2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 AKB48 專區 卍 祝咪醬 19歲生日快樂+心得文章 卍
go

[分享] 卍 祝咪醬 19歲生日快樂+心得文章 卍   [複製鏈接]

因時間關係,本人想提前一天祝賀咪醬。

~~卍  11月15日  卍~~

今天是峯岸南(咪醬)的大日子,也是我做你飯一週年記念日,我心情相當高興和復習!相信咪醬現在努力準備,今年(尾木祭)演唱會!
可以同喜歡成員歌舞連連,咪醬一定會大滿足。重有一樣事情絕對期待!就是咪醬生誕祭!
今次和過去大有不同,可以同過千人一起參與活動,我估感觸比去年大,可能咪醬會留下高興的淚水!!!

這一年我回憶過去種種事情,從你18歲 K6(生誕祭)公演開始,我一值留意咪醬你,在舞台上活力和可愛笑容令我着迷!!!
從那天起我決心令後只會[神推咪醬]!

卍  18歲生誕祭公演字幕  卍

http://player.youku.com/player.php/sid/XMjUxNTMxOTYw/v.swf

在 2011AX 上,咪醬發表自己新 SOLO 歌「私は私 」,我非常高興和感動,咪醬終於有自己solo歌~
那首歌完全表達咪醬自己內心世界,只要聲一次就能了解咪醬心情,肥秋的歌詞實在令人驚訝萬分!
相信日後沒人可以代替咪醬這首歌,因為歌名叫「私は私」!

卍 峯岸みなみ AX2011 「私は私」卍

今年 6月9日 在武道館舉行總選舉,咪醬以第15名落幕,可惜今年咪醬夢想末能實現!(進入媒体組)
但係得到我們真心真意應援和支持!咪醬的努力我們係收到,其實我們要向咪醬說聲「辛苦你了」。
沒有你存在,我的人生比較苦悶!最後我想代表咪醬飯說這句真心説話!

卍  峯岸みなみ 總選舉  卍

http://player.youku.com/player.php/sid/XMjYzNjYzMzQw/v.swf
http://player.youku.com/player.php/sid/XMzA4NDA5OTA4/v.swf

總選後咪醬沒有情緒低迷,堅決用心出演任何活動,可能這樣打動了商家方心!
在 9月6日 那天,咪醬當選「卡巴斯基」做代言人,再加上像龍卷風一樣強大的「峯岸化」
做成網絡上一時熱話!看到咪醬有如此成績,我心感恩惠,上天終於被機會咪醬去發光發亮努力向前進!

卍  峯岸みなみ  峯岸化 卍

http://player.youku.com/player.php/sid/XMzAyOTQ0NTA0/v.swf
http://player.youku.com/player.php/sid/XMzA5OTYzMjI0/v.swf

咪醬運勢當選新廣告CM,當然運氣不會太快流走,直到去 9月20日,24th猜拳大賽!
其實在西武上咪醬己經抽到好簽,可以猜少一名對手,証明幸運女神一值關注咪醬!
最後取得第三名位置,我真係開心到差不多想流淚!!!

卍 24th 上からマリコ 卍

http://player.youku.com/player.php/sid/XMzIxNzQzODg0/v.swf

在我們香港飯來說,咪醬人生每一步,我們都十分關注,有時有些名言論,可能是我們人生座右銘!
舉例:「對於人生的煩惱 比起什麼都不做就後悔,做過後再後悔不是更好麼 ?
真係令我反思不少,期待日後有更多些名言,令我們人生得到啟發,再現精彩人生!

