2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 龍珠Online 此帖給無良玩家騎劫了 (煩請板主關post 謝謝) ...
樓主: 鑽石機
go

[閒聊討論] 此帖給無良玩家騎劫了 (煩請板主關post 謝謝)   [複製鏈接]

代理做得唔夠好係事實
有外掛當然係有問題
你估官方識改版去block人地
人地外掛佬就唔識改動d野去入侵個server咩
道高一尺魔高一丈
另外d時裝你可以話佢好似炒冷飯撈菜汁咁囉出黎翻兜揾錢
你可以唔買既者
佢唔出呢個包d時裝放到幾億一件 你估個個咁多game錢收咩
出得密又話呃錢  出得慢咪又比人話唔做野
其實打機為開心者
你覺得值咪玩真錢  唔值咪唔玩真錢囉
冇抵足架
我都用左三四千蚊啦
我唔係有錢仔 我唔怨係因為又唔係比人迫既
我有心唔玩錢既 佢出d野係平係貴都唔關我事啦
唯一期望既就係希望唔完善既地方 以後可以慢慢改進吧

BTW online game就梗係要黎揾錢架啦
唔存心揾錢唔通開善堂比免費午餐比你食咩==

回復 鑽石機 的帖子

隻game咁易搵錢  洗乜用 同埋呢d常識野好普遍下?

