2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 神話Online 講真你覺得隻GAME點先?
返回列表 發新帖 回覆
go

[閒聊討論] 講真你覺得隻GAME點先?   [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞)

如題
玩唔玩得過
可唔可以長玩到?

死人狗 發表於 12-1-16 02:05 AM
如題
玩唔玩得過
可唔可以長玩到?

講真
隻game畫面叫ok,始終係2.5D
不過玩落好悶好單調
主線任好亂,故事吾連貫(玩玩下無la la有倩女幽魂任)
好多任都係跑腿任、執野任
就算需要打怪先可以解到的任,打怪數量亦不超過10隻
技能回氣(cd)較長,少則10秒,長則70秒
我自已玩了30分鐘後已經DEL game了

你再睇呢個post再自行判斷可唔可以長玩
http://www.2000fun.com/forum-vie ... 5%88%AA-page-1.html

我覺得見仁見智
無論你玩咩game都好
做任務都係咁上下
魔獸咪又係叫你執下野跑下腿 分分鐘叫你環繞地球跑一圈添啦
唔通你覺得某啲game開個任叫你去打100 or 200隻怪叫好?
到時咪又係比另一啲人話齋打怪好悶
技能CD呢點
我覺得唔可以拎game同game比
每隻game既運作同生態都唔同
唔通下下照葫蘆畫符人地補血2秒CD 我又2秒咩
你都係望下其他職業先得咖
技能CD唔係你話長就長 你話短就短
除左要平衡每個職業既技能外 仲要去配合PVE內容 例如打怪 拉火車 打Boss
我相信神話既技能CD係完全冇問題 點解我咁講?
我係大陸server一段時間 從來都冇聽過有人怨技能CD既問題
人地又係咁玩 我地又係咁玩 唔通香港人特別弱雞?
技能CD長啲就玩唔到落去?香港人玩補師正係識得一味on狗狗狂按短CD既補技來刷血?
定還是你更本就冇去好好地研究過隻game係點玩就走黎喊苦?

串小小講句:挑你都唔X係打機既~

笑傲無雙 玩過星曲WEB

回復 wanlok514 的帖子

請問閣下有玩過魔獸嗎?

呢隻GAME無疑技能CD真係過長= =我等左半個月.....終於等到隻GAME開   結果玩左1粒鐘 訓著左!!!

唔好話大陸D人點  我深信你搵隻10年前ge game....即使係2D畫面   只要做多少少宣傳係大陸就可以好成功~

睇黎閣下完全唔清楚強國網遊係點= =....

香港人玩補師正係識得一味on狗狗狂按短CD既補技來刷血?

點解係香港人??? 小弟玩TWOW PVP 2700+ 都唔係狂按短CD刷血= =~

回復 閃KANE閃 的帖子
我魔獸大陸server CB開始玩到而家加加埋埋都有5年之久

我係上面既回覆當中講得好清楚
技能CD既長短要睇番成隻game既design
而唔係你話想改短就可以改短
改得唔好 影響平衡 後果可能會更嚴重

另外,我意思係某啲一味正係識得係到嘈技能CD太長既人
點解唔去好好研究下點玩 唔通啲大陸玩家全部都係神仙?

我唔想打論文分析MMORPG  CD / GCD ge問題= =

可能照閣下所言CD時間長係呢隻GAME ge賣點~

有人話50LV先係開始....不過其實官方又有冇諗過....點留住D人玩到50LV ZZZ

其實CD時間長短係一個數字黎ja.....改一改個數字就OK= =唔關design事...

2樣野啦....

第一樣係既然高LV D 技能CD會變短  點解唔一開始就改短少少?

第二樣係....既然50LV前咁悶  點解唔將50LV前 GE任務縮短成20-30LV?
2.5D畫面配合煩覆而雜亂ge文字  實在令人非常頂癮 (當然字型都有關係)

你第一個問題真係好主觀
相信只有遊戲策劃先會知用意何在
又或者當玩家玩到對遊戲有深入了解之後才會感悟到

你第二個問題我應該可以答到你 因為我之前有玩神話大陸ser XD
其實神話係大陸開左咁耐 版本應該更新左N次
包括埋新手任務都轉左3個版本
我地玩緊既係大陸最新版本既新手任務 已經係濃縮完又濃縮既版本
我之前玩過既兩個舊版本 新手任務好多劇情野 例如之前果個版本開頭係講玩家同玉皇大帝個女結婚 之後發生左啲意外 玩家被打落凡間 係而家既版本裡面已經全部刪除左
而家既版本令人比較悶 係因為太過自動化
而我猜測官方既用意係令玩家更快更輕鬆地完成新手階段
但偏偏呢個世界 冇任何一樣野可以令全部人滿意
好似我咁 我就偏向中意再之前果個版本既新手任 有劇情主線 目標比較明確 所以唔會悶
但對於好多唔睇劇情既玩家來講 可能而家既版本更適合佢地

其次你話文字既問題 我反而覺得神話做得好好
大大粒字 而且每種頻道每個種類既野都有區分 睇得非常清楚
可能係你仲未從之前既game跳番出來 所以一時之間未能適應到佢係文字方面既設定
有時我都會係咁 例如之前試玩墨湘2 都為左操作同界面設定愁左一陣
但慢慢玩下玩下就適應左 所以我覺得呢個問題並不算很大

本人已經冇玩WOW   所以唔想答你第2段ge野 (唔想幫佢宣傳  而家亦冇60LV時代咁好玩>.<)

當然你可以話CD長短關係到遊戲策劃   但係香港而家D  MMORPG多到XYZ咁  你會去選擇去就隻GAME 定係隻GAME就你?

既然隻GAME一開始已經留唔住你 仲點去深入了解?   佢廣告確實吸引左好多人玩....不過睇返呢幾日D人流同人氣  已經反應左事實~

講真我可能冇深入了解過隻GAME  不過見到佢個活動D字(當然唔止呢樣) 就已經冇心情去睇~

簡單講就係垃圾game,同之前大陸d web game 根本相差冇幾

行黎行去既GAME 一隻

無解既喎 香港既game公司多數都係代理 改野幾時輪到佢地話事
佢地唯一可以做既都係賣廣告吸引人入黎玩 留到幾多人 係game本身既問題
so...一班唔玩既人係到狂屌代理商 我真係覺得好無謂+無知
反而我覺得神話呢間公司已經算進步 至少佢地既service已經好過好多公司
2000fun係佢地指定既論壇 我見小倩都盡力答緊玩家問題 and facebook都係
神話幾唔掂都好啦 但佢出新game我一定會回頭lo

玩得過 冇得頂~

唉~
我一入game d字變晒正方格!
send左d信比gm又唔應機!
幾日都唔應機
個gm 好無能

冇法.......而家都係講金融同地產  邊個肯比錢去開發online game

肯開發果D   又冇creative.......求其改隻GAME出黎又當係新  同其他泡菜GAME同一玩法  真係有乜辦法= =

!!!!!!!!!!!!
已有 1 人評分威望 收起 理由
redwing88 -5 沒意義回覆內容

總評分:  威望 -5   查看全部評分

~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
已有 1 人評分威望 收起 理由
redwing88 -5 沒意義回覆內容+連回

總評分:  威望 -5   查看全部評分

幾好..唔錯
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 06:52 AM , Processed in 0.047731 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存