2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 劍俠情緣叁 被盜帳號, 難道官方就不重視一下NEW!!!
go

[抱怨專區] 被盜帳號, 難道官方就不重視一下NEW!!!   [複製鏈接]

4天之前, 發現被盜用一次, 全身的錢都沒有了. 5XX金.
本來諗住黑仔, 無晒錢就算數啦, 反正刷副本好快就有錢.

今日入GAME, 之后落街食早餐. 返到黎. 畫面變左你的帳號在其他電腦登入.
再入GAME睇睇. 又無晒錢. 今次仲要全身裝備都被賣掉. 咩都無. 咁點玩落去.
仲有唔知個仆街有心定無意, 全身得返88(唔知係銅定係銀). 係唔係同我講拜拜呢. 有係好笑又好嬲.

點解官方就咁唔重視哩問題. 點解咁易被人偷ACC. 你個SERVER係唔係咁易比人HACK入去丫.
連這麼簡單的管理都唔做好. 咁唔重視客戶的資識產權. 咁唔保護客戶. 又點令人支持你丫.

真係好撚失望.........咁難得終於有隻GAME叫做好玩. 真係無野好講.....決定放棄了.

雖然不知被盜原因,但大大是否被盜了一次後有沒有改pw??還是繼續用被盜了的pw再玩?

Alta活動勳章

係你自己部機問題..定點呀- -
我玩咁耐GAME..包括呢隻...都未比人爆過AC

笑傲無雙

你係網吧定係用插件玩? 只要PASSWORD 夠複雜, 無人爆到你AC 的.

回復 tonyhui888 的帖子

甘你可以轉玩陸版體驗新輕功,體驗唐門

我咁耐以黎都係未比人爆過acc.
原先當我見好多人話比人爆acc. 我都覺得係因為果d人用左插件之類既.
到我自己中左招, 我就知, 跟本唔關事, 因為我咩件都冇用過.

不過我比人爆第1次, 之后係無改過密碼. 哩樣係事實. 因為佢地第1次只拎錢. 估唔到之后連裝都賣鬼左.

可以肯定一件事, 就係哩間公司的保安系統好多漏動. 又唔見其他游戲有聽過咁嚴重的爆acc事件. 就上星期六(即我被爆當日). 超過290宗爆acc投訴.
如果咁都唔重視一下. 真係無野好講.
仲有我認為賠償就無咩必要. 反而即刻改善保安系統, 倒塞漏動, 加強裝備安全鎖功能.
仲有而家佢個死人bug, 浩氣盟不用威望只要有金就可以買威望裝. 而家打戰場, 浩氣果班, 大部份都係全紫裝. 跟本無得打.
所以應該開新server, 同時解決以上2個問題.
咁樣先可以挽救支持哩件game的人

台灣人也被盜不少,我們海外人士沒法用通訊鎖早晚被盜
所以我一早放棄沒包月
老實說,如果我要再玩,一定寧願去陸服玩,除少無那麼可怕的bug
又有安心卡多一重保障,就算不一定安全都好過無
今次真係見識到台灣代理的利害了,我以為黑椒黑橘已經夠黑就好威架啦,點知原來仲有個垃圾京咁垃圾
我去陸服跟大陸蝗虫玩看簡體字都好過玩垃圾京代理的遊戲

笑傲無雙

魔鬼怪嬰 發表於 11-11-21 01:55 PM
台灣人也被盜不少,我們海外人士沒法用通訊鎖早晚被盜
所以我一早放棄沒包月
老實說,如果我要再玩,一定寧願 ...

我是澳門人仲玩緊, 而家SER5 開左個澳門人專有既公會, SER5 又多人玩, 正...

係你部機問題,比人爆過一次最好洗機啦
如果照你講個server比人hack入去 成隻game 九成人都被盜
定期掃下毒啦 部機太多垃圾既話就洗機算
代理管得吾好 我支持

啲人成日話咩個代理保安有問題,我都唔明點解,首先你地諗下點用自己部電腦先講嘢,自己電腦防毒做到點問下自己

我由封測玩到依加,帳號密碼同封測係一樣從來未改過,都未畀人爆過ac,同埋我係度一直期待緊邊個可以爆到我ac,歡迎下一個到我,但前提爆到我ac先

我ac金都唔少嘢

W-Tommy 發表於 11-11-23 08:07 PM
啲人成日話咩個代理保安有問題,我都唔明點解,首先你地諗下點用自己部電腦先講嘢,自己電腦防毒做到點問下自 ...

防毒好重要+1
我只是有一次洗完電腦沒裝防毒一個月而已.....
WOW裡的全財產消失.......
所有人物剩下一條內褲呆站(倒
真的要電腦安全 買個防毒回來吧 才幾百港元保你三年 真的不錯

楓葉無情 發表於 11-11-23 08:17 PM
防毒好重要+1
我只是有一次洗完電腦沒裝防毒一個月而已.....
WOW裡的全財產消失.......

係,依加電腦病毒太瘋狂,唔裝防毒就咁連上網開幾個鐘部電腦就中左毒了,所以買一套防毒黎保障自己部電腦,又唔係貴,少買幾張點卡就可以保三年,好過成日比人爆ac就賴代理

大陸人研發D online game真的冇乜保障,
金山個班人研發左劍俠3後就搞左咁多盜ACC問題,
你地睇下佢地個金山防毒軟件都知唔會好得去邊勁得去邊啦,
但講到最離譜就係佢地官網大大隻隻字寫住保證冇外掛
外掛係唔多呀,但係有好多被人盜ACC呢!
依D分明金山個班人捉字失,水Q你地班玩家

咁又唔見我畀人盜.......咁外國研發嘅online game就好有保障??外國研發嘅就冇外掛?  金山防毒勁唔勁個人問題,就算比你用全球最勁嘅防毒你用,但你都係要亂咁上埋啲什麼什麼網一樣中毒

其實我又覺得冇比人爆到acc既又唔好係到講風涼說話囉~我都同樣比人爆左acc~唔見左3千幾金~不過就冇比人拎晒d裝~

到而家好明顯係佢個官方既問題~又lag又容易比人爆!所有爆人acc既都係大陸ip~
好明顯佢個ser未防到大陸既黑客!!

佢咁講,我就睇下佢幾時有D不法分子盜佢AC,
如盜AC你最好就有苦自己知,
否則你唔好開POST貼圖話自己個帳號有幾慘之類 (第14樓果位 ),
到時我第一個就指住你黎笑,
再講外國研發D online game除左遊戲引擎之外起碼佢地在保安漏動、程序監控..等等地方,
都好過大陸人研發,同埋今次劍俠3咁多比人盜好明顯係佢地個SER保安方面不足或SER有漏動所致

個人認為最大可能性是ui 只要在裡面做點手腳就能輕鬆把acc密碼送到同胞手上

笑傲無雙

我想問下 關"金山"咩野事丫? 又關開發團隊咩事?
大陸版 金山開發 金山代理 玩左3年
台灣版 金山開發 京群代理 京群server 京群官網

如果真係金山開發有問題 大陸版會玩足3年仲一堆人玩嗎?
有玩過大陸版都知 金山代理都不知幾好

根本係京群之前官版被HACK
你地有冇發現 京群官版地址改過嗎?
之前係用goldenplus.com同goldengame.com做主網頁
而家係用jx3.com.tw做主網 儲值先用番goldenplus.com

唔該請分清 金山同京群 一間係大陸公司 一間係台灣公司
京群只係一間代理web game既垃圾細公司
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 03:07 AM , Processed in 0.035374 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存