2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Web恋姫†夢想 (w1)給吳國的
樓主: harry20044
go

[閒聊討論] (w1)給吳國的   [複製鏈接]

我地吳國不少人寧願先後被魏反咬一口, 都好過比蜀獨得天下=.=

到最後,其實魏咪又係蜀,蜀都大把人轉做魏
起初不喜蜀的人,是因為覺得佢地多人,不公平,又要多勁人(一半半啦)
到最後D勁人去哂魏,現在何必要咁對蜀....點解吾打番開頭串77既蜀國人(姐係叛左國既人...)

理樹 發表於 12-1-17 05:21 PM
因為world1 world2   情況same

情況一樣?

係咁蜀國有冇人叛國之後打蜀國?

食肥肉

蜀國一情況唔好就想離間魏吳:lust:

lam53545354  我就係由蜀轉左吳國…點知係蜀國城堆中起兩個城都冇人打…只好不停洗地…… 不過每日就咁不停洗地…洗地…都幾悶…  發表於 12-2-11 09:06 PM

gordon086 發表於 12-1-18 02:27 AM
到最後,其實魏咪又係蜀,蜀都大把人轉做魏
起初不喜蜀的人,是因為覺得佢地多人,不公平,又要多勁人(一半半啦)
到最後D勁人去哂魏,現在何必要咁對蜀....點解吾打番開頭串77既蜀國人(姐係叛左國既人...)

我諗係你唔明一樣野

我見蜀國真係有人狂開AC<-吳國憎E樣野

之後上次蜀吳砲戰,我就中晒槍orz...

soso4532 發表於 12-1-18 06:55 AM
我諗係你唔明一樣野

我見蜀國真係有人狂開AC

回帖來幹啥 食花生就好了

哇,蜀國人自己開帖俾自己GD,真系毒

就算冇腦都見到吳國王城俾蜀國D人盯上了,城都開咗埋來。就算唔系同盟都識得點做啦
你班人仲系度言之鑿鑿咁想挑撥?
唔知你地系傻咗定系當人地眼盲

manhao020 發表於 12-1-20 11:15 PM
哇,蜀國人自己開帖俾自己GD,真系毒

就算冇腦都見到吳國王城俾蜀國D人盯上了,城都開咗埋來。就算唔系同 ...

一 吳國王城俾蜀國D人盯上了,城都開咗埋來。就算唔系同盟都識得點做啦
(咁蜀國王城盯上左 又唔見吳國幫手?根本係廢話 三國交戰有邊個國唔唔俾人盯上?你攪笑中?話係話同盟 最後一樣係得一個國家嬴 咪又係一獨得天下 有咩分別?講真吳國同你地同盟又點?你地幫到佢地做d咩?咪又係一樣俾人入左去開城)
二 你班人仲系度言之鑿鑿咁想挑撥?唔知你地系傻咗定系當人地眼盲
(係挑撥又點?咩叫離間計?離間要問過你?你邊位?離間要話你知? 同你好熟?計謀都係人定 都會俾人識穿 你覺得你咁講人地會當你好醒?.?)
本身都唔想理你 但係你就次次係咁踩蜀國 就算蜀國係對敵國 但係蜀國入邊都係玩家 你識唔識尊重人地?個個post都係話蜀國 打機姐 你想點?輸唔起咪唔好玩 有嬴一定有輸 打機為咩?為開心姐 你覺得你咁講野令自己好開心?下下咁講野你唔覺過份?

harry20044  欠你一個GD  發表於 12-1-21 12:55 AM

一 只有你地蜀國打吳國,我地魏國冇那個意思。你話吳國會打你定系打魏國
二 你睇下自己個樣先啦,一時話自己魏國一時話自己吳國,自欺欺人,仲要人尊重你啊?

三 你話我針對蜀國,你都識講,我地系敵人,唔針對你地針對邊個

玩ed game打黎打去正常既,但係人數不均時挨打至少2個月,我好不滿,甚至心淡
而家只係為下round練定將,無聊禁幾野就算

回復 manhao020 的帖子

一.三 前題係三國交戰有邊個話蝦邊個?見敵國就打係正常 講真你地同唔同盟關我鬼事 你地魏國有冇打吳國 亦係你地自己事 但係我就係睇唔過眼你成日係到踩蜀國 蜀國玩家邊忽得罪左你?要你日日踩 大家都係玩家 點解我地要受你氣?你係國頻點講你自己事 但係家下係討論區 你要針對蜀國我阻唔到你 但係唔該你注意下自己言行舉指 覺得踩人好威? 開口埋口話人狗話人毒自己好開心? 你覺得係咁我無野好講 因為你根本無藥可救
二 我唔話自己係吳係魏我點挑撥?只不過係一個計策 關自欺欺人咩事 三國交戰有間諜好出奇? 要話人有幾難 我要話哂成個魏國有幾難 完全可以係一個post甚至一句入邊搞掂 前題係我點解要咁做?對自己有好處?話完人國城會自動爆?既然無咁ga可能我做黎做咩?你唔尊重人唔緊要 但係你亦都唔好祈望自己會俾人尊重

