9佢用外掛刷時空攪低幣值之後就高價放金,點知佢仲搵好多人黎插番我轉頭話我多事)
咁之後過左一陣大陸閪就好撚多開喇叭放裝 咁再過多幾個月直頭夠薑係大喇叭到用d殘體字吹水 礙眼到
而且由好耐之前香港人同大陸人成撚日都嘈 呢個post其實係月經黎的鳥

玩過星曲WEB

老老實實

我唔明大陸人得罪香港玩家d咩野

串串供?何嘗香港玩家對返香港玩家又不會呢

我仲記得樓主某次走上黎魔人比我洗完,最後都要拎返個尾彩,好似自己唔係輸技術先走

係商人(橘子)角度黎講,有錢賺點解唔賺?

我自己係大陸百度艾爾吧,有多名大陸玩家花費多達10萬元rmb

試問咁大隻金雞,邊個會斷自己米路咁蠢?

我真係唔信香港有幾多玩家好似大陸d土豪可以花費咁多金錢

幣商問題,每隻熱門game都一定有,而且我深信香港都有唔少玩家都有幫親

影響伺服器運作,我真係只要副本你唔比我組到大陸人,我都真係ok

繁簡字問題,讀左咁多年書,你冇理由連個幾隻簡體字都睇唔明麻?又唔見香港人玩台ser,乖乖地跟返台灣人用書面語,個到人地地頭黎嫁

同大陸人相處,我真係唔覺得係咩問題,我自己都識幾個,而且人都好nice,有陣時更覺得係香港玩家無理取鬧

交易依味野不嬲都係弱肉強食,唔好因為一時人地搶到野你就葡萄 ok?

外掛問題,的確,我真係認為係一個大陸最大污點

所以依點我真係無野講

被騙問題,我真係可以講八成都係香港人呃返香港人

如果真係因為大陸人而拎你搞到物價高帳不滿,請先去屌左李+x個班地慘霸拳先,個班仲克人憎

ppp55567  你說的我很同意  發表於 11-11-15 08:04 PM
aidan10896  最少打到贏先走有什麼不好lol  發表於 11-11-14 08:34 PM

cheukhei93 發表於 11-11-14 02:16 PM
老老實實

我唔明大陸人得罪香港玩家d咩野

樓主係個笨當?之前佢話教我玩末日wo 但係比我差唔多0傷炒左囉sosad
btw 香港人咁憎大陸人除左game之外 係現實生活上面都太多野比大陸人滋擾
先唔講買奶粉之類,生仔用床位都算
但係佢地周圍柯屎呢樣真係好撚難頂 上次公會戰我去睇啦(我冇落場打 人地代打)
咁睇完贏左第2好撚happy行左陣之後就諗住走啦,點知一出門口 (金紫荊個邊)
就有個大陸女人抱住個仔對住個垃圾桶柯屎/尿
真係個下 心情冇哂

玩過星曲WEB

帥小龍 發表於 11-11-14 02:22 PM
樓主係個笨當?之前佢話教我玩末日wo 但係比我差唔多0傷炒左囉sosad
btw 香港人咁憎大陸人除左game之外 係 ...

我冇否認依d野

但每次喇叭,嘈嘈下就拎依d野黎鬧人地,同件事毫無跟據我真係睇唔過眼...

cheukhei93 發表於 11-11-14 02:26 PM
我冇否認依d野

但每次喇叭,嘈嘈下就拎依d野黎鬧人地,同件事毫無跟據我真係睇唔過眼... ...

最小我真係親眼見住佢柯.

香港人咪又係中國人-.- e+同內訌差唔多x_x
香港人成日都開喇叭罵內地既 , 自婊? 你肯定冇香港人做過內地人既野?
仲有下下喇叭好煩呀 係度洗頻 唔關事既人又要受你地滋擾 諗下人地感受會死你?開喇叭好勁? 好心你地就開個場/密/FD頻自己傾掂佢啦

又唔見你地話香港人玩韓版唔岩?
你地E+一支竹打沉一條船 , 有內地人都好好人。

aidan10896  香港人開喇叭關我屁事?現在是針對的服髮對象不是內地人。  發表於 11-11-14 08:45 PM

wl363585 發表於 11-11-14 02:35 PM
香港人咪又係中國人-.- e+同內訌差唔多x_x
香港人成日都開喇叭罵內地既 , 自婊? 你肯定冇香港人做過內地人 ...

究竟邊個洗喇叭先?你sure係香港人洗喇叭多?
而且大陸人次次比人昆就話香港既昆狗 冇錯啊 係指名香港既昆狗
咁代表咩?

wl363585  你都識講內地人比人昆 咁唔係香港人昆佢 唔通佢地自己分唔到邊d係內地同胞 邊d係香港人?  發表於 11-11-14 07:55 PM
wl363585  我覺得香港人開喇叭罵內地人先 唔係既話內地都唔會開番喇叭反駁..之後=罵戰  發表於 11-11-14 07:54 PM

帥小龍 發表於 11-11-14 02:22 PM
btw 香港人咁憎大陸人除左game之外 係 ...

又借題發揮 當期時裝都無 我咪又係抄番你0血

===============

至於點解咁遲再發帖,其實以前都曾經發過同類型既帖子,

2KF 、 樂O 都各開過一次、兩次,

今次再發一次就係冰裝犯濫原因,有越半數冰裝出現於內地人身上。

至於後續問題不再多說,來來去去也是那幾點。

總之,伺服器好卡,商街1長期爆,幹。

ppp55567  商街1長期爆……其實我想講岩岩公測個時商1-商4都長期爆滿囉、依家爆1條算好啦  發表於 11-11-16 10:26 AM

aidan10896 發表於 11-11-14 08:31 PM
又借題發揮 當期時裝都無 我咪又係抄番你0血

===============

今次再發一次就係冰裝犯濫原因,有越半數冰裝出現於內地人身上。
重點(?
btw 你幾時炒過我末日?

aidan10896  測完鎖1問題,各自殺人抄左你(雖然2p左大概3秒 隊友著火訓低)  發表於 11-11-14 08:39 PM

笑傲無雙

無錯 唔係所有內地人都差
但外掛問題加上部分內地人態度的確惡劣
封IP係好事 但唔知點解會比人話玩獨立玩分化
台灣都有各自伺服 加上台灣都係中國一分子(未獨立
唔見d大陸人話過台灣
嗯...呢個問題有待黑橘深究

ppp55567  因為香港近啲、台灣遠啲  發表於 11-11-15 08:06 PM
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 12:55 PM , Processed in 0.048143 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存