卍  咪醬生誕祭  OPV 卍

http://player.youku.com/player.php/sid/XMzIxMDExMjMy/v.swf

最後我們咪醬飯不能去到現場同你祝福,希望咪醬能願望成真,不管日後變成怎麼樣!
我們都會應援咪醬直到永遠。

卍 咪醬同第一期生開心生日會 卍

http://player.youku.com/player.php/sid/XMzIxODYwMjM2/v.swf

﹒☆.﹒☆°﹒☆.﹒☆°﹒☆.﹒☆°
                                 ╔╩═════╗╔═══════╗╔══════╗
                                 ║11月15日╠╣峯岸みなみ╠╣ 生日快樂
‧°∴°﹒°☆.﹒‧°∴°╚◎═══ ◎╝╚◎════◎╝╚◎═══◎╝
°﹒☆°.﹒‧°∴°﹒°.﹒‧°∴°﹒☆......
已有 15 人評分Good 收起 理由
danielnba + 3 咪醬生日快樂^^
warrence + 3 咪醬 生日快樂!
chun_0776 + 3 祝咪醬生日快樂 !
木也 + 3 咪醬生日快樂!
LOvE茵 + 3 精品文章
`鋒v3v + 2 咪醬 生日快樂
乂霸乂 + 3 咪醬生日快樂:)
90176008 + 3 咪醬生日快樂!!
cloudkit + 3 咪醬 生日快樂
alex0608 + 3 點都要俾啦 生日快樂咪醬

總評分:  Good + 44   查看全部評分

咪醬生日快樂~
祝你越大越可愛~

實在太感動~~~la!!
講得o岩!!小香!!

其他人我唔知!!如果無咪醬!!
我諗而家既人生應該無咩改變過!!
我可以係話咪醬拯救左!! 真係辛苦哂!!
但我要補多句!!
多謝你改左我既人生!!
多謝你在舞台上散發光芒,給予大家既夢想!同實現自己既夢想!!

如果真係仲要講!!我真係唔識用言語表達!!
總之咪醬既人生永遠會在歷史上留下印記!!
平時在blog內留下既名言,反思係最好既證明!!
仲會經常睇 飯 既留言,不斷增值自己,同飯們打成一片!!
老實講句能夠識到咪醬真係好開心!!

而家咪醬既人氣,運氣都開始出現!!!
咪醬內心其實很脆弱
作為飯的我們~~要繼續支持咪醬!!!
我係真心希望咪醬能夠達成自己既夢想!!!
因為咪醬真係好努力努力實踐中!!!
加油!!咪醬!!我永遠都會支持你!!做我的本推!!!

多謝咪醬改變左我既人生  呢個妹妹能夠做到既野我都做唔到呢
已有 1 人評分Good 收起 理由
卍金日香卍 + 1 所以我要做在咪醬背後支持她的飯!.

總評分:  Good + 1   查看全部評分

確實如你所講係重大發表~~
先係呢度預祝咪醬生日快樂
同時祝佢係尾木祭成功
雖然確實唔止中意一個成員
但無論點咪醬都係我心中第一名:]

卍金日香卍  其實咪醬唔止愛一人!^_^  發表於 11-11-14 12:38 AM

raygakki 發表於 11-11-14 12:25 AM
多謝咪醬改變左我既人生  呢個妹妹能夠做到既野我都做唔到呢

無錯!!!
咪醬做到既野~~
真係咪必個個做到~~
至少我都唔得!!
補番句~~

咪醬祝定你19歲生日快樂!!

回復 火龍道人 的帖子

極小數AKB成員可以在Blog文上,同飯打成一片,重要互動增值幫助,非常難得。

讚好讚好,
係akb入面我都幾欣賞mii既性格(同yuko一樣)
雖然我唔係推mii,但mii既努力係有眼睇的
希望mii可以願望成真
祝mii生日快樂

卍金日香卍  多謝入來支持咪醬!  發表於 11-11-14 12:49 AM
darkangel1234  '看'日快樂@@  發表於 11-11-14 12:41 AM

小香真係好有心機打呢編文章
我吾係咪醬飯都感受到你對佢既支持同愛
好感動加油呀咪醬,你一定得既!!!

我對自己既本命都不及你那麼勁烈
真係慚愧!!!

十分同意..
係akb 我第1個推既 並唔係 神7  而係咪醬
佢做事既態度 令我本人 做事都開始認真起來
勝っておごるな、負けて腐るな 呢句野 雖然係家訓黎
我以前只有打機先會咁   希望以後 我係人生到都可以做到 又認真 又唔怕輸

生日快樂 我就留番聽日先講啦

卍金日香卍  咪醬 量度和思想力,絕不簡單!  發表於 11-11-14 12:50 AM

回復 卍金日香卍 的帖子

無錯~~e樣就係我欣賞咪醬其中之一!!
有d會睇完算!!!
有d未必睇!!