回復 Gotentrunks 的帖子

11/04    孫悟飯伺服器     fa***********    jhfggfd     使用非官方認可程式進行遊戲

11/04    孫悟飯伺服器     fa***********    efwer     使用非官方認可程式進行遊戲

11/04    孫悟飯伺服器     fa***********    eretw     使用非官方認可程式進行遊戲

11/04    孫悟飯伺服器     fa***********    jfjfgt     使用非官方認可程式進行遊戲

11/04    孫悟飯伺服器     fa***********    hgkghk     使用非官方認可程式進行遊戲

11/04    孫悟飯伺服器     fa***********    dgrtew     使用非官方認可程式進行遊戲

11/04    孫悟飯伺服器     fa***********    kjjrtyhrt     使用非官方認可程式進行遊戲

11/04    孫悟飯伺服器     bo********    小茶壺     使用非官方認可程式進行遊戲

11/04    孫悟飯伺服器     u3*********    子甌     使用非官方認可程式進行遊戲

11/04    孫悟飯伺服器     la******    原子核     使用非官方認可程式進行遊戲

11/04    孫悟飯伺服器     12********    木飛機     使用非官方認可程式進行遊戲

11/04    孫悟飯伺服器     op********    佳佳     使用非官方認可程式進行遊戲

11/04    孫悟飯伺服器     lc******    粉絲     使用非官方認可程式進行遊戲

11/04    孫悟飯伺服器     sm********    ghgfhfghjh     使用非官方認可程式進行遊戲

11/04    孫悟飯伺服器     sm********    hjdhrthrdt     使用非官方認可程式進行遊戲

11/04    孫悟飯伺服器     sm********    hgjhghfsgfds     使用非官方認可程式進行遊戲

11/04    孫悟飯伺服器     sm********    gyujghkghckl     使用非官方認可程式進行遊戲

11/04    孫悟飯伺服器     sm********    fghrtjryk     使用非官方認可程式進行遊戲

11/04    孫悟飯伺服器     sm********    dhgdhghrt     使用非官方認可程式進行遊戲

11/04    孫悟飯伺服器     sm********    kjgfhdhre     使用非官方認可程式進行遊戲

11/04    孫悟飯伺服器     sm********    fdghdsfhfdjy     使用非官方認可程式進行遊戲

11/04    孫悟飯伺服器     sm********    gfgfdgfdg     使用非官方認可程式進行遊戲

11/04    孫悟飯伺服器     sm********    hghfgdsgd     使用非官方認可程式進行遊戲

11/04    孫悟飯伺服器     sm********    dfhsjrtj     使用非官方認可程式進行遊戲

11/04    孫悟飯伺服器     sm********    hgjdgfsdg     使用非官方認可程式進行遊戲

11/04    孫悟飯伺服器     sm********    hjggfgfdg     使用非官方認可程式進行遊戲

11/04    孫悟飯伺服器     sm********    fhjghfrthtr     使用非官方認可程式進行遊戲

11/04    孫悟飯伺服器     sm********    fdsghrt     使用非官方認可程式進行遊戲

11/04    孫悟飯伺服器     sm********    hgfjfdhdr     使用非官方認可程式進行遊戲

11/04    孫悟飯伺服器     sm********    hjfjhgfjgh     使用非官方認可程式進行遊戲

11/05    孫悟飯伺服器     sm********    ghfjghgdf     使用非官方認可程式進行遊戲

11/05    孫悟飯伺服器     sm********    kjhghgdh     使用非官方認可程式進行遊戲

11/05    孫悟飯伺服器     sm********    ergrwtjhtj     使用非官方認可程式進行遊戲

11/05    孫悟飯伺服器     sm********    rthrjteyk     使用非官方認可程式進行遊戲

11/05    孫悟飯伺服器     sm********    dfgsdtjj     使用非官方認可程式進行遊戲

11/05    孫悟飯伺服器     sm********    asdaFEG     使用非官方認可程式進行遊戲

11/05    孫悟飯伺服器     sm********    ghgfghfg     使用非官方認可程式進行遊戲

11/05    孫悟飯伺服器     sm********    fhjghfrthtr     使用非官方認可程式進行遊戲

