2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 龍珠Online 此帖給無良玩家騎劫了 (煩請板主關post 謝謝) ...
go

[閒聊討論] 此帖給無良玩家騎劫了 (煩請板主關post 謝謝)   [複製鏈接]

官方只是急速推售遊戲物品,每星期更新扭蛋機項目,作為一間公司賺錢無可厚非....
但是官方容忍外掛存在是否代表官方無能?
要是官方有心解決外掛問題,為什麼一件裝備能夠賣出幾億遊戲幣?又為什麼有幣商出售遊戲幣hkd$5=1億 這種情況發生?
莫非遊戲幣真是這麼容易打嗎?
如果官方再這樣無能地對待外掛或是放鬆處理外掛,玩家流失量一定大增.
玩家流失等於購買官方點數減少與及玩家只需要向幣商買幣而不買點數
無論玩家向哪個方向行,直接損失的一定是官方.
到最後官方收入大減無能力支付費用而關閉遊戲,損失的都只是曾付出買點的玩家或是只付出時間玩樂的玩家而已.
要是這樣為什麼官方不全力掃蕩外掛呢?
他們工作範圍的而且確不包括捉外掛,但是代理眼白白看著幣商向不少玩家提供遊戲幣而得到收益而無動於衷,
官方真是大方費用由官方支付,得益的是外掛幣商
要是這樣無本生利,玩家們會不會選擇用外掛或者放棄遊戲呢

官方推出的所謂銀河最強戰士包只是外表飾物裝備是否最強戰士呢?使用後真的很強很萬能的嗎?
哈哈 我真的笑了hkd$299最強的戰士包強一點還是無本生利的外掛幣商強一點呢?
已有 1 人評分Good 收起 理由
我叫右京 + 2 走左好多人啦..:(

總評分:  Good + 2   查看全部評分

認同!紅心d野真係好貴

5蚊=1億?
LZ,我買100億,你賣比我?

阿拉蕾 發表於 11-11-18 11:08 PM
5蚊=1億?
LZ,我買100億,你賣比我?

對不起
我不是幣商
你在遊戲交易頻道就見到幣商不停洗頻

大家看看吧!幣商真的無本生利!!
玩家只有陪襯或只能光顧幣商而不是向官方買點數!
這種現象真的正常嗎?

笑傲無雙

一億=5$真係誇張佐D啵...
不過次次一出新時裝都大把水魚買點抽
抽餐死到遲D又變成下價貨..
之前個500蚊包到最後都加送藍杜..
唔知呢個299到最後又會追加咩咩補數

咁人地開發隻game都要成本,你可以唔買的~

笑傲無雙

黑心爛椒笨唔係開發商..係代理~

回復 神童10 的帖子

對不起!
你誤會了
我不是反對代理做生意
我只是提出他們賺錢之餘而沒有盡力掃蕩外掛而已
一間公司賺錢非常合理
但是他們卻未能掃除外掛程式及外掛幣商而已
清除外掛或者排除使用不當程式進入遊戲的外掛真的這麼困難嗎?
若果情況還是持續下去損失的只是代理而已

已有 1 人評分Good 收起 理由
我叫右京 + 3 有見地

總評分:  Good + 3   查看全部評分

鑽石機 發表於 11-11-18 11:47 PM
回復 神童10 的帖子

對不起!

完全同意!

隻game仲要勁唔穩定tim~我大前日夜晚裝好,玩左一晚
第二日返到屋企開唔到game,不過重裝之後就ok~又玩左一晚~
第三日返到屋企,又開唔到,之後重裝就ok~又左玩一晚~
(呢個時候我就諗...唔通要日日重裝一次?不過都冇所謂又唔係哂好多時間~)
到第四日,我再試,又真係開唔到game,之後我就無奈咁去重裝,點知裝完之後...連更新都更唔到呀!!
不過今次更新真係好kai lo...我下左個手動更新檔,用左之後,佢同我講:[龍珠online現時不支援手動更新程式]
........^.^'
你玩野呀!!咁你又比個手動更新檔我地!!
痴媽生-.-(鄉下話)

回復 DIGIMON199981 的帖子

這兩三天遊戲不是太穩定
只有等官方慢慢跟進吧
官方也想快的
因為他們也想賺玩家的錢錢吧^_^

鑽石機 發表於 11-11-19 12:37 AM

這兩三天遊戲不是太穩定

但係 今日第五日了-.-都仲係入唔到...

