2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 童話交流區 請各高手教教我玩魔師/.\
返回列表 發新帖 回覆
go

[職業] 請各高手教教我玩魔師/.\   [複製鏈接]

1.)hello!我想問魔師武化方面除左火,金,闇力3隻之外,光力洗吾洗?

2.)我獸化合左隻ob水敏河童,之前我誤會左以為ob係額外送多招技/.\,想問下咁隻水敏河童得5技,學邊幾招好?
    另外我合左隻火智甜甜,ob學左招拉拉舞,但當我知道只可以學5技,咁拉拉舞仲要吾要?學邊幾招技?

3.)轉生lv11全食屬調去到4,咁之後一直升lv加吾加點or最後一次過加?期間洗吾洗食屬調?

4.)要秒水木,最低要求係咩?(金力寵幾力,鞭要幾傷,人要幾敏,水敏要幾敏先吾會miss,加埋人要幾多傷,鞭技幾多?

5.)我成日聽d人賣金力河童,金力bee,但照我所知河童/bee果d都係偏體,想問點樣可以整到偏力?如果只係因為佢地雖然係體寵,但技靚先用,但都係武化姐,點解吾用金獅果d偏力寵?

6.)我冇勁鞭用=,=,想問一條較低lv(80-90左右,幾多傷幾鞭夠秒水木?同埋價錢值幾多

7.)降寵,以現時我d寵隻隻都4倍上,想問幾lv用d咩降,,之後升到幾多lv再降,用咩降?

小弟比較新,爬左文都仲係有幾樣吾明白,問題比較多,請求各位高手教教我之餘又希望幫到其他人,thx

我玩左童話都唔係好耐,,不過用我以有限O既知識,,都應該幫到你小小O既-.-..不過如果我有錯,,請高手指教~

1.我冇記錯,,用呢3隻力寵之後係唔洗用光力,,好似話秒凍原果到用光/暗力其中一種..

2.其實講真,,河童本身有5招靚技,,可以唔洗ob的說,,用核心其實都夠,,同埋你用水敏的話,,出去同人地收水敏特調咪仲好=.="(特調係指官方送出o既寵,,岩岩拎到已經可以好勁果D,,D人賣果陣係黃字果D就係啦,,不過唔好搞錯,,有D例如木菇果D係稀寵,,唔係特調寵啊!!),,另外,,火智甜甜唔知你合得岩唔岩啦,,不過好肯定你用拉拉舞係廢O既,,因為拉拉舞係計體...用得火智多數得2個用途:1.比巫師(法師)用黎法化  2.練技果陣扣D怪O既防,,打出O既數字愈高愈多傷~~ 而拉拉舞要唔要呢,,我就覺得要黎冇用,,不過會變成核心寵咁樣,,唔知你點睇啦~~

3.呢個真係答你唔到-.-小弟沒有轉生經驗-.-..你可以請教fire戰士兄果D高手-.-..

4.要秒水木,,唔好話力寵幾力,,敏寵幾敏果D啦,,總之你加埋人傷個數值有7000就可以秒到了,,你係呢區搜尋:分享公式,,就會有個PO係比你DOWN童話公式,,入面有曬命中同傷果D公式~~而你話水敏要幾敏先唔會MISS,,我可以答你:基本上點都會MISS1-2下,,就算有人加命都只會減小MISS O既次數而已,,有人話過佢200馴都試過MISS,,如果想0MISS,,唔係唔得,,不過我諗應該好難姐-.-..

5.點解你可以話你用OB合到火智甜甜,,OB水敏河童,,又諗唔到你問呢條問題係可以用核心/ob黎合O既呢??
想知點合,,上敗家吧: http://dsps-vip.gamebase.com.tw/index8.htm

6.都係果句啦,,你DOWN完果個公式表之後假設你有幾多技,,寵有幾力果D,,咁咪可以大約假設幾多傷O既鞭秒到水木囉~~

7.呢個問題要首先知曬你果推寵係咪全部自己合完降升??定係同人收??如果係同人收好大機會係升得唔係咁靚,,如果係你自己合,,你之前係用咩黎降??(講前一次係用乜降,,咁當然最好講得曬你之前係幾多LV用乜降啦~~)

小弟O既小小意見,,有錯請高手指教!!
已有 1 人評分Good 收起 理由
幻之天闇 + 1 鼓勵

總評分:  Good + 1   查看全部評分

Mr_CHuN 發表於 11-12-12 02:59 PM
我玩左童話都唔係好耐,,不過用我以有限O既知識,,都應該幫到你小小O既-.-..不過如果我有錯,,請高手指教~

1. ...

