2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 逆戰飛行 皇牌果然不愧係皇牌 LOL
go

[消息情報] 皇牌果然不愧係皇牌 LOL [複製鏈接]

岩岩睇左個渣話軸心無人,不禁讓我莞爾一笑 =D
個ID上標示著"同盟皇牌",更係令我感到啼笑皆非XD

在這篇文章進入正題前,讓我廢話幾句先。
記得好久前開始,大約有一個多月快兩個月了,《空戰英雄》裡有個現象出現,這個現象一直到現在都還存在。
這個現象是有幫人,有勁裝,有勁機,有+6野,有現金道具,我姑且稱這幫人為"王牌",這幫"王牌"有好多特色,讓我來介紹下:

1、喜歡對戰
2、對戰時"絕不"單獨參戰,定揾齊2~3人同入
3、在"個人戰"的對戰房中,會採取"編隊",2~3人共享技能
4、同編隊隊友不會互相攻擊
5、見軸心人開對戰房,"絕不"先入房,定"中途加入"
6、「王牌」們開對戰房時,"絕不"讓人"中途加入"
7、以上1~6是在對上軸心有一定實力的玩家情況下才會出現,對上"新手"或是"等級不高"的玩家,「王牌」們會直入房sm房內玩家     LOL

我們的渣哥就是最典型的代表,自從

「全身+6野,開著lv42機,使用技能欄位擴充等現金道具的渣哥」

輸了好多次給

「全身破銅爛鐵,開著lv30機,連擴充背包都沒有的奧利佛後」

渣哥便開始徹底實行《六大準則》:
對戰!!!
"絕不"單獨參加對戰!定揾齊2~3人才入!
在"個人戰",也就是場內人都混戰的房裡,採取"編隊"!!!
"絕不"kill同編隊隊友!!!
見軸心人開對戰房,"絕不"先入房,定"中途加入"
「王牌」們開對戰房時,"絕不"讓人"中途加入"

現在我們知道又多了一條準則,那就是打不過時,可上論壇,或下Town裡去嘈啦啦啦啦啦啦=D

再跟大家說個小故事,這個故事也是跟「王牌」有關,故事發生時剛好我也在現場。

話說某日奧利佛正在「個人戰」對戰房俾人sm時,有"一位"(這很重要,只有"一位"是很不尋常的情況)「王牌」中途入場參戰,結束時這位「王牌」的成績不盡理想,那時我想他下一場應該就會更努力爭取好成績。
結果等一打完,我發現其他「王牌」"立即"(瞬間,非常快的意思)入場,當時只以為多了幾位玩家來一起遊戲罷了,誰知......
遊戲開始不久後我便發現,當某位「王牌」使用技能時,其他幾位「王牌」也會同時發動(戰機也能發動彈藥支援!? 天啊......),而這幾位「王牌」之間是絕對不會互相kill!
中途有某位同盟陣營的玩家同我一樣發現這點,便對其中一位「王牌」表示抗議!
誰料那位「王牌」回說:

「你廢就唔該入場」......

完場後,「王牌」們的成績都在前幾名,其中某位「王牌」又說:

「你太廢,唔適合e個場。」

廢柴在下我在當時看見這段對話,對「王牌」實力之強大實在感到莫名的恐懼( ̄﹏ ̄|||)
竟然可以強大到叫人"廢就唔要入場"......
岩岩渣哥話我怕了你地同盟皇牌,軸心真是無人可用也,更係令我嚇的屁滾尿流( ̄﹏ ̄|||)

好的,進入正題。

有句話說"出來混的,總有一天要還"
你個同盟皇牌咁多人咁多勁野,仲最喜用不光明的手段同人對戰,

「有資格說別人,有資格抱屈喊冤嗎???」

大話說的這麼大聲,卻個個都唔敢正大光明同人對戰,一但輸了,上在論壇嘈,下在基地罵,不覺得這麼做只會顯得你們心理層面有多脆弱,技術層面有多低落嗎?

個渣我實說,我地軸心玩家裝備雖不好,等級雖不高,但個個都是能夠獨當一面,接受任何挑戰的!
在這只有「皇牌」的某些人,是"不能夠"獨當一面,"不能夠"接受挑戰的;是"必須"「依賴其他人的幫助」的,可憐你整身勁裝卻這般軟弱,真不知你有什麼資格在這嘈!?

但係聽人講你好似係之前個咩天下第一對戰冇來到?

但個個都是能夠獨當一面,接受任何挑戰的!?

本人路過..........................