好似咪醬咁會同飯有交流既藝人係好少!!

6年黎的努力,我相信係一定唔會白費ge~咪醬頑張って
誕生日おめでとう みいちゃん

卍金日香卍  正如南妹說:用人生証明努力不會白費。  發表於 11-11-14 12:50 AM

回復 laumanling 的帖子

可能你時間唔夠長,只要你同南妹「心靈上」有共鳴,就能打出這篇文章!

卍金日香卍 發表於 11-11-14 12:51 AM
回復 laumanling 的帖子

可能你時間唔夠長,只要你同南妹「心靈上」有共鳴,就能打出這篇文章!

多謝小香!!
我只係飯左2個月,對南妹認識吾深
今後我會繼續努力,終有一日會同佢產生共鳴
我敢講,我對佢既愛同支持絕不會輸比其他人
時間會證明一切!!!!
到時請大家見證吧!!!

吾記得講返句:咪醬!預祝你生日快樂

卍金日香卍  期待你4月8日文章。(^-^)/  發表於 11-11-14 08:14 AM

咪醬 HAPPY B DAY~~~~~~~~~~~~

darkangel1234 發表於 11-11-14 12:25 AM
確實如你所講係重大發表~~
先係呢度預祝咪醬生日快樂
同時祝佢係尾木祭成功

岩岩用電話打字,
打錯字姐

入黎支持下小香先~~雖然我都唔係推咪醬~
但我一直都覺得咪醬性格幾好(因為我會推既偶像,多數都會係以佢地既性格去作為選擇既先決條件)
雖然話就話咪醬成日好似搶鏡頭,其實在我眼中係一種有活力既表現

最後當然都希望咪醬可以繼續努力,我相信佢可以打入媒體組的說
當然唔少得一句,咪醬生日快樂~~=D

其實之前微妙短劇入面,yui話咪醬做妹妹就可以,做情人就唔得呢句~係我心中係相反的,其實我都幾鍾意有咪醬果種性格既女仔做我女朋友XDDD
話唔定有朝一日我可能會推埋咪醬XD

卍金日香卍  我都係以性格為標準。 如果有咪醬這種女朋友,是我人生最大福氣。  發表於 11-11-14 08:21 AM

笑傲無雙 玩過星曲WEB

最初我都唔係推みぃちゃん的。
係AKBINGO睇到みぃちゃん慢慢畀佢吸引…不知不覺間就喜歡了她了。

みぃちゃん凌人的毒舌、みぃちゃん對鏡頭的執念、みぃちゃん聡敏的反應,
往往都令人抱腹大笑,她在幕後應花過不少時間,心機,去惴摸自己的角色吧 。

她的性格可能好勝且帶點倔強,但她的笑容卻來得燦爛。
高みな的演出不能,みぃちゃん背著她,努力去練習至表演,整個過程都賺人熱淚。友誼…

也許,峯岸みなみ今後的道路,不平坦,
但我相信みぃちゃん會努力走下去,
就如私は私一般唱出真正的自己,活出了自己真我的風采。

也許,峯岸みなみ今後的道路,不平坦,
但我們都會在她的背後,默默看守她的小背影,
若她快走不動的時候…在背後推她一把。

祝みぃちゃん 19歲、生日快樂。

突然間,很想聽サヨナラに気づいて起來   

已有 1 人評分Good 收起 理由
卍金日香卍 + 2 我感受到你熱情。

總評分:  Good + 2   查看全部評分

咪醬既努力不比總長同其他努力家既小
咪醬係akb裡面既角色係好重要 如果冇左佢 我真係唔敢想像而家會係點
希望咪醬可以人氣再高d  令咪醬再發光發亮
預祝咪醬生日快樂

p.s 樓主真係好好 可以睇得出對咪醬既愛係120%

咪醬 生日快樂呀
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-3 11:15 AM , Processed in 0.044825 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存