manhao020 發表於 12-1-21 07:28 AM
三 你話我針對蜀國,你都識講,我地系敵人,唔針對你地針對邊個

收聲
你贏到先講

吠的大聲通常都唔勁得
城日話人咩話人咩 你係咪咁有料先 7.7

黑格黑斯 發表於 12-1-21 11:03 AM
收聲
你贏到先講

原句奉還
你地贏到啦?

一.三 點解唔俾人尊重,有D人好清楚,開咁多死城。另外我冇講過蜀狗,毒咩野,唔好對號入座
二 你自己冒充吳魏,系你冇節操,我系單指你一個,從來冇講過間諜同離間有問題

玩得e d game 預左嫁啦v_v

我淨係想問一個好簡單既問題。
就係蜀國比吳+魏滅左之後, 吳國係唔係要開埋路比魏國打爆國城 , 然後直接入round 2?

回覆 sisterchi 的帖子

唔洗 我地會自己動手 (應該)

睇好戲食花生
(其實講咁多做咩 玩得開心咪算囉 係要玩到自己火起先安樂 真係呢!~)

回覆 manhao020 的帖子

一.三 點解唔俾人尊重,有D人好清楚,開咁多死城。另外我冇講過蜀狗,毒咩野,唔好對號入座
二 你自己冒充吳魏,系你冇節操,我系單指你一個,從來冇講過間諜同離間有問題