11/05    孫悟飯伺服器     wo*******    QPPQ     使用非官方認可程式進行遊戲

11/05    孫悟飯伺服器     wa*******    TTOS     使用非官方認可程式進行遊戲

11/05    孫悟飯伺服器     wa******    Q13     使用非官方認可程式進行遊戲

11/05    孫悟飯伺服器     sm********    hgdgh     使用非官方認可程式進行遊戲

11/05    孫悟飯伺服器     sm********    yhjghdh     使用非官方認可程式進行遊戲

11/05    孫悟飯伺服器     sm********    hgdfhdsg     使用非官方認可程式進行遊戲

11/05    孫悟飯伺服器     sm********    gdhgdhfg     使用非官方認可程式進行遊戲

11/05    孫悟飯伺服器     sm********    mnvmc     使用非官方認可程式進行遊戲

11/05    孫悟飯伺服器     sm********    hgfhhgf     使用非官方認可程式進行遊戲

11/05    孫悟飯伺服器     sm********    gdhgdhdfg     使用非官方認可程式進行遊戲

11/05    孫悟飯伺服器     sm********    hjgchgfx     使用非官方認可程式進行遊戲

11/05    孫悟飯伺服器     sm********    jkhgkjh     使用非官方認可程式進行遊戲

11/05    孫悟飯伺服器     sm********    dfhgsjsjt     使用非官方認可程式進行遊戲

11/05    孫悟飯伺服器     sm********    jhkhjk     使用非官方認可程式進行遊戲

11/05    孫悟飯伺服器     sm********    kjhgjhjfg     使用非官方認可程式進行遊戲

11/05    孫悟飯伺服器     sm********    hghghdfhg     使用非官方認可程式進行遊戲

11/05    孫悟飯伺服器     sm********    ujghfghfg     使用非官方認可程式進行遊戲

11/05    孫悟飯伺服器     sm********    kjhjgjh     使用非官方認可程式進行遊戲

11/05    孫悟飯伺服器     sm********    ghfhfds     使用非官方認可程式進行遊戲

11/05    孫悟飯伺服器     sm********    hgdjhghg     使用非官方認可程式進行遊戲

11/05    孫悟飯伺服器     sm********    hgjfg     使用非官方認可程式進行遊戲

11/05    孫悟飯伺服器     sm********    uyghhg     使用非官方認可程式進行遊戲

11/05    孫悟飯伺服器     sm********    ghfgfsdg     使用非官方認可程式進行遊戲

11/05    孫悟飯伺服器     sm********    jkhgjhghf     使用非官方認可程式進行遊戲

11/05    孫悟飯伺服器     sm********    gyhtgrt     使用非官方認可程式進行遊戲

11/05    孫悟飯伺服器     sm********    ujhfgfjh     使用非官方認可程式進行遊戲

11/05    孫悟飯伺服器     sm********    hfhjdfhg     使用非官方認可程式進行遊戲

11/05    孫悟飯伺服器     sm********    xfgfsdgfds     使用非官方認可程式進行遊戲

11/05    孫悟飯伺服器     sm********    hggfsdfds     使用非官方認可程式進行遊戲

11/05    孫悟飯伺服器     sm********    bncvbxcvb     使用非官方認可程式進行遊戲

11/05    孫悟飯伺服器     sm********    jdhdfhdf     使用非官方認可程式進行遊戲

11/05    孫悟飯伺服器     sm********    ojpijohui     使用非官方認可程式進行遊戲

11/05    孫悟飯伺服器     sm********    gngjh     使用非官方認可程式進行遊戲

11/05    孫悟飯伺服器     sm********    bvxdfdv     使用非官方認可程式進行遊戲

11/05    孫悟飯伺服器     sm********    hgdhdfhd     使用非官方認可程式進行遊戲

11/05    孫悟飯伺服器     sm********    vbxcvbxcb     使用非官方認可程式進行遊戲

11/05    孫悟飯伺服器     sm********    ergrwtjhtj     使用非官方認可程式進行遊戲

11/05    孫悟飯伺服器     sm********    hdgddg     使用非官方認可程式進行遊戲

11/05    孫悟飯伺服器     sm********    rthrjteyk     使用非官方認可程式進行遊戲

11/05    孫悟飯伺服器     sm********    bncvbxcvb     使用非官方認可程式進行遊戲

