2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 新吞食天地Online 14SER原居民的哀鳴
返回列表 發新帖 回覆
go

[聊天] 14SER原居民的哀鳴   [複製鏈接]

我是SER14的原居民   在SER14裡大多數玩家都是以前玩過吞食的老手

原本還算和平  因為大家都在衝LV  沒空閒時間去攻城

有一日  一班自稱是5-2SER(如果沒記錯的話)的王者、霸主開了分身來14SER視察

還口出狂言說:
「這SER有沒有高手??大家都好低LV...就沒有高手嗎」
「在我原本的SER  只有我跟另一團互相競爭  可是我們一直強勢  所以都讓幾座城給他們  而且每次攻城都被我們打到重傷」
「我團的大部分高手都會轉來這SER玩  因為在原本的SER都玩到悶了  沒對手  所以來這再稱霸」

(我心想....怎樣才算高手...?LV高嗎?還是技術高?回合制只有戰術跟LV而已  沒有技術可言的 而且新SER會有那麼快升高LV嗎?你可以的話麻煩你表演一下  1個月1轉16X LV
而且怎樣才算重傷??被打出電腦撞死玩家?人物被打傷 要進醫院?我想說...去客棧睡一覺就什麼事都沒了)

他轉SER來的那天  帶了1隊1轉16XLV的帳號來  而且招募大部分新轉SER來的玩家  還在幾個攻城日把城都攻掉   打NPC擂台時也一直嗆其他人打得慢

後來大家都排擠他們(其實老早前已經很多人不滿意他了)  而且組成聯軍(大部分原居民開創的團也有參與)  打算能攻一座得一座城

可惜....在最近攻城日的那天...突然來了一班9-2來的玩家 而且全都是2轉人物

起初原9-2玩家說會打掉5-2的城   但經5-2玩家的一輪談判(根本是刷鞋...)   9-2不但沒有攻他們   反而跟他們同盟和守城

為什麼可以有這樣的人  如果他們是好人  一起玩  就算被攻了所有城都沒所謂
可是被這樣的人嗆  真的心有不甘
他們的團(脫俗XX)   已經在這SER臭名遠播了  還得了TMD團  和  TMD人的稱號

究極ser14-人x的悲哀玩家

嘿..果班5-2ser既人..咪比人=.=打到...

但係5-2 當年係無佢地所講 什麼稱霸 什麼強大
他們團p 又輸 個大城又攻唔到 守城又爆   攻空城佢地就叻!

的確幾勁既佢地~~(而家可能)

叫佢地節省小小...移去新ser玩..仲串人地班新人慢
吹咁多水無益架

雖然城而家比鬼步爆左...我都覺得開心...起碼無d串柒柒玩家

恰新手扮高手 呵欠

我係5-2既其中一個玩家 就係佢敵對團入面既其中一個團友之一..我想講 佢 每星期拿下我地幾個城 都係我城無守既城 我地主守一個城 佢次次都比人打死 就算用井車偷入黎都係咁 有段時間 我地果個蠢豬團長 仲要打爆自己前哨解悶 你話我地點重傷法呢....?可能佢實在係比自家的笨旦團長虐待得太勁先個腦失常吧... 不如我比段片你睇 等你知 佢係5-2SER團P入面點樣 王者 霸主地比人K法吧 http://www.youtube.com/watch?v=8o_WngakrDk 請這位玩家入去慢慢觀賞 相信睇完你一定會心涼的 最後加一句 勁係唔洗自己講黎嚇新手的 人地睇到就得

何況 重傷這個字眼 應該用係果位人妖小姐身上好D- - 真係估唔到佢係團P 亂P 城戰比人打到傻左去14SER 醫病

TOMMY豬 發表於 12-1-16 03:15 AM
嘿..果班5-2ser既人..咪比人=.=打到...

但係5-2 當年係無佢地所講 什麼稱霸 什麼強大

最衰都係你啦 打到佢驚左你 果次 仲要不停復活佢再殺佢 仲攪到佢 而家要去14SER 搵番慢過佢N年先創角既人型下 吹下自己點勁點勁 你話你....係咪抵打 !

5-2未出喬遷...數數對手有戰魂,鬼步神迷,龍雲閣,靜心小語
呢幾團的確強勢,係好對手黎,但係好似無轉SER wo
......
呀,我知啦,落淚無痕?
有強勢過,點解我唔知既?
拖油瓶就差唔多,累到鬼步的人
佢地一換SER,鬼步就爆到城,
唔話係拖油瓶真係唔知點形容好

冰﹏楓 發表於 12-1-16 03:30 AM
5-2未出喬遷...數數對手有戰魂,鬼步神迷,龍雲閣,靜心小語
呢幾團的確強勢,係好對手黎,但係好似無轉SER wo
. ...

