2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Efunfun SF Online(港澳) 你認為這個遊戲多久會收皮?
返回列表 發新帖 回覆
go

[閒聊討論] 你認為這個遊戲多久會收皮?   [複製鏈接]

香港的代理商相信很多人已經認無可忍
遊戲剛上市時草草辦幾個宣傳性質比賽、藉電競賽事之名製造媒體曝光,三分鐘熱度
宣傳預算用完時這遊戲便會劃上句點

EFUN自己搞得自慰專頁  之前不是叫香港電競聯盟 怎麼被玩家砲轟就改名  
聯盟??哪家公司跟哪家公司聯盟?

http://www.facebook.com/esport.hk#!/esport.hk

我覺得你們只是拿著""電競之名""來行銷這款遊戲
香港電競要發展不可能只拿錢辦比賽 或 開FB找一個對電競不熟的員工來寫幾句話

從第一次比賽開始 台上的音響沒停過 尊重玩家基本的禮儀也沒做到
efun辦的根本不是比賽 只是打廣告而已
秩序混亂 工作人員抱著求其的心態  
KIKI發得16強的表根本是從線上報名表亂抄下來

官方發兩種版本的16強

KIKI的表是怎麼出的??

第二次rc比賽 出現贊助商在台灣的隊伍
gm一度改口 官方經過大量本港玩家抗議才改規則

前幾天的線上賽  香港官方一錯再錯的承認洗人拿積分是正當行為
(台灣之前發生過一次 結果台灣官方直接取消是次比賽 並立了規定 香港gm 執7左佢啦)

元旦盃時 gm根本不懂規則 斷章定義 該禁止的速爆不禁  禁了散彈 uzi

[kiki]:冼世傑因為UZI屬於衝鋒槍喔,不屬於​步槍,規則規定4步一狙的喔,
17 小時前 · 讚

當時值班得這位男kiki還有gm05
你們要看維基嘛?    cs玩上腦?
http://en.wikipedia.org/wiki/Firearm

uzi是屬於衝鋒槍??? 商店有衝鋒槍這個分類嗎? 散彈槍又有錯? 散彈是副武器啊!
台灣職業的比賽有限制4步1狙或5步槍 為什麼tank跟奈斯又能拿uzi?
http://www.youtube.com/watch?v=Rv-5v-kNmt4

台灣電競2011以前4步1狙的步槍是指包括所有非狙擊類的​主武器 "步"只是一個全自動武器的統稱,gm不要不懂裝懂 斷章定義 哀....   況且現在台灣的規則都沒強制規定4步1狙 多了5步槍可以選擇  
25 分鐘前 · 讚

武器商店得3類....邊有衝鋒槍武器商店得3類....邊有衝​鋒槍武器商店得3類....邊有衝鋒槍武器商店得3類....邊​有衝鋒槍武器商店得3類....邊有衝鋒槍武器商店得3類...​.邊有衝鋒槍武器商店得3類....邊有衝鋒槍武器商店得3類.​...邊有衝鋒槍武器商店得3類....邊有衝鋒槍啊啊啊啊啊啊​啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊啊

uzi在武器商店是步槍...............​.............

甘步槍呢???你話比步槍姐!!冇話比自動步槍喎!!!

我想問...kiki..我地個買槍名單何來衝鋒槍 呢3個字呢?? 點解要禁uzi呀??
kiki你不知道怎樣回答?對吧?

點解d gm可以甘???明明話禁狗散 gm又比人用??gm冇​睇官網???連uzi都禁???gm係米食錯藥????

還有說好的35萬呢?
http://sf.efunfun.com/event/cash/index.html

從去年10月底說好的軍團系統呢?

新的比賽獎品縮了水就不說 送一堆在sf裡用不到的東西
還有規則方面  
http://www.2000fun.com/thread-4725074-1-1.html
香港行銷的人準備收皮吧 你們腦子裡在想什麼??
贊助商的錢給你們騙來辦這種比賽  唉...
多次惹起民憤    還不懂得改進?

efun現在都停止了宣傳sf
最近還代理了很多款遊戲 一樣是打著競技之名宣傳  
喜愛這款遊戲的你有什麼感想

光佔茅坑不拉屎 只管搶著代理電競大作 賣一套騙一套
遊戲剛上市時草草辦幾個宣傳性質比賽 藉電競賽事之名製造媒體曝光,三分鐘熱度
騙完玩家的錢馬上不再代理

最近一直發槍隻達人活動  只是想撈回本
這遊戲根本沒有投資潛力 大家又何必買點繼續投資下去?

