2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 神話Online 權威天龍經驗分析神話各門派優劣(下)
返回列表 發新帖 回覆
go

[心得分享] 權威天龍經驗分析神話各門派優劣(下)   [複製鏈接]

講埋剩返既門派..但係值得一提既係 見到神話同天龍實在太似 我必須要係到忠告大家..呢隻game係一隻好食錢既game..各種鑲寶石..整寵物..強化..自制裝備..時裝..坐騎等等   都會令你洗上一大筆  
唔好話要做最top既"高手" 佢地係動輒洗十幾廿萬去玩 即使你只想玩得舒服  幾千蚊既投入係最基本
繼續講返剩返既門派...

青雲(即天龍既武當)
遠攻既法師...攻擊一流..控制能力一流..可惜血成長最低  後期爆發力亦平平
前期: 極強..最高既攻擊+遠攻+2招群技 令青雲成為刷怪能手  當你學埋 上古苏醒 (即解除所有門派技能冷卻) 後更加有4招群技  刷怪十分不錯..
後期: 中上..屬性攻擊令青雲最高攻擊既地位不保  反而跌到尾2  不過幸好控制能力極強  可以在單p中控住對手近半分鐘  同萬邪一樣屬於連控型 不過爆發力相對萬邪較為遜色  秒人時間亦比萬邪為多
不過作為遠攻控制型門派..青雲係群戰既作用極大..基本上屬於主導地位

飄緲(即天龍既峨嵋)
其實應該用"縹"會好d-.- anyway,,作為全game唯一既醫師..縹緲係任何隊伍都係必須有1-2個  鍾意輔助既玩家可以選擇玩  只不過玩法太單調  回血>普攻>回血....無限loop
前期: 極辛苦..我唔講佢強定弱...只係可以講極辛苦  因為要幫隊伍補血 會花費極大量mp 買藥錢會用得好多.同埋前期每個人血量都較低 補血更加吃力.另外亦都要買一隻可以回氣既寵物  對於初期玩家冇入點來講係買唔起  所以縹緲前期會極辛苦
後期: 極強..正所謂苦盡甘來..你捱過前期既辛苦之後 無敵就係前面等住你...當縹緲打上5級寶石以上..基本上可以話單挑無敵 冇一個派夠佢打(萬邪運氣好 會心2,3次都可以秒到)  不斷回血已經係神技  你既輸出永遠追唔上縹緲補血既速度  加上縹緲係唯一既醫師..無論打群戰或者刷副本都係必不可缺  所以後期縹緲可謂無敵

狂魔(即天龍既少林)
血厚,肉盾既一名近攻  唔洗我多講大家都知佢既下場...永遠做咩都衝第1而且最快死  適合勇字行頭既玩家選擇
前期: 弱..攻擊低..群技少..控技少..跑得慢成為狂魔弱勢既關鍵..基本上組隊升lv都好少有狂魔份 所以升lv會係狂魔既一大挑戰
後期: 強..當玩家開始上寶石之後(特別係6級寶石 不過上得起6石最少都要花4,5萬hkd)..狂魔攻擊低既缺點即時改變..純玄攻+門派放大傷害技能令狂魔成為各門派入面攻擊最高既角色..高攻擊+高血量使狂魔搖身一變成為一架坦克  面對近攻狂魔無敵 必勝   但係面對遠攻會好容易被遠攻放風箏  勝負就要睇兩個人既操作
群戰既下場照舊..炮灰一名

不過上得起6石最少都要花4,5萬hkd)..  
-.-  廢話  4~5萬都玩得唔勁呀?

B文子=] 發表於 11-12-25 06:08 PM
不過上得起6石最少都要花4,5萬hkd)..  
-.-  廢話  4~5萬都玩得唔勁呀?

6石狂魔打唔贏4-5石既縹緲

如果真係似天龍  我就真係唔會鐘個頭去玩-.=

leeposau2003 發表於 11-12-25 10:44 PM
如果真係似天龍  我就真係唔會鐘個頭去玩-.=

咁我又寧願挽神話喎
天龍果GAMEONE根本不知所謂 ==

felixfatfat 發表於 11-12-25 10:50 PM
咁我又寧願挽神話喎
天龍果GAMEONE根本不知所謂 ==

可能你未玩過佢代理既 烽火大唐.....

笑傲無雙 玩過星曲WEB

leeposau2003 發表於 11-12-25 11:00 PM
可能你未玩過佢代理既 烽火大唐.....

不要只說 烽火大唐..
要講下呢其他代理game.....

~從零開始~ 發表於 11-12-25 11:15 PM
不要只說 烽火大唐..
要講下呢其他代理game.....

要講其他代理就無胃喇....咁多要講到幾時......鍾唔鍾意玩 見人見智

樂遊在線 已經黑名單左

涼茶x 發表於 11-12-27 12:41 AM
樂遊在線 已經黑名單左

眼見呢位巴打怨氣咁重,不如等我指條明路過你行
“黑名單所有online game公司,以後唔好玩online game,轉戰單機”
如果你做唔到...咁你係到嘈都係冇用

唔好有咁GE諗法 打機唔一定要比錢 自己玩得開心就OK

wanlok514 發表於 11-12-27 12:53 AM
眼見呢位巴打怨氣咁重,不如等我指條明路過你行
“黑名單所有online game公司,以後唔好玩online game, ...

巴打..眼見你咁口爽......想問神話爽唔爽玩?
開左呢幾個月仲有幾多人玩....人數足以証明個代理係堅定留...
請回答....

Alta活動勳章 笑傲無雙 玩過星曲WEB

心得唔錯,多謝分享

講真,我差唔多個個職業都玩過,而且個個職業都上過石,
狂魔:你一定會心臟病爆發,沖就第一個,死也是第一個。你話狂魔上4-5萬強。<----呢句好明顯系廢話。
我玩個修羅上4-5萬都可以好快秒左你個狂魔啦朋友。簡單黎講,狂魔=跑腿,幫戰觀察敵人有幾多。
飄渺我都玩過,基本上5544石既話你2秒打唔到距2m都唔使旨意殺到距。青雲我又玩過,系玩招上古姐,青雲PK:
醉臥雲X(昏人8秒,比你準備)--->天X九州(傷害放大)--->準備完----->山河劫(昏同打)----->打完之後------>上古------>醉臥雲X(昏人8秒,比你準備)--->天X九州(傷害放大)--->準備完----->山河劫(昏同打)   呢個就系青雲既殺手鐧,出完之後如果你都系殺唔到個對手,建議你
翻家鄉。
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 03:01 AM , Processed in 0.034715 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存