11/05    孫悟飯伺服器     sm********    ghgdhdgh     使用非官方認可程式進行遊戲

11/05    孫悟飯伺服器     ch**********    杂草     使用非官方認可程式進行遊戲

11/05    孫悟飯伺服器     ch**********    重来而已     使用非官方認可程式進行遊戲

11/05    孫悟飯伺服器     ch**********    青苹果o     使用非官方認可程式進行遊戲

11/05    孫悟飯伺服器     ch**********    钢牙妹     使用非官方認可程式進行遊戲

11/05    孫悟飯伺服器     ch**********    飞天泡泡     使用非官方認可程式進行遊戲

11/05    孫悟飯伺服器     ch**********    洒洒     使用非官方認可程式進行遊戲

11/05    孫悟飯伺服器     ch**********    乃都     使用非官方認可程式進行遊戲

11/05    孫悟飯伺服器     ch**********    丫丫一呀     使用非官方認可程式進行遊戲

11/05    孫悟飯伺服器     ch**********    辘轳飞蛾     使用非官方認可程式進行遊戲

11/05    孫悟飯伺服器     ch**********    飛飛啊     使用非官方認可程式進行遊戲

11/05    孫悟飯伺服器     ch**********    豆豆飞啊     使用非官方認可程式進行遊戲

11/05    孫悟飯伺服器     ch**********    冲天炮     使用非官方認可程式進行遊戲

11/05    孫悟飯伺服器     ch**********    豌豆黄     使用非官方認可程式進行遊戲

11/05    孫悟飯伺服器     ch**********    被拉祖     使用非官方認可程式進行遊戲

11/05    孫悟飯伺服器     ca********    天使宣傳員    販賣非官方程式

11/06    孫悟飯伺服器     ee******    ATM     使用非官方認可程式進行遊戲

11/06    孫悟飯伺服器     mh******    胖豬豬     使用非官方認可程式進行遊戲

11/06    孫悟飯伺服器     wa******    shali     使用非官方認可程式進行遊戲

11/06    孫悟飯伺服器     kf******    女菩薩     使用非官方認可程式進行遊戲

11/06    孫悟飯伺服器     ki******    十六太子     使用非官方認可程式進行遊戲

11/06    孫悟飯伺服器     bo*******    外套蛋蛋     使用非官方認可程式進行遊戲

11/06    孫悟飯伺服器     sa******    阿凡達人     使用非官方認可程式進行遊戲

11/06    孫悟飯伺服器     ba*******    二逼青年     使用非官方認可程式進行遊戲

11/06    孫悟飯伺服器     ee******    金槍不軟     使用非官方認可程式進行遊戲

11/06    孫悟飯伺服器     yc******    我爸是村長     使用非官方認可程式進行遊戲

11/06    孫悟飯伺服器     fe******    光大     使用非官方認可程式進行遊戲

11/06    孫悟飯伺服器     si******    夏侯淳     使用非官方認可程式進行遊戲

11/06    孫悟飯伺服器     ro********    美國櫃長     使用非官方認可程式進行遊戲

11/06    孫悟飯伺服器     wa******    城管大隊長     使用非官方認可程式進行遊戲

11/06    孫悟飯伺服器     q2********    沒錢沒人愛     使用非官方認可程式進行遊戲

11/06    孫悟飯伺服器     ji*******    死神老了     使用非官方認可程式進行遊戲

11/06    孫悟飯伺服器     q5********    錢公公     使用非官方認可程式進行遊戲

11/06    孫悟飯伺服器     wu*******    三鹿牛奶     使用非官方認可程式進行遊戲

11/06    孫悟飯伺服器     fe*******    感到放鬆     使用非官方認可程式進行遊戲

11/06    孫悟飯伺服器     sq******    阿薩德灑灑的     使用非官方認可程式進行遊戲

11/06    孫悟飯伺服器     fe*********    分手的時候     使用非官方認可程式進行遊戲

11/06    孫悟飯伺服器     lk******    費海達     使用非官方認可程式進行遊戲

11/06    孫悟飯伺服器     fe********    東方舵手     使用非官方認可程式進行遊戲

11/06    孫悟飯伺服器     wo*******    煩煩撒     使用非官方認可程式進行遊戲

11/06    孫悟飯伺服器     di*******    我去惡趣味去     使用非官方認可程式進行遊戲

11/06    孫悟飯伺服器     kl******    愛武宿霧     使用非官方認可程式進行遊戲