單選投票, 共有 131 人參與投票
你所在的用戶組沒有投票權限
已有 3 人評分Good 收起 理由
gogo852c + 3 講得好曬我錢曬我時間
時空使者 + 2 好文!!
kingxcch286 + 1 你說的內容我非常同意

總評分:  Good + 6   查看全部評分

你又講得岩....參加活動gm次次都爆ping...lag比人殺左都唔知咩事...仲有就係維護...岩岩玩個時....gm成人呃人開左ser...點知維到11點幾先玩到...佢d模式都算多既....但如果有埋幽0模式應該仲好d e+開場都係得5個場度....= =

a0125728  GOOD!  發表於 12-1-6 05:53 PM

記得汁之前搞哂d有獎金既比賽先bo@@反正我都唔玩港版sf..汁唔汁對我影響唔大~

PUSH~~~~~~~~~

PUSH AGAIN~~~~~~~~``

幫推 haha@@

a0125728  thank~!  發表於 12-1-6 06:40 PM

直接問efun同韓國/華義簽左幾年約就知幾時汁啦

快的半年
慢的10-12個月
意思唔係汁 (係沒人玩)

投票已結束:)

讚同既係....
我覺得官方好求奇.....
初頭係唔錯既
但係而加搞到d野好亂
其他就唔知

冇玩好耐啦
之前得閒可能玩一兩場 當幫人升lvl
依家睇住隻game步向人生既終點
感想只有一個: 比好多錢買點既人慘lu ~~~

晚上11:00 淨係得4個16人server full左...........咁仲有乜野玩
強烈要求合併台服
反正你地都係copy台server版本  連改走台盃廣告都懶

回復 cool9man 的帖子

依家玩sf 係咪10場有6,7場係同一堆人??

笑傲無雙

好快會完
D垃圾公司遲早同黑橙一齊落地獄啦
幫推

笑傲無雙 玩過星曲WEB

回復 Oneduck野獸 的帖子

cso唔好諗啦   仲有大把小學雞支持佢wo

回復 囧神係我 的帖子

因為仲有好多人部腦未夠料玩唔到其他槍Game

有啲人喺CSO開燈仲會Lag

你叫佢玩其他槍Game?

CSO個引擎係1998再改少少

所以,CSO唔會好得去邊

仲呃錢添

十週年勳章(賀詞)

真心邀請各位SF既巴打過黎支持AVA

gunner9979  雖然至岩, SORRY=.=  發表於 12-1-10 11:43 AM
gunner9979  需要唔同代理公司, 但係試多隻對玩家都係好處 始終SF都係太耐之前既作品  發表於 12-1-10 11:43 AM
已有 1 人評分Good 收起 理由
囧神係我 + 1 :o)

總評分:  Good + 1   查看全部評分

好文!!!!!!!!!!!!!!!!! 唔好講其它..個軍團幾時有?!等到無了期..........開頭都話係新開服姐所以少人玩,我吊...E+好似越黎越少人,晚上11:00後基本上已冇乜人玩,新熗又唔多,有既話都要你抽芭樂同轉蛋,局你入點數,抽到你就好彩,都要睇你抽幾個芭樂..我試過抽12月支FN超個90個芭樂都冇,抽到火都黎,人地台服抽超過66個都冇就送一支,我打去客服..佢話台服先有,港版冇咁既野..Fuck!....問呀所謂女神KiKi..佢一句答我祝我好運,之後再冇任何回覆!
再講活動..在線抽獎,次次都係個幾個,可能我黑,但係都唔會係個幾個人特別"好運" ma! 仲有..個D送SP活動,第一我覺得已經唔太吸引,第二,每次都要7日先找數,喂..你不如唔好搞啦,7日先找數..D SP活動日日有,次次7日找..其實有冇找都唔知! D SP日日都唔同,修熗買野,SP每日有+有減,除非自已每日每局記低,如果唔係有冇派活動SP或者派少都唔知!
唔係賣廣告,我"一家親"個團,我地搞既活動送點咭,即時找數唔洗等7日...今晚10號又有活動,頭獎RAZER滑鼠一隻,二獎580點..跟住440點同220點...呢D先叫吸引!!!
老老實實,其實個Game係OK,但係搞得唔好,如果唔係RC團入面咁多好友仲一齊玩緊就真係唔玩..如果情況仲冇改又咁少人玩,一於轉玩台服! 講完!

愛文  好文  發表於 12-1-10 02:58 PM
gogo852c  講得好  發表於 12-1-10 01:49 PM
已有 1 人評分Good 收起 理由
gogo852c + 2 好文

總評分:  Good + 2   查看全部評分

遊戲點卡已經貴人地成倍   我都算啦   玩得預左比你呃   鬼叫港澳服有歸屬感d   
但係你地收得咁多錢  又做唔到咁多野   一開服時我問過軍團系統幾時有   kiki就答我  很快就會開  請期待   
陰公  衣家我都就泥入土為安你都未提過半野   
正如金多多咁講    唔係有rc群撐住   我林衣家夜晚連50個玩家都無   果百令人   是但搵隻就汁粒ge game都多過你
好心d gm就林下點樣改進啦   望住d人流係咁跌都唔識做野   玩家d心聲就打晒出泥   你地就全部無視  
好似好忙咁  都唔知你地忙d乜q   活動又唔洗你地林   泥泥去去果幾個    仲有   你地咁小家   \
呢d活動只會吸引到d玩緊ge玩家  唔會吸引到新玩家的   
如果再唔改進下   我林我都會返台服玩算   反正hk d 所謂比賽獎金都唔見晒   雖然我都知咁小人玩你圍唔到皮
不過講左就系講左  

PUSH~~~~~~~~~
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-11 03:35 AM , Processed in 0.067234 second(s), 17 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存