龍講野幾時變得咁一針見血的...XDDD

聞仲 發表於 12-1-16 03:51 AM
龍講野幾時變得咁一針見血的...XDDD

無他既,呢的人舊服轉新服,
帶住原本既LV去同的新人比,
係5-2拎住咩吞1吞2大團做招徠,
無非都係想做ser大佬姐,
5-2做唔到囉,
轉14ser恰新人,
仲以為自己好威咁,
認為自己轉左服吹水無人篤得爆,
乜野強勢乜野讓幾個城出黎,
兩三隻人仔痴住鬼步黎攻,
但就要拎晒所有功勞?
睇到都想笑,OK?
到家下比人爆的醜事出黎啦,
米比5-2居民恥笑囉

早知我地又去ser14啦/.\

為什麼你們不轉過來/  \

他們還說他們的仇家會轉過來  追殺他們

大家好 我也是14ser的原居民 就從14ser開的那天才開始由1等練起來 的確 本來很和平融洽的伺服器 在那群tmd人沒來到之前 移民來的玩家對我們這些「原居民」都很好 這就是人品 無條件的幫我們抓寵 問我們有甚麼需要 他們可以幫忙帶過來 在全頻一起聊天 又商量勢力如何分配 一團移民跟一團原居民同盟 大家一起分享擁有城池的榮耀 ...
可是這一切一切 都在這群tmd囂張人(註:tmd=ta ma de)來了後全部幻滅...開1等的帳號來視察那天已經非常狂妄自大 在別人的軍團說自己團在5-2怎個厲害法 說得天下無敵 誇口說自己的團有4x隻軍師 說來到要攻4座城池 日後要在14ser「孤獨」<<稱霸 嗆我們沒人去攻城 沒有高手 移民來到一下子就是1轉15x 那只是因為你比人先練幾個月 這樣很了不起??他在全頻說話 根本就是來嘴炮 別人一說話 他就罵人腦殘小學雞
還記得某人說過:「我們5-2稱霸的 要對你們原居民這麼客氣?!」頓時 我們14ser的玩家被說得像蟻民賤命一樣...只是玩個遊戲好嗎...
一天 他們贏了無界第一名(聽說是洗勝的) 回來14ser就大肆宣揚自己有多威風 又嘲我們14ser是「鄉下服」鄉下服竟出了贏得無界第一名的他們 縱然他這樣說 14ser沒有人覺得光采
別人在全頻喊軍團收人 他會說:「你們真勤力 天天都狂收人 好似全ser得你一個團咁 乜人都俾你地收哂啦」玩家都往其他團跑 你們就該檢討下吧 我來說說tmd囂張團的收人要求吧!1)沒10召不能入 2)收專業老手 3)入團了後你不可以開分號進其他團
或許現在的我們要掩住他們那張囂張的嘴是不可能,跟他們打也確是有點螳臂擋車,我們等低不代表我們不會長大,這只是時間問題吧了,他們這種人是見高拜見低踩的,希望他們的盟團有幸看到這篇發文,看清楚這群人的真面目,別蒙在鼓裡間接助長了這群tmd囂張人的氣焰。謝謝大家!

算啦 人地系5-2玩唔落去先過14姐,,人地比錢落去玩,,做唔到霸主 好慘姐,,難得人地去到14就"稱霸"鳥

可憐我們14的人  沒人想在全頻聊天  怕他們出來塔汕
有時他們成個團的人出來全頻聊天  大家都被煩得要關全頻   有些更一關就以後都不開了
令到現在全頻除了「收 : 寵/點數/裝備/AC/人」外   盲沒其他人聊天了
看全頻以為是死城...其實在團內有不少人在聊天

一來就導致遊戲環境不平衡
官方也應該注意這點疏失,原居民都還沒有個基礎,就開放移民
如果官方本身就是要讓14服是個移民伺服器,應該先註明好
造成現在遊戲不平衡,我想不只我們原居民不悅,他們應該也滿無聊的
近來又來了一批玩家..
一起將原本能以吞幣交易的環境,完全改變成點數交易環境...
只提醒新手們要找到正確的[歸宿]!!!

14服的人我替你們可憐
btw,總有一天能戰勝他們

btw是什麼= =???

其實勁係唔需要同人講的
只有冇能既人先會同人講自己有幾勁

tmd囂張人自以為在遊戲裏稱霸好威啊??就只能在遊戲裏威囉,現實呢??不又是一個普通人﹖你要不要吃飯,要不要拉屎﹖還是說吃完飯了沒屎拉所以無聊來嘴炮﹖直到一天不玩了,錢卻全砸到遊戲去了,你所謂的「威」又往哪裡去了﹖就跟你的錢一起灰飛煙滅了!我敢說 你一天不玩了 你連個屁都不是......

k951753a 發表於 12-1-16 01:41 PM
btw是什麼= =???

by the way

玩過星曲WEB

支持 我係逆天
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-26 02:31 PM , Processed in 0.044581 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存