你係咁講啦係咪先
  我遂個遂個駁你啦咁
  我跟番你個1,3  同埋2
  慢慢講
  從 1,3黎講 "開咁多死城"依個字我好在意。
  首先,我從你既意思黎講,我認為係(蜀國故意開死城)既意思啦。我對依個意思有啲野講。
  首先我係蜀國人黎嫁啦,我既意思唔係全部蜀國人既意見,只屬個人意見,我都試過面對住死城既感受,我都唔會開心,正常人都唔會隨隨便便就放低個城唔理。咁點解有咁多死城,而且仲比其他國多呢?有兩個原因:第一,依隻game開左一陣姐,11月-2月  3個月,當然仲會有好多新手入黎,咁當然會有好多新手玩玩下唔玩架,正常game一定會出現依啲情況架,咁又點解我國多咁多死城呢?有兩個原因,第一,有好多人因為戀姬無雙而入黎玩,咁主角係蜀國的,對蜀國啲武將認識多,咁正常新手玩會認為蜀國抽到既只會蜀國將啦(因為我新手果陣係咁諗的,但我第一次玩不是蜀的,而是吳[因為武將關係])。當佢地玩下玩下先發現到依d,咁就放棄,好正常,我新手果陣都因為咁冇玩好耐(日ser);第二,有啲新手真係對依啲冇認識,亂禁,之後唔玩,都好正常啊。咁我地多死城多可能因為勁多新手入黎蜀,係唔小心。唔關國家本身既事。
  其次,開死城都可以係一個策略,唔比咩??????開死城,個城都會被人打架,咁點解d人咁憎死城呢?呢層你可能好清楚,但係我再係度講講。第一,啲城阻住哂入去打其他城;第二,啲城有保護期,打唔到。我2個都試過架。首先,我好耐之前都見過有城死左(魏國既城)我有打個城,刷到爆左。之後被人發現左(諗起都sosad)。依家既我個城就唔同啦,有兩個死城係我側邊,兩個死城都係保護期,打唔入,搞到我被其他既藍國人打。我依個例子只係想帶出少少野,第一,係邊個國都有死城架啦,點解要從死城數量黎評定果個國家呢?第二,咁我地多死城又點呢?我地多死城可以係一個策略黎嫁,你地要打我地個國城?唔該繞路打,一係你地就直衝去撞死城,睇下人地保護成點囉,你打到都要慢慢撞啦,我地唔可以用死城黎拖慢你地進度?唔該啦,我地既策略唔得咩?你吹得我地漲咩?我地想點樣打就點樣打,打機既目的都係為左要贏,贏到你地咪得囉?唔係架咩?你地夠可以咁做囉。因此,我要重申,死地唔關國家本身既事,係關啲人想點玩姐。啲日想起死城咪起死城囉。我唔在乎。尢其是我都冇去開死城。所以國呢,應該要尊重,但係玩家本身呢......<我地應該要諗下究竟係咩既問題。唔係蜀國人而鬧蜀國多死城既人,有,蜀國人鬧蜀國多死城既人,都有。我希望大家唔好執著,而是要話果啲唔玩既玩家或者開死城既玩家
  後面果句我唔多理啦,鬧吓人同被人鬧吓,有咩所謂姐?打機應該心平氣和慢慢玩,咁先有樂趣架嘛。
  我要講2啦。
  蜀人冒充吳魏,冇節操,單指個,冇講過間諜同離間有問題。
  我雖然唔認同你,但係國家既人唔應該去其他國家到玩,依個係三國GAME中最希望做到既野。但係實際上永遠是不可能的,電腦世界永遠係有啲人希望自己羸,於是開哂3個國既城啦,咁佢係可以隨時轉軑架。依個世界係會有啲咁既人玩架啦,我都唔知點解,但正常。[內奸]好正常。我唔同意既係d咩呢?係節操。
  在依隻遊戲上,沒有一條說明是要說一個玩家只能到一個國家,你想想啊,即使有這個的話,有懲罰,但係都難以實行,開個新AC就冇事啦!網絡依樣野就是這樣,或者是有方法的,但GM沒整,即是說這是沒有問題啊!對不?咁明明有權去玩其他國家既人,點解要被人話冇節操呢?我有權不是就能做嗎?同樣道理,沒有東西說不可以冒充吳魏人,那麼即是的可以這樣做啦?那有甚麼問題?
  話說我駁既野駁完,到我既意思。
  我認為魏吳合作對吳不好,如果蜀是第一個被打敗,對敗方沒有一點的好處,尢其吳國唔起城去蜀國,勢力一定會去到吳國,如果蜀國被打敗。從吳國方面來說,我認為吳國應打魏國,我們蜀國可以理一理,但是我們兩邊都會打的,請雙方放心,實力應該不會差太遠(雖然說我國和魏已開戰)。吳國應該去放啲城落人地國城去打人地國城,唔好以為我地兩個打完會坐享漁人之利,實際上吃虧的只會是你們。點解我話要打魏呢?原因好簡單,既然你地都想咁打蜀,咁不如兩國合併左先打蜀,蜀和魏吳實力會平均,對魏吳都公平。
  魏呢,就一定打架啦,仲睇到要點打添,你地唔打吳國既話,就係打算主力打蜀,然後再食吳國。因為你地依家表面上係最細力既,諗住加埋我地既勢力之後就秒吳,實際上你地認為蜀國好易打得入咩?d路又要卡來卡去,但是憑高級的將來說,還可以吧!但是就是因為死城多,所以你地會打得好困難。我個人認為,如果想羸左蜀國先,先要刷空最近城的一塊資源地起城,這樣的話就可以循環不息地刷,而且你地打城的人好像不太多,所以就只有這樣做,否則還有方法,但由於我和魏國既敵人,所以我不能說,依副棋你地自己慢慢捉啦。
  蜀呢,其實要少少技巧,大家既死城,對我地有優勢,我地只要升品數向上或下衝,大致上可以完場。
  依啲係我本人既意見,打左成篇字海,唔小心,都唔好意思一下大家。大家既應該點走,可以唔洗跟我,且望各位大人賜教。

月之淚o_o  你有一點沒有注意到 有些人重輸贏 但有些人是為了出一口氣(我是W2魏的人 個人來說就是不爽蜀 攻破蜀後再轉吳幫手都不想蜀贏 =3=)P.S. 魏吳同盟都是策略   發表於 12-3-28 01:34 AM
[☺]  打咁多字-.-  發表於 12-2-15 06:53 PM
已有 2 人評分Good 收起 理由
黑格黑斯 + 3 放下過路錢
harry20044 + 1 字海 唔睇 比分算

總評分:  Good + 4   查看全部評分

開死城係策略之一,咁不如大家鬥開城好唔好?
之後贏左又點? 咪代表嗰個國家死城多lo
諗一諗,係咪咩都冠冕堂皇咁話係策略之後就可以正當化左佢?

做間諜冇人話有問題,的確
咁係唔係咩都要白字黑字寫到明,呢樣野唔啱唔好做,嗰樣野係錯ge要自重?
又諗一諗,咩叫自律?
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 11:28 AM , Processed in 0.035443 second(s), 11 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存