2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 英雄聯盟 LOL AD Range Ezreal 潛行空間,探險與地圖
go

[英雄心得] AD Range Ezreal 潛行空間,探險與地圖   [複製鏈接]

點解你要玩Ezreal?
-有趣
-team bomb
-樹game
-mine caft
下略50原因
最重要係佢係探險家!

故事:有興趣請反白。
伊泽瑞尔的血液中流淌着与生俱来的魔法天赋。与此同时,他热爱流浪探险。伊泽瑞尔进入学校后,有望成长为熟练的科技魔法师,但他很快就厌倦了学校的魔法学习,他八岁已经可以绘制出完整的皮尔特沃夫地下隧道的地图,皮尔特沃夫政府很欣赏伊泽瑞尔的才华,买下了他的地图且聘他担任皮尔特沃夫首席探险家。这份任务决定了他人生的道路——他可以避开城市的喧哗,从事自己喜欢的考古工作。自此以后,伊泽瑞尔就开启了他的探险旅途,不计其数的经历也成为人们广为传诵的传奇。

伊泽瑞尔最近的一次探险让他意识到了自己与生俱来的魔法威力。在探索恕瑞玛沙漠的金字塔时,他发现了一件拥有无尽能量的挂饰。这个挂饰硕大无比,适合比伊泽瑞尔体型大一倍的人佩戴,只要周围有魔法能量,佩戴者就可以控制并创造这些魔法能量。伊泽瑞尔轻而易举就能够发挥自己的魔法天赋,这是探险家的巨大财富。但缺点是该挂饰会和召唤师的魔法互相干扰。慢慢的,伊泽瑞尔发现自己"作为英雄,为召唤师而作战,致力于解决不相干的联盟争端。",但伊泽瑞尔仍然觉得偶尔召唤到正义之地是乐意之极的。

伊泽瑞尔的信条是:"我忙于四处流浪,铸就了书里的传奇,哪有时间研读这些发霉的书。"

使用秘訣
使用奧術躍遷銜接其他技能
你可以選擇將伊澤瑞爾培養成遠程物理主力或法師主力
可利用精準彈幕,同時攻擊多名小兵或野怪

對抗秘訣
伊澤瑞爾非常脆弱,集中火力攻擊他
伊澤瑞爾完全依賴技能攻擊,確保自己站在小兵之後
秘術射擊可觸發命中效果,包括蜥蜴長老的紅 BUFF。小心別靠近帶有紅 BUFF 的伊澤瑞爾
上面其實已經講晒ezreal既玩法 ,同小心既野。

假如你可以做到上面講既野,按上一頁出番去。

----------------------------------------------------------------------------------
我第一次玩呢只英係season1既solo rank,

ez其實係一只好高輸出高,逃走,打野,乜鬼都得既英,

Ezreal要既召喚師技能-
Jungler: Exhaust+smite
打線: flash+ghost/ghost+ exhaust/flash+exhaust/

打野天賦:

打路天賦
[img][/img]

我覺得lol 所有人物最重要既都係ms。
21/0/9話可以加EZ多2%速,,係講緊2%!
即係100就已經加左2比你。
最少都無加多6點。
對於唔比敵人打中,
避技有十分神秘既作用。

而如果你想打野就要死拉爛拉d jungle 同博命gank人啦。

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
runes 係呢只game其中一個好重要既元素,
只要你砌到一套岩自己人物用既runes,
前期你就可以得到一個好大既優勢,
再好似雪球咁滾落去。

Ezreal 有3個特點,
高輸出,高耗魔,機動性高
如果你想要高輸出,
甲穿runes係必要既野。
黃色runes你可以選擇用AD/防/回魔/成長AP/攻速。(血量runes不在此選)
藍色runes你可以諗下用AD/防/回魔/成長ap/攻速。
點解藍色要用成長ap??
魔色runes係法術系列,
對ez黎講ap係次要既野,
但係藍色ad並唔值205IP,
然而你用成長ap的話藍色可以+28左右,
當你用埋黃色都係成長ap就可以係18lv既時候,擁有多45ap。
即係話你所有技能平均輸出會提高左。
可能唔會係好多,
但係最少比起+0.1~2既藍色ad runes黎得有用。

Ad Ezreal既點技方法無得變,
主Q副E有大點大
W係6lv 前要有1LV
即係話你6lv既時候應該有qwer
係咁既話你就有穩定既輸出啦。
Q:skillshot,射中人-1秒cd,發動武器效果。
w:穿越,射中自己友+攻速,敵人-攻速,耗魔。
E:攻擊型閃現,十秒一次 ,無視地型
R:全圖,射中一個目標降傷。