11/06    孫悟飯伺服器     jj******    沒還成為     使用非官方認可程式進行遊戲

11/06    孫悟飯伺服器     nh******    Makjfda     使用非官方認可程式進行遊戲

11/06    孫悟飯伺服器     fl*********    瘋狂掠奪     使用非官方認可程式進行遊戲

11/06    孫悟飯伺服器     fg******    而我齊婉兒     使用非官方認可程式進行遊戲

11/06    孫悟飯伺服器     5c******    錯哦阿阿光     使用非官方認可程式進行遊戲

11/06    孫悟飯伺服器     oo******    哦葡萄牙     使用非官方認可程式進行遊戲

11/06    孫悟飯伺服器     kl*********    立刻擦額頭     使用非官方認可程式進行遊戲

11/06    孫悟飯伺服器     1k******    阿偶同意     使用非官方認可程式進行遊戲

11/06    孫悟飯伺服器     ty******    韌皮部月     使用非官方認可程式進行遊戲

11/06    孫悟飯伺服器     po******    從誒歐篇     使用非官方認可程式進行遊戲

11/06    孫悟飯伺服器     pq******    推理嚴密     使用非官方認可程式進行遊戲

11/06    孫悟飯伺服器     po******    緊的就vr     使用非官方認可程式進行遊戲

11/06    孫悟飯伺服器     zh***********    悲哀     使用非官方認可程式進行遊戲

11/06    孫悟飯伺服器     zh***********    金飯碗     使用非官方認可程式進行遊戲

11/06    孫悟飯伺服器     zh***********    爽爽     使用非官方認可程式進行遊戲

11/06    孫悟飯伺服器     pi**********    大額大哥     使用非官方認可程式進行遊戲

11/06    孫悟飯伺服器     zh************    zhangjun     使用非官方認可程式進行遊戲

11/06    孫悟飯伺服器     zh************    duliwang     使用非官方認可程式進行遊戲

11/06    孫悟飯伺服器     ie******    月哦誒阿爾     使用非官方認可程式進行遊戲

11/06    孫悟飯伺服器     oe******    瘋狂跑     使用非官方認可程式進行遊戲

11/06    孫悟飯伺服器     eu******    破謳歌     使用非官方認可程式進行遊戲

你有沒有看出以上有何問題?
就是這份停權名單九成以上既登入者都是使用非官方認可程式進行遊戲<<<<

只要玩家登入時不是使用官方指定程式正常登入遊戲
排除其他非官方程式登入
你認為會有一團團的看動畫一樣慢動作重播連環外掛嗎?
你或許會說外掛也會改進登入程序
到時官方再根據當時情況再改進而已

官方當然要賺錢他不是開善堂的賣包賣點很正常
我只是提出他們賺錢之餘而沒有盡力掃蕩外掛而已
你和我都知道一間公司賺錢是非常合理
但是他們卻未能掃除外掛程式登入
防止外掛程式或者排除使用不當程式進入遊戲的外掛是不是真的這麼困難嗎?
表面上官方封鎖外掛帳號
但是外掛帳號的物品及遊戲幣有可能給外掛使用曾被寄出或者移動過
官方從來沒有在這方面沒追蹤過物品金錢等等的流向
這方面如果都追查落去是不是更有效的處理到外掛使用者的心臟呢?
就算現在官方未能阻截外掛程式登入
要是追蹤外掛帳號的金錢物品最終流向是不是會有效一點?

回復 紅茶o賢∮ 的帖子

嗯 你說的有理^^"

鑽石機 發表於 11-11-19 12:21 PM

11/04    孫悟飯伺服器     fa***********    jhfggfd     使用非官方認可程式進 ...

其實封外掛
話難唔難 話易亦都唔易
首先台灣同香港既代理都唔係龍珠online原創既開發者
數據來源都係要靠韓國既開發商提供
無奈韓國個邊並冇將100%既資料提供比台港既代理
即使程式上只有一個少少既漏洞已經足夠比人入侵
一般上黎講
幣商賣game錢既來源有3個:
外掛打怪執拾錢+物品
爆AC
入侵server修改封包

整得外掛揾錢正常都係一班有番咁上下電腦知識既人
台港2邊又冇齊所有數據
所以封外掛?  只能見步行步
怪就怪開發商唔比足數據比代理吧

Anyway 打機為開心者
有時d睇開d咪玩得開心d囉

嗯嗯
你說的是
我也是無奈看著這個遊戲又給外掛弄跨而已

其實我有個問題想問,要是港服代理沒有完整數據
為何我們能夠進入遊戲玩樂呢?
而官方又為什麼能夠斷定以上的停權名單的玩家是使用非官方認可程式進行遊戲呢?

ha
同一隻外掛我報左3次
時間地點人名俾哂
成個月都冇捉到

仲講乜春唔夠資料唔夠數據
什麼道高一尺魔高一丈
咪玩啦

回復 man3564 的帖子

朋友不要動氣嘛
大家都不想見到有外掛存在
只是官方的防外掛設施不夠
哪個進入遊戲便見到的防外掛軟件
根本不成氣候
官方監管外掛不夠強這一點無可厚非的
還有就是數據不足?這點我反而有點好奇了0.0
數據不足還可以進入遊戲?
數據不足官方怎麼能夠封鎖他懷疑的使用非官方認可程式進行遊戲?
要是數據不足就能封鎖外掛, 哪麼真的是數據不足嗎?
是數據不足定是開發商不提供排除使用不當程式進入遊戲的程序給代理吧!