我也入不到遊戲啊
我還以為是我的電腦問題

"到最後官方收入大減無能力支付費用而關閉遊戲,
損失的都只是曾付出買點的玩家或是只付出時間玩樂的玩家而已.
要是這樣為什麼官方不全力掃蕩外掛呢?
他們工作範圍的而且確不包括捉外掛,但是代理眼白白
看著幣商向不少玩家提供遊戲幣而得到收益而無動於衷,"

你有d講得岩, 損失的係玩家, 但代理無損失的.
而且他們工作範圍不包括捉外掛, 所以咪唔捉囉.
佢無動於衷, 因為佢唔志在個5蚊, 佢志在賣時裝個500.

回復 knightofgold 的帖子

你說的對
官方不至在幣商賣幣的利益
他們只在乎賣時裝的利益及賣點數卡的利益而已

所有野都係有需求先會出現嫁啦 點解一件裝可以賣咁貴 爛屬既話貴極有限 我未見過屎屬到爆可以賣幾億  變相你打到都可以賣到咁既價嫁wo 冇人講你打到個價降會變低左
另一方面 如果完全冇呢樣野存在 我相信以呢個遊戲系統絕對唔會好受
首先 強化石應該連普通石價錢都會3級跳   控制市場只有 普利 奧迪  極其限加埋魔界同魔導  原因點解自己諗深一層啦
到時實有人話咩職業不平均呀 乜叉又乜  
同埋人地既收費外掛都係收錢 冇料到點敢去收錢   唔好當封個掛好似食生菜咁易 你有你更新  人地都識更新嫁姐  唔係既話 就連防毒都唔洗年年更新下化
代理唔係冇錯  最有錯係遊戲既設定囉

回復 紅茶o賢∮ 的帖子

樓上的朋友你對外掛或者說你對市場很熟識
你介不介意我問你一個問題
你有沒有使用過外掛?
對不起!我不是說你用掛
我只是奇怪你這麼熟識外掛而已

鑽石機 發表於 11-11-19 04:41 AM
回復 紅茶o賢∮ 的帖子

樓上的朋友你對外掛或者說你對市場很熟識

硬膠,收得費嘅程式都有一定嘅保障性,冇就比人小死啦,加上外掛呢D已係電腦常識,外掛不一定規限於遊戲,仲有人地熟就借頭借路謡說他人,我夠熟強姦犯嘅心理啦,唔通我係?!井底之蛙唔好出黎亂叫

仲有,人地出咩,搞5搞好隻GAME關你鬼事咩,你冇錢咪唔好買佢D野囉,反正走左D窮人都仲有大把有錢人玩,影響5到紅椒,加上人地5賺錢,你養?!

回復 who1997+1 的帖子

這位朋友
我沒說樓上使用外掛
我只是好奇問他在龍珠online有沒有使用過外掛
我只是問樓上的哪位朋友并不是問你! 對不對!
而who1997+1的反應未免過於太大吧!
我重覆地再說一遍
我只好奇問樓上紅茶o賢∮的朋友有沒有在龍珠港服使用外掛而已
他本人沒有作答
這就更好奇了!
反而引起who1997+1的朋友過大反應我先說對不起
但請你不要反應過大吧!
而且請你尊重自己你有錢玩遊戲并不代表其他玩家是窮人!
你有錢玩遊戲并不是什麼天大的事,而且同我問其他人是不是使用外掛好像不是問你的.
我先前都已經說明了
我并不是說他是用外掛
而是純粹問別人一道問題而已
如果我問這個問題是不當的,大家可以向板主舉報我!

‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 07:03 PM , Processed in 0.037971 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存