首先,請問樓上有冇證據証明自已既身份,以免有人冒充就唔好啦。
第2,你講到人地點點點點,咁有冇圖咁先?e家得你自已係咁吹,三人成虎都唔店啦
第3,隻game容許個人戰果時可以組隊,咁即係e個係隻game既特色黎啦
第4,你被人圍先就唔好意思啦,你可能天生一幅被圍嘔的樣子,別人喜歡打你亦無法吧,(今天我只想吃雞不吃雞皮為例)
第5,若果你自已知道人地果團既特色,你都入去玩,即係你自已犯賤 攞黎衰 
第6,人地玩完去town吹水,咁你都知?即係你根本就驚比人講壞話,去定人地同邊收風啦?作賊心虛也
總括而言,以孟子之言所提及,汝為非人也。

神天魔 發表於 11-12-26 01:50 PM
但係聽人講你好似係之前個咩天下第一對戰冇來到?

但個個都是能夠獨當一面,接受任何挑戰的!? ...

第二屆 天上第一 派點英雄榜
http://his.wasabii.com.hk/HIS_Notice/NoticeContent.aspx?K=317

聽人說!?
5歲細仔會聽阿爸說,
15歲就會自己找資料啦~

不過....2000fun嘛...樹大有枯枝,人多有白x  (笑)

*丫恆 發表於 11-12-26 03:07 PM
首先,請問樓上有冇證據証明自已既身份,以免有人冒充就唔好啦。
第2,你講到人地點點點點,咁有冇圖咁先 ...

>>>首先,請問樓上有冇證據証明自已既身份,以免有人冒充就唔好啦。

關於第1,我笑了,原來還需要證明LOL

>>>第2,你講到人地點點點點,咁有冇圖咁先?e家得你自已係咁吹,三人成虎都唔店啦

關於第2,有或沒有,他們自然會出黎解釋!?背負著「皇牌」兩字,我唔信佢地仲當眾說謊,唔敢承認,況且仲有好多目擊者呢LOL。若真係唔承認,讓眾人知在同盟陣營中自稱「皇牌」的,係一群做了事唔敢認,仲說謊欺騙大家的人,那剛好可讓我們軸心玩家拿來當茶餘飯後的笑話LOL

>>>第3,隻game容許個人戰果時可以組隊,咁即係e個係隻game既特色黎啦

關於第3,如果可以組隊,咁點解你地團友俾人圍攻輸左,就上黎嘈,上黎鬧,上黎哭!?
別人組隊      --->對方on8+1、又怕死又想贏、有無廉恥架?
同盟皇牌組隊--->隻game容許個人戰果時可以組隊,咁即係e個係隻game既特色黎啦

你這段是在自打嘴巴嗎!?  lol

>>>第4,你被人圍先就唔好意思啦,你可能天生一幅被圍嘔的樣子,別人喜歡打你亦無法吧,(今天我只想吃雞不吃雞皮為例)

關於第4
別人被圍          --->對方天生一幅被圍嘔的樣子,別人喜歡打你亦無法吧
同盟皇牌被人圍--->對方on8+1、又怕死又想贏、有無廉恥架?

你又自打嘴巴了 lol

我有冇被人圍,長的帥不帥,我估你應唔知吧!?  點睇你只係幻想就高潮了!?
幻想對方被人圍,幻想對方天生一幅被圍嘔樣--->高潮   LOL

你只係幻想我的樣子便高潮!?  >///<

>>>第5,若果你自已知道人地果團既特色,你都入去玩,即係你自已犯賤 攞黎衰

關於第5
別人入房被圍      --->即係你自已犯賤 攞黎衰 
同盟皇牌入房被圍--->對方on8+1、又怕死又想贏、有無廉恥架?

再次自打嘴巴了 lol

再者你點知係我入去玩!?唔係佢入黎玩!?
你要護駕,也唔能只係幻想而完全背離事實吧!?
事實係佢地入人房,這點我在前文已有提到。
一廂情願幻想對方入去玩--->對方犯賤--->高潮   LOL

>>>第6,人地玩完去town吹水,咁你都知?即係你根本就驚比人講壞話,去定人地同邊收風啦?作賊心虛也
總括而言,以孟子之言所提及,汝為非人也。

關於第6,我有冇俾人圍,長的咩樣,有冇入人房你都知曉,點我就唔能知悉人地在Town說咩!?

自打嘴巴自打嘴巴自打嘴巴自打嘴巴自打嘴巴自打嘴巴 lol

雖然大家都叫我唔要同你嘈,佢地話你只係個細仔,但我仲係想說:

同盟皇牌d朋友,如果想黎護駕,請你地團派出個勁點,聰明點,有學問點

Please!!!

你地派出個從頭到尾都自我感覺良好,活在自己幻想世界中,幻想對方係被人圍,幻想對方長的一副被圍毆的樣子,幻想對方自己入房,再幻想對方犯賤,然後不斷高潮!
從頭到尾在幻想,從頭到尾在高潮,從頭到尾在自打嘴巴!

次次無法正面反駁,又次次自相矛盾,最後只能淪為謾罵......