有人會同你講ezreal係一只好弱既ad range,
我岩岩開始玩既時候都成日聽d friends 講 話ez點衰點弱雞,
包括有(攻距低,輸出雞肋* ,前期威風後期廢物,無cc ,風箏唔夠ashe 勁,唔係女角....等等)
攻距低?你拎ez同annie 比梗係低啦,但係ez唔係一只正規既射手,佢需要既只係一個量角器,
有左量角器,佢就係一只穩定1000range 射手!
輸出雞肋?ezreal既技能係skill shot系列,只係會打中第一個目標,因為你打唔中後排,拎d技去同amumu(T﹏T)
玩梗係雞肋無輸出嫁,既然ez有招天生閃,點解唔諗下用招野去搞人地後面d annie , leb, janna, ashe, cait , lux, sona, soraka,leona ?當你將d輸出放晒係人地後排既女性人物到 ,ez仲唔變頂級carry?
LOL其實係一只雪球效應既game,你LV1~LV6 ,打得穩,打得保,高cs,到左6lv之後你咪可以高壓打法,壓住對面,
你呢個時候都做到既話,剩低既就一定係保守打到完場,咁你就可以嬴,仲之記住don't dive ,won't die,咁你唔會到左後期變廢物。(因為正常既ez係正常既成度入面逆風局應該有300ad ,順風局差唔多有400~500ad)。
講真cc唔代表d咩,你唔可以因為只英無cc就話佢廢,咁講既話akali都應該係廢英,因為唔識點企導致自己死左,
走去話只英無暈技廢,呢類原全係自己既問題,假如你用緊ashe有招大技 ,但係自己企位一直差,射大又唔量角器,
渣住招cc ,好似渣住砣屎咁,有咩用??CC只係一樣附屬品,好似開始>程式集>附屬應用程式咁,有無都得,
要記住ez 每10秒就有招逃走技,就算唔少心無插眼 ,無睇地圖 ,都可以輕鬆走人。對於一只carry黎講自己條命同輸出一定比cc重要。(只係一個1500elo既垃圾既睇法)
而風箏方面,講緊ez係有1000range既人物,如果你風箏唔同既話,ashe 果類更加無可能(-速效果,紅buff 同冰系裝都有提供)

裝備選項:,
起手可以用:///+

中期應該有既裝:
任何鞋+

後期裝:
任何鞋++++

防具可以自己諗下,一般我未上防具就完左場。
-----------------------------------------------------------------------------------------------
打路流程
LV1~6
FARM

LV6~12
可以諗下點樣用招q射人,GANK人得閒拎紅buff
有得殺就殺。

LV13~18
係呢個時候只要你LV1~6真係穩定farm
記住ez係任何時候都唔係用黎同人換血 .要換就用1格血換人地一條血,
ez係一只脆皮射手,唔好當佢係talon.冰雞.akali.如果你諗住同人換血.
最後就只係得番比人壓線.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
打野流程:
新版jungle 令EZ比以前更易打jungle,
可以輕易1Lv藍/紅buff之後gank人,
而裝備方面只要加上一個燈籠就可以了。

---------------------------------------------------------------
團戰打法
問下自己到底自己係咪玩緊Ereal,
到底自己係咪脆皮,
玩緊lol定玩緊信長,
有無魔水可以按,
到底點樣打爆人地後排d脆皮bb,
但係又唔會比人捉到,
到底自己識唔識計角度射人?
唔識計角度但想玩ez要點做?
量角器。
睇到呢到你仲想問咩??
輸出既話ez本身就有好多,只係收埋左把弓到。
如果你想搵到既話,就去搵d脆皮試,即係叫你打法師打射手唔好打坦。
睇過上面你一定明我講緊咩。

你打後排唔係為左殺人,係為左唔好比自己前排死,你係幫緊d tank ,oh shit 原來ez仲係一只support!
你愈早殺對面d輸出,你就可以幫你只tank,你d隊友回得愈多血。

入戰場方面,ez永遠唔會係第一個入場,最起碼都要射左大技疊左AS先。

---------------------------------------------------------------------------------------

其他心得

AD Range Ezreal 潛行空間,探險與地圖
Jungler-Skarner 水晶能不硬嗎?  
Ap Carry-Ezreal 潛行空間,探險與地圖
AD Range -幸運女神在那里?Miss Fortune

已有 1 人評分威望 收起 理由
hommgood + 40 活動參與

總評分:  威望 + 40   查看全部評分

我玩佢係因為佢既技能太勁
1技cd快高傷害 2技同人隻秋用減攻速
3技保命殺人又得 大技唔洗講 6lv 幫殺汁龍無難度

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

佢3招細技都好屈- -

招ult係雞左dd 要build ad+ap先至有返d傷....

cd build+q d技回得勁快= =

呢篇心得來架- -?

我笑

我仲苦練緊EZ E隻英, 有陣單中會俾D法師壓死...

回復 緋櫻靜 的帖子

如果呢篇唔係心得應該無野係心得。

回復 ItsTATeDisUrSkl 的帖子

你岩岩得果少少野

所以我笑左

以家到我笑左

黃昏.秋空 發表於 11-12-31 04:38 PM
我仲苦練緊EZ E隻英, 有陣單中會俾D法師壓死...

Ez counter 晒全部法師咁濟...

有冇應對之法?

直接aqa佢要b啦

EZ高3招細技都好屈的- -

我記得E技5LV好似CD唔洗15秒- -

可以玩雙閃追殺/走人- -

Q技+埋攻擊效果(暴擊等)

R技全地圖射人- -

汁龍- -

ItsTATeDisUrSkl 發表於 11-12-31 03:54 PM
點解你要玩Ezreal?
-有趣
-team bomb

d比喻錯曬,下次直接d講出黎啦....睇到眼都凸埋....
同埋射得準唔準唔關量角器事,打機打到用量角器.........要睇都係睇人地移動方向然後先讀射擊.....

?_? how about 報ID
btw 我講果d野無錯wo...就我個人黎講我係lock左人物核心之後貼量角器....

it is very dog la!!!!!!
it is used by you is ok!!!!!!!good^^

回復 michaelmankit 的帖子

just learnt b4 u type ok?

好心得 介紹的好詳細
辛苦你啦

玩ez真係冇幾多個係玩得勁 話果d汁龍 真係未見過有人汁到 汁下殺人就有

回復 扑野大王 的帖子

其實只只英都係睇機師姐,你咁講既話只只英都有人用大技搶龍既又有幾多個次次做到。

Jungle既Ezreal只可以說沒cc技很難gank吧
而且食兵只能比打線更少更難肥起
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 08:34 AM , Processed in 0.046834 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存