2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 海外會員交流區 [已解決]關於HK打去USA固網電話 既問題
返回列表 發新帖 回覆
go

[已解決]關於HK打去USA固網電話 既問題 [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞)

事實上,我唔係好知關唔關呢個版事..
anyway,如果係唔關事,就請del post

我用既係密密傾電話卡
先前朋友住係seattle,佢住係親戚既屋到
先前打去家居固網電話都得,都通

但後黎朋友搬左去shoreline
家居電話就打唔通,而手提電話就打得通

我試埋001,0080,都係唔得..
呢段係我打唔通而聽到既野..(有d字我都唔知係咩黎..我英文差-.-)
the number you are calling is not accept not identify calls,
if you are soliserter ,please hand up now ,
otherwise,please attend to digited telephone you are coming from.

The number you are calling does not accept calls from unidentified numbers

而我都有上網search過..include呢個
http://www.ehow.co.uk/how_841408 ... ed-phone-calls.html

話係因為佢地有個system,block哂d不明來電
但我問朋友,佢話係香港既親戚都打過俾搬完屋既佢地

唔知各位網友 有咩高見,可以解決我呢個問題呢
thanks

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

如果照你咁講, 應該係電話卡問題
你可以TRY下數碼通果D電話卡
如果要平D的話, 可以問下你朋友果到係用咩電話卡
可以的話, 我覺得買番佢地本土電話卡就應該無問題
已有 1 人評分Good 收起 理由
冰魚 + 3 多謝你,,新年快樂呀><

總評分:  Good + 3   查看全部評分

十週年勳章(賀詞)

壺一v一 發表於 12-1-26 03:50 PM
如果照你咁講, 應該係電話卡問題
你可以TRY下數碼通果D電話卡
如果要平D的話, 可以問下你朋友果到係用咩電 ...

你指既 電話卡 係指手機入面個張卡?
係唔係即係叫sim卡個張?

sorry...我對於電話我都唔係好熟悉...

我用既係people....儲值卡個隻-.-
試0080個時我係用屋企人手機...我唔記得佢咩台(遲d問下),但一定係交月費上台個隻..

多謝你答我,,
我遲d再試下買數碼通果既電話卡...唔係貴得太離譜就得=.=

另外我想問...咩叫"佢地本土電話卡"..
我見我朋友張電話卡都類似係儲值個隻...
即係佢呢隻?抑或我可以再問下佢架,,

真係好多謝你...多謝你答我><

十週年勳章(賀詞) 十週年勳章(截圖)

唔係SIM卡, 係...電話卡
我都唔知點講悿
即係可以噹地/某地方有間電話公司, 你打去果間野到之後轉線去你朋友到..

例如: 香港通:擎天四通電話卡 (香港本地買就比較出名)
由唔知邊到的電話公司(擎天電訊)

通常呢D卡都係帶係身, 一卡走天下的
無論走到邊, 都可以用呢D卡去打比世界每個地方的人
噹然, 張卡貴唔貴平唔平係講緊佢打去時的穩定性同接收性
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
BTW, 我都唔係好知咩問題, 但斷估都係張電話卡問題
好似中國咁, 會BAN走某D卡一樣

你都係shoreline嫁?? 哈哈

十週年勳章(賀詞)

回覆 亞傑仔 的帖子

唔係呀....係我男朋友...
我係香港now...
=$

你係住shoreline?

其實我有d放棄打去佢屋企架啦....
反正都打到佢手機..
又無謂痴得太實,驚佢覺得我太煩
不過都係好多謝之前解答我既人/__\

-----------------------------------------------------

唔知點解E+打過去佢屋企

又可以收到....太過神奇/__\

太強了~~ 真好
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-12 04:39 PM , Processed in 0.032127 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存