鑽石機 發表於 11-11-19 12:58 PM

嗯嗯

其實開ser 冇耐
龍珠隻Game有部份設定都係有d問題
包括遊戲部份流程
我都有打電話問過
問心, 對方識既都好有耐性答我態度亦好好
可能我比較多野問
對方有d唔肯定或者唔知既叫我等等即時幫我問同跟進
有d佢地本身都冇資料/數據
佢都照直講
對方亦好明確講明原創個邊有d設定根本冇比佢地
所以有d問題佢地都係只能夠同原創反映
我亦只係將我聽到既一字一句講番出黎
同時希望你玩呢隻game可以平常心玩only

嗯 好的朋友
先謝謝你吧^^"

man3564 發表於 11-11-19 03:26 PM
ha
同一隻外掛我報左3次
時間地點人名俾哂

咁點解我地報GM又會上線係我地隔離捉外掛
踢外掛落線等等既?
我又普通玩家你又普通玩家
你d態度好能似我得罪你咁喎
d外掛我寫架?
咪能用d咁既死人態度同我講野
唔係老能奉受你氣
咁不滿唔好玩囉
我欠能左你呀?
乜野講乜春
咁巴之閉你入去做捉晒d外掛啦

鑽石機 發表於 11-11-19 04:45 PM

嗯 好的朋友

唔駛客氣     ^^"

鑽石機 發表於 11-11-19 06:30 AM
回復 who1997+1 的帖子

這位朋友

我沒說過我有錢,也沒說過我窮,只不過實話實說

我想我開始明白你說什麼的了
大家只是玩遊戲而已
唯有等待官方進步 加油吧^^"
而我也不再回應我這個post的了
慢慢的讓他沉下去吧^^"

說真點
我好像是在灌水呢 哈哈 希望我沒給人家舉報我灌水^o^

鑽石機 發表於 11-11-19 04:58 PM

我想我開始明白你說什麼的了

其實冇咩既
大家都係互相交流者^^

Gotentrunks 發表於 11-11-19 04:48 PM
咁點解我地報GM又會上線係我地隔離捉外掛
踢外掛落線等等既?
我又普通玩家你又普通玩家

即係叫你唔撚好扮代表囉
你唔7知就咪9UP啦
主題寫到明係話代理冇心攪好隻GAME呀!

你就9UP乜春冇資料冇數據捉唔到外掛,咪吊7你囉~~~!!
你唔係奉旨要受氣架
只要你唔9UP就冇事架啦~~!!

man3564 發表於 11-11-21 01:27 PM
即係叫你唔撚好扮代表囉
你唔7知就咪9UP啦
主題寫到明係話代理冇心攪好隻GAME呀!

你都on能79
我將我知旣講出黎有乜7問題
吊你老母我回9鑽石機關你個傻西能事呀
話我9up吊7我
點解你咁能7報外掛比GM唔理你
我地報就GM上線係我地隔離捉外掛?
係你樣既問題定你語氣人格有問題呀?
吊你老母臭西話我9up 吊9我
咁能不滿你唔9能7好玩丫嘛

你冇朋友架?  定你個傻西冇錢出街呀?
唔7鋸唔好能7玩囉
吊你老母臭西你唔能玩龍珠會死老豆死老母會家破人亡呀?
定你個7頭皮天生犯賤呀
吊我喎

我識你老母臭西米奇老鼠咩
吊你老母呀7頭皮

你又知幾多野!?呀!能樣^^
吊您老mo,人地點回post關你能事呀!?
同你講能埋啦,e+明屌你呀
入game打7我啦,夠做埋黎^^
吾好係度9up當秘笈,廢柴中既廢物
你咁能大口氣就咪能玩啦!dllm吹波呀!?

http://www.2000fun.com/thread-4653999-1-1.html
打機打能到你咁灰跳樓死能左佢啦(對你來講)
刷珠都未能識刷,咁能耐你打左幾多set呀!?
我地成個會人人都起碼有兩set~6set
曬9氣既,你咁多負面既睇法就咪能玩啦你^^
早走早著呀能樣^^
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 06:09 PM , Processed in 0.037282 second(s), 9 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存