樓上答得好詳細

好好

答返樓主第3個問題先.

其實 你問E個問題就要睇你轉生次數係想轉幾多次.

D人會中意係轉生前先一次過加
好處就係可以睇到邊D屬性要加幾多.而5會加到過左個上限
因為當你去到105LV 可能極限係 只要770敏.但你每LV加+敏連埋電腦比你D敏可能會過770 所以D人先會係轉生前加點

壞處就係你隻魔師就會冇能力帶升/自升
因為魔師高敏除左因為獸神係扣敏之外.仲要睇埋獸化寵物命中

獸化寵物命中值要高既話.寵本身既敏+幸一定要夠高.
寵物命中=(敏+幸)*4
所以如果人物低敏既話就用5到一D高敏水敏.帶升戈陣命中就會好低

每LV+敏既好處呢
就係 可以帶升/自升.同埋可以同人PK 升技都好D

兩者之間就睇下你帶點去取捨.同埋睇你預計轉生次數係幾多次

1. ...

首先多謝你第一個熱心回覆我先,,謝謝
大致上都明既,係差3條問題未解答到

第3條,其實我ob誤會左用法,冇辦法都已經合左,如果拉拉舞冇用既話,咁火智甜同水敏河應該學咩技?
第5條,因為照我所知河童同bee都係偏體,咁點樣可以合到金力出黎?因為金同純力火寵係吾到,定係一隻金河童+偏力既金寵(例:金獅,,,用核心ob合,,成長就偏向金獅,係咪咁樣?
第7條,我因為都吾係好識降,都吾敢用貴野,全部寵都係升到lv60就用果汁/牛奶降,降左1,2次(第2次都係果汁降),依家升到6x-67左右到啦,隻隻寵都有4倍上既,但我知玩魔師最起碼都高lv5倍幾以上先ok,咁應該幾lv降

就只差呢3條問題未解答到,麻煩師兄or其他人幫幫手解答埋佢

回復 Fire戰士 的帖子

樓主要學Fire戰士玩魔師pk要升好多技能,本人唔太建議你學佢,
因為佢走緊我以前既路線[鞭,閃,迅,馴,拳,幻知]魔師所有技能全升,
如果你無恆心,千奇唔好學,我建議你學其他人升隻普篇級魔師,
之後另升pk用既ac算...
以上純屬個人建議,不喜勿插=]

:thup:

殺神者 發表於 11-12-13 05:09 AM

樓主要學Fire戰士玩魔師pk要升好多技能,本人唔太建議你學佢,

禁又唔好禁講.....

其他技就真係唔難升.
我覺得比法師D技易升好多

因為[秘密]

只要有勁裝所有技都可以升得好快

講緊可能係同D唔識升既人既速度相差2-3倍以上,而且D裝都好難搵(如果要升得快)

好似馴禁. 你拎條+幻知+馴鞭.+幻知+馴樂. 兩者都極高既話
你就可以打多好多傷.高傷既話 馴就會升得好快

另外回1回暗風先
我而家161馴161鞭142幻知(1st)105迅捷(5th)77閃技85拳技了

tommylai506 發表於 11-12-13 02:03 AM
首先多謝你第一個熱心回覆我先,,謝謝
大致上都明既,係差3條問題未解答到

3.誤用都用左咁你就當佢係核心寵吧~~水敏的話,,我會建議有回春轉回就夠,,其實D人鐘意用BEE/河童係因為BEE係得意(個樣-.-),,而河童就靚技(強化回春轉換推車3連),,而你合左做水敏的話,,咁你就學回春轉換同埋2招法術就夠(果2招法術都係因為可以定人/降攻姐,,而回春轉換係因為獸神會扣血),,而火智甜甜呢,,就學賜福消熔回春轉換推車吧~

