2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 神諭之戰 由美版回流
go

[分享] 由美版回流 [複製鏈接]

剛由美版回來 練了3個55 覺得呢隻唔錯 於是番黎
好少有可以3職而且可以有雙職混合技能 同埋技能點可以自由分配 好考腦

可惜我上既時候 人地就訓= =搵唔到同伴
知道台版雖然少人 不過我諗點都會聚集夠一班 所以決定番黎

新手只要係 Heffner 同 Xaveira 兩個快練區玩 兩星期可以雙50
中文係咩你到時會知== 我而家都唔知

任務解釋同技能參考可以睇下面兩個網址
雖然係英文 但係中英用同一隻色標既 好容易估邊個打邊個

技能
http://www.theromwiki.com/Priest_Skills

任務
http://www.runesdatabase.com/zone/13/coast-of-opportunity, 美官網

http://romdata.getbuffed.com/?q=420963, 德文, 超有用, 好多玩家心得, 唔明用GOOGLE TRANSLATION即可, 通常剩係睇座標,

個人心得
同天2比較 呢隻比較容易玩 技能點自由分配多D野諗, 電腦需求比較低

雖然兩者都有3職系統 但係天2冇好多元化混合技能
基本上就算同一主職 副職同技能分點唔同 可以出現好大分別
例如森林神官 自己係物理近戰  但當+自然做副職 變左法攻近戰 用法杖打人= =可以秒同級怪

同AION比 副本特色比較弱 50以下副本都係殺殺殺 冇咩技巧
唔似AION 唔同副本唔同玩法有好多DETAIL要處理
控場/組團技巧比較唔注重 可能是美版人唔識玩 佢地有時可以巫師擋王-.-?
PVP 方面, 城戰方面未知

打怪方面 技能有好多種類, 傷害類有中心範圍, 非中心範圍, 無目標直線, 持傷, 持唱, 傳染, 封鎖, 封唱, 算叫多種類, 當然詛咒系同治療都有呢D方式
最好既一樣野係 有好多條件性發動既技能, 例如要累積5次攻擊技能 下一次攻擊先會+700風傷; 受暴擊才會發動+閃 等等 有D條件好難好怪= =但係好強威力 有D經常可以發動 不過好正常 ( 700風傷大概增加攻擊力200%威力)

最後係代理方面, 老實講美版代理每月都有活動 同當月節日有關 台灣代理就略有遜色 有人話呢個係主因 但我覺得總有空間可以玩既

我係PVE玩 叫Megabela 打算玩巫+騎+補 應該1月前可以雙50, 到時一齊玩GOB
已有 1 人評分Good 收起 理由
full111 + 1 GOOD

總評分:  Good + 1   查看全部評分

回復 打劫!! 的帖子

好認真 但係點解冇人回= =唔通真係太少人玩
我好耐之前有玩過呢隻GAME,但係呢隻GAME好耐之前已經好少人...
玩極都係冇人好似單機咁 跟住就DEL左了...

唔回了 悶了

隻game好悶

悶~~~~~~~~~~~拉

其實又唔係真係咁悶既
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 08:02 AM , Processed in 0.025840 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存