你地團人才濟濟,卻只派的出這種貨色出黎自曝其短,俾人當笑話看!?
格調及品味未免太低了吧!?

jackals60 發表於 11-12-26 03:29 PM
第二屆 天上第一 派點英雄榜
http://his.wasabii.com.hk/HIS_Notice/NoticeContent.aspx?K=317

e+講緊第1次,你拉去第2次做乜9LOL
認左佢la7頭,冇打就冇打la

什麼你地團? 我有說過自已是同盟皇牌嗎? 唔好以為我串你就一定係同盟皇牌好冇 你又有透視眼技能? 
都係果句 有證據有真相,就算你作到幾多字都好 你都冇證據 有咩好講?
我同同盟皇牌唔熟, 所以先問你, 問你又賴番去果頭,定係你根本無證據可言呢?
說實話,同盟果邊都有d圖睇下, e度正係得你係到吹吹吹
e家我是以第三者既角色睇你唔順眼 嬴左人仲係到串
冇話用咩方法嬴定輸就要嘈, e家係不滿你的人品

回番比你 :
活在自己幻想世界中的小朋友, 嘈你就等於同盟皇牌 咁就死得啦
嘈親特首果班咁個個都係一定係人民力量果d人??
字多唔等於嬴,你無憑無據你憑d咩?
依你第一點咁講,咁你e家即係無證據可言,連證明自已都唔到
咁睇黎你都係自作聰明為多,無惻隱之心非人也,無羞惡之心非人也,無辭讓之心非人也,無是非之心非人也
送埋比你睇下啦非人也

察人都講證據,請問你有何證據可言?
難道也要叫埋你班族友, 黎一招三人成虎?

回復 *丫恆 的帖子

我只能笑了=D

原來唔係同盟皇牌團友d人,會對我這麼了解...

能在”無證據”的情況下,知道係我:

「你被人圍先就唔好意思啦,你可能天生一幅被圍嘔的樣子,別人喜歡打你亦無法吧」

「若果你自已知道人地果團既特色,你都入去玩,即係你自已犯賤 攞黎衰 」

「即係你根本就驚比人講壞話,去定人地同邊收風啦?作賊心虛也」

「總括而言,以孟子之言所提及,汝為非人也。」

我同你平生唔識,而你又話你同同盟皇牌唔熟

同同盟皇牌唔熟,但卻能100%在無證據的情況下確定係我"吹吹吹"
,而在"平生同我素味相識的情況下",做出「客觀」的評論,的確唔需多言了 ^^

我一直很好奇,為何你要不斷引用孟子的話,孟子是古代聖人,能言善辨又非常有學問,影響後代深遠。

而你,只係個活在自己世界中,不斷幻想、不斷高潮、不斷製造笑話的小丑,跟孟子有咩關聯!?

難道你係認為引用孟子的幾句話,便能趁機提高自己的地位水平,使自己好似與聖人孟子有了關聯!?
或是用幾句古代聖賢間的對話,來掩飾你那自相矛盾的笑話!?

小丑<------>孟子

我覺得不該扯在一起^^

有皇牌兩個字就等於一定係皇牌?自稱皇牌就一定做了事唔敢認,仲說謊?你係咪太天真?

聽聞有人建議GM要辦團體賽,我再附議一條:

不能食箱!!!

食箱是一件毫無技術的事

仲係輸左也毫不丟臉,不削與食箱者對戰更能彰顯我皇牌的高貴、不凡,與大無畏的勇氣

我建議徹底廢除食箱制度!!!

以多克少,以裝取勝才是技術能力展現的極致啊啊啊啊啊啊啊啊

什麼!?客倌您說裝備機體差也能勝勁的!?

實話同你說,裝備機體差會勝勁的,那全部都是靠食箱la

你不信!?一陣會有人同5個朋友一齊向你證明

皇牌聖旨已下,還不跪安速辦!?

頂一個,幫皇牌打廣告

我想皇牌的介紹就不用說了~

另外再介紹個團,叫:「黑鷹部隊」

目前同盟排名「第一」的團,玩家也是最多

點解人數最多!?

「德之所在,民心所向。」

團內人純粹以同人一齊打game為樂

雖然少發圖發文

但個個都是有品的好玩家

品質有保證

笑傲無雙

jackals60 發表於 12-1-8 08:09 PM
頂一個,幫皇牌打廣告

我想皇牌的介紹就不用說了~

1.團既人多有用?
第一有用?有錢分?特別d?
出黎打佔領係唔係成個團既人全部出晒黎先?
黑鷹確實係多人.
但係有d係分ac黎.

2.如果我自己開一個團,開n個分ac,我入d分ac入團,個團爆位,成為同盟/軸心既最有人氣團咁咪好威!?

3.黑鷹喜歡少發圖發文,不代表唔食花生,唔講野原因可能覺得你on9唔想應,費時搞到自己lv低,有失自己身份.
(個人意見,如有得罪請見諒/密頻要求本人修改/道歉)

回復 2000Fun@Minga 的帖子

黑鷹D團友都唔錯,佔領戰都係靠佢地幫手先贏到,而且佢地團有幾個夜鬼,同我D時間好match :P
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 07:23 AM , Processed in 0.035164 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存