2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 仙境傳說 Ragnarok 紫刀插卡問題黎了x_x 大家討論下啦 唔好比個版咁靜:( ...
返回列表 發新帖 回覆
go

[劍士] 紫刀插卡問題黎了x_x 大家討論下啦 唔好比個版咁靜:( [複製鏈接]

是咁的
本人買左把 鬥志12  既紫刀  想睇下大家覺得插咩卡好
選擇1 : 海盜王+ 死靈
選擇2: 2紙妖

我係打算玩敏盧恩
但係我有fd就話  紙妖好 因為要靠爆擊  

但係我自己覺得本來把野係鬥志 +akt+ hit 無加爆擊 咁其實爆擊機率本來唔高
即使我之後會把luk 加到77 (因為聖天波卡)
所以我自己覺得就死靈+海王  
睇大家意見 x_x 把野我會用武卷衝+7 :)再衝上+13 >< 只是插卡呢下真係好kick手:(唔知點插好

鬥志12 指 1和2? 還是66加起來=12?
看下你想點玩來點教
平民 一般 幣戰?

買把+12附魔2速4,5尖紫劍,卡方面皮卡和元靈,請帽子方面帶RWC2010,攻速如果想193GA話請用盧因石,暴擊100%就吃料理等等,回樓主請LUK加到90吧STR8XVIT1XXDEX5XINT6X以上請自己考慮配點喔~

我成身裝很貴耶花了唔少錢= =

十週年勳章(賀詞) 玩過星曲WEB

不如..再附過.....
速3/4比較好...如果敏騎....

你插完以上果兩個選擇...攻速去唔去到193??比較建議攻速193的前題下再選擇插咩卡片!!!
我個人覺得玩敏騎..當然係谷高攻速..先再諗攻擊力...
如果攻擊力高..攻速低...到最後都係冇咩殺傷力!!!

= =係鬥 12 6+6 12 啊
我結果決定左插皮皮海王了= =" 因為 我裝左件尖3永恆落去 都幾好爆擊:0 加左luk
而家打算 luk str d 80
a99 其他加v :)
thx大家的意見^^

致於攻速方面
我而家裝備如下 :  攻速只到189  不過都算ok 比想像中...
-- Equipment (Equipped) --
7    火焰國王戒指 -- 裝飾品(右) (8)                                 
8    共鳴戒指 -- 裝飾品(左) (128)                                 
9    流氓領巾 -- 頭部(下) (1)                                    
10   變形長靴 -- 鞋子 (64)                                      
11   +7 湛紫魔劍 [皮里恩卡片:鬥志6Lv*2] [2] -- 雙手武器 (34)            
12   太陽神頭盔 [1] -- 頭部(上、中) (768)                           
13   永恆之翼 [尖銳3Lv] [1] -- 披風 (4)     
我件衫會裝 件生命鍊天波 因為見佢比魔法打都幾痛
太陽神我插聖天波
永翼我插巨幽 @@咁就可以用盡巨幽3個+

我係敏爆騎攻速191爆擊100%很少整盧因石沒吃到 = =

十週年勳章(賀詞)

我係雙尖銳4
攻速193爆擊率保持60以上所以打算插2紙妖但有人講SP食得好快
而家又有D15,16

十週年勳章(賀詞)

攻速189係用左盧恩石未?
如果未用既....我認為唔洗用死靈,   用紙妖好D....話哂敏暴型wo....爆出黎都要似樣D
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-5 12:20 PM , Processed in 0.029922 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存