5.其實睇敗家,,去幻獸大全-->幻獸融合果到就教曬你點合,,我示範一次吧:
幻營方式:準備一隻金河童(野生有得捉),,準備一隻火劍,,準備一支幻獸營養劑,,準備一張火劍卡,,同埋一隻火劍娃(P.S.火劍=火焰劍妖),,之後去幻獸店果到,,搵條友話幻獸融合-->可以,我要進行幻獸融合-->父系簡金河-->母系簡火劍-->是的,我要繼承上一代的成長能力-->繼承母系-->應該合完
核心方式:同上面一樣準備一隻金河童,,準備一隻火劍,,準備一個生命核心,,咁就夠,,核心唔洗卡如娃的,,之後去幻獸店果到,,一樣係搵條友合-->一樣父系金河童-->一樣母系火劍-->是的,我要自由繼承上一代的所有能力-->屬性要父系-->物種要父系-->成長能力要母系-->合完
(P.S.幻營50%機會合到,,核心就100%一定合到)

7.其實講真,,你用3個牛奶去降升,,都去唔到一個咖啡O既能力,,冇話你之前果D係冇用,,用就一定有用,,只不過係功用勁小小小小...同埋你用果汁牛奶去降,,係曬時間...4倍以上呢樣野,,因為我捉隻火劍番黎冇記錯都4倍幾了,,所以你話用牛奶果汁果D,,有用麼-.-??
嘛,,教一教你點樣合寵會靚D啦~~
如果你跟番我上面第5條咁教你合O既,,合完1LV升番上去,,之後80LV用可樂降,,降完升番上去85LV用香檳降,,之後再升番上去87/90LV用香檳降,,到時都應該夠你秒水木果D,,其他再勁D教你都未必有用..

Mr_CHuN 發表於 11-12-13 03:53 PM
3.誤用都用左咁你就當佢係核心寵吧~~水敏的話,,我會建議有回春轉回就夠,,其實D人鐘意用BEE/河童係因為BEE ...

吾該晒你先,3條都明白

5.)因為我好耐以前玩果陣相剋寵合吾到如果冇記錯既話,因為火剋金,所以我吾明點樣可以係金力姐,如果點樣合都明白,只係吾明點樣可以合到隻純力金寵咁解,不過依家明白啦

7.)其實我都知加得少少,只係前果排寵雙經,我有d平牛奶果汁多,都係用呢d降住先,始終冇高手教點樣降都吾敢用貴野,所以都一直用住d平野先,到問清楚你地,先敢用番貴野

大致上我問既野你都答得好清楚,真係非常多謝你^^

搭單....請問馴獸點升

Orz_膠樂 發表於 11-12-13 10:04 PM
搭單....請問馴獸點升

hi,上次爬文搵到既,希望都幫到你^^

http://www.2000fun.com/thread-4608530-1-1.html

tommylai506 發表於 11-12-14 12:24 PM
hi,上次爬文搵到既,希望都幫到你^^

http://www.2000fun.com/thread-4608530-1-1.html

幫到呀!
唔該哂

你幾時升超過160迅技去超越我放左既果隻魔師呀=]
仲有閃技都要過160呀=]拳技都要呀=]比多d心機啦=]

殺神者 發表於 11-12-15 07:23 PM

你幾時升超過160迅技去超越我放左既果隻魔師呀=]

在努力中:smilie_:):

1. ...

請問有那一種水敏特調寵係平靚正既好介紹? 叫什麼名字的? Thanks~~~

咁用全幸寵出獸神命中會唔會同全敏寵一樣?

HELLO!! 我係由果時玩

十週年勳章(賀詞)

回覆 f0001 的帖子

不會,我就用敏加幸寵各屬性有300以上幾好用,暗托狗敏幸型

十週年勳章(賀詞) 玩過星曲WEB 笑傲無雙 忍影世界

Fire戰士 發表於 11-12-13 12:08 PM
禁又唔好禁講.....

你好似唔止105迅啦bo

多看看論壇精華貼子
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 10:31 AM , Processed in 0.043960 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存