2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 天命西遊 「心得分享」濟世醫仙995
go

[心得分享] 「心得分享」濟世醫仙995 [複製鏈接]

十週年勳章(截圖)

今次係我第一次寫心得寫得差唔好插我~_~
引言:
當初揀醫仙其實係諗住佢會好似其他game咁可以自補單食王,點知玩落先知好難做到=_=,唔排除神裝醫仙做到,好辛苦咁我終於50左,以下心得希望抽中坐騎而寫
首先加點:
全智:暴醫之選,全智可以令法攻高d,但相對地你要有好既裝備黎補救血量同咪補血量,有錢人先好玩
全體:可以係純補式暴醫之選,全體可以有相當既血量同物防,重要考慮既係物防,物防係除左強裝之外,入石係做唔到既,而且全體可以入少幾粒血石,入幾粒治石就可以補救回血量(醫仙不死先可以救全隊),我都考慮緊洗唔洗全體
全精:主流加法,小弟都係全精,主要係為左治量,氣力值,同埋魔防去加,好處係可以治療隊友血量可以較其他2個加點多,雖然加成我唔見得好多,就當係為左氣力值同魔防而加吧~_~

武器:
武器有杵同杖揀
杵:心法係加治療量,無可否認係奶媽首選武器,而且40級紫武又幾好睇
杖:暴醫之選,心法係加魔攻,唔洗入石都有唔錯既魔攻,當然唔會好誇張
好處:可以做任既時間出力d
壞處:治療量好低,而且40紫杖個樣唔多好睇

神通:
蓮葉:純補既可以加,主要神通要加回春強化,回春訣,花開重生,佛光護盾,其他既可以自由取捨
渡厄:buff奶可以加,主要要加星念護身,祈福強化(1級足夠,加高清心都係加5%智),英勇無畏(唔好以為10分鐘30秒覺得太耐無用,有時想秒王都要靠佢),瀚海文魄(一定要加,9%暴率),其他都是自己取取捨
伏魔:暴奶,拎杖既人可以加,小弟未加過所以只說出個人意見,碎冰,萬年冰封,靈魂凍結係核心技能,要加伏魔必定要加,其他既請伏魔醫仙指點一下

技能:
金剛杖:必滿,用得最多係佢,升級pk都係靠佢
妙手回春:必滿,醫仙唔滿唔好話自己係醫仙
寒冰禁制:當初覺得無用,但後來打白骨覺得好有用,加滿冰7隻6秒(用杵可以7秒),可以令自己同坦輕鬆好多,實用
寒冰訣: 建議滿,打怪可以慢,pvp都可以慢人而且傷害加成不錯
祈福:必滿,加滿110體,大約1500血左右
達摩渡厄:必滿,唔洗起手而且用杵有減防效果,打王pvp都有用
空靈頓悟:buff奶建議點滿,配合神通可以cd 43秒,pvp同打副都有用,緊急時可以空靈頓悟>天降
鳳凰涅槃:1級足夠,10分鐘cd,救完人又有無敵時間,補一個天降就滿,但對人有愛既可以加滿
菩提花開:加滿回等173,個人建議1級就夠,buff奶點左反彈既建議加滿
蓮心入眠:1級足夠,1級已經訓人 10秒
玄冰指:1級足夠,原因係要起手同埋只係單體冰
法力屏障:pvp建議滿,有防既加成,副本既可以選擇性加到10級
天降甘露:必滿,傳說中大補,如果靠妙手回坦,打火云時多多mp都唔夠洗,所以要滿
法力燃燒:pvp既建議滿,點滿可以燒人過千mp,對著法師或醫仙以外既職用2-3下,基本上無魔,比你慢慢玩
佛光普照:有經驗多既可以點滿,唔夠既可以1級,個人認為呢招係用黎當有王群到自己友果時出一出黎救急,用完都係出番回春或天降,所以睇你自己
淨化:pvp可以加到11級,消人3個buff,加點模擬器試過加滿係消750個buff~_~,呢個堅定流,求加滿既醫仙解答
續命佛光:十分無用既技能,1級足夠
寒冰殺陣:必滿,傷害高,而已條龍又幾好睇XD
妖‧光明:必滿,降仇,減傷,救命技
濟世覺醒‧生:能力唔知,估計係加攻之類既BUFF

寵物選擇:
建議選擇有加精神技能既寵物,平民可以25級去萬獸山捉天使兔,有200元寶既可以買小龍妹或者非洲天使兔
體寵都是建議,畢竟醫仙要保命先救到全家
力寵:個人覺得幾無用,唔夠智寵高傷,又成日死~_~(只少本人係咁)

結論:其實醫仙好岩平民玩,唔洗強裝,基本上加高治療技能同埋BUFF你就可以出團,想白起興家既你可以選擇玩下,另外,五行可唔可以唔招打手,招下醫仙 ,我今次係第一次寫心得希望幫到想玩醫仙或者玩緊而又唔知點既人,當然一定唔夠粒粒寫得咁好啦
已有 1 人評分威望 收起 理由
c396437 + 70 活動獎勵

總評分:  威望 + 70   查看全部評分

pang 0.0
分謝分享

多謝分享

十週年勳章(截圖)

無念. 發表於 12-1-26 09:04 AM
pang 0.0
分謝分享

y你知道係我-,-

好詳細 謝謝pang分享
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-2 12:39 AM , Processed in 0.033468 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存