2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 九陰真經 華南區幫會閽月破集中hk玩家!
樓主: simsboy
go

[國服] 華南區幫會閽月破集中hk玩家!   [複製鏈接]

我抄名乍啵

善良報到@@

好想快點玩阿>~< 可惡的淘寶貨還在大中華螰緊過來....

有個問題想問各位大大, 因為我玩遊戲比較喜歡副攻 / 助, 玩君子堂好嗎??(其實因為衣服好美)

不過我比較愛白色的衣服.... 可能道姑都是不錯的選擇(愛衣派-__-) 所以請各位給點建議, 謝謝~~~

kubo 發表於 12-2-20 12:20 AM
加我好友, 宇文天

一齊玩

宇文前輩... 敢問你到底是什麼地區~

點解你要寄黎=,=
剩係買個號咪得-,-

billy199441 發表於 12-2-26 12:16 AM
點解你要寄黎=,=
剩係買個號咪得-,-

因為有三十天什麼的...

淘寶有個..都係激活碼連月卡-,-

琉華子 發表於 12-2-25 06:32 PM
好想快點玩阿>~< 可惡的淘寶貨還在大中華螰緊過來....

有個問題想問各位大大, 因為我玩遊戲比較喜歡副攻 / ...

助攻主要有少林
峨嵋現階段都助唔到幾多(減速 回血有時救到人一命 但大部份時間唔太有用...)
君子個回藍雙刀就根本無咩用...(一個棋士就全隊藍常滿 佢招雙刀輸出又奇低)

最大既輔助只有血多坦怪少林
唔係就不如輸出高算了

simsboy 發表於 12-2-26 02:52 AM
助攻主要有少林
峨嵋現階段都助唔到幾多(減速 回血有時救到人一命 但大部份時間唔太有用...)
君子個回藍 ...

我都係決定左君子 OR 武當, 因為想玩劍同樂器, (其實掌都想, 可能江湖學 >~<)

君子我用我女友ac玩過下
武當就自己玩(星爺一定仲熟過我)
講下呢家開放左果d先

君子飛腿單打同輸出都高係群技方面比較弱
不過單打而言應該是其中一個最令人麻煩既套路

單劍特色大風車轉轉轉
開左果陣霸體(不受狀態影響)同埋傷害可觀 不過成套劍既特色就得一招

雙劍....招少 大部份輔助但輔助力不強 只玩過一次(同npc)

單打同副本打boss都應該飛腿為主
平時群體輸出門派戰多數都係大風車(單劍其中一招)
雙劍就真是見都無見過人升...

玩法個人建議主腿副單劍or全單劍(d人連技打得好單劍單p都唔弱)
樂器...2內都未捨得開就真係唔知幾時先開到呢d武學

關於武當有錯星爺請指責
3套套路 2套單劍1套雙劍
單劍中  清風變化多 招數雖然同其他差唔多 但係有兩招跳起出會有變化
有2秒定3秒cd既直線遠距群攻傷害不低
加上倒地大範圍令武當成為門派戰既王者(應該無講錯)
可見群體輸出不低 但最大缺點大部份攻擊無鎖定 所以打人多數唔會停 而且雖要自己瞄準?!
技巧要求比較高

第2套單劍太極劍(你無睇錯 太極劍變左做入門武學)
持續群攻不比清風弱(怪多可持續太極劍舞) 可惜本身攻擊其低 用來主打比較少
不過單p切磋就好好用 因為佢主要減人內力(一般切磋食藥比較少 又不能打坐回藍)
而且可以內力換血 又有招回內力 所以可以磨到人地無內力再慢慢sm

不過個人修練比較推介主修清風 太極修內力換血+回內兩招(我既玩法)

第3招陰陽劍....基於實戰換武器比較麻煩 而且雙劍比較難看
學都無學...

睇下有無好心人補完
已有 1 人評分威望 收起 理由
RECALL.凌 + 20 支持你!下次繼續^_^

總評分:  威望 + 20   查看全部評分

simsboy 發表於 12-2-26 11:25 PM
講下呢家開放左果d先

好開心有前輩的回應和詳盡解釋!!! 你說君子仲未出音樂系既技能???

笑傲無雙 玩過星曲WEB

simsboy 發表於 12-2-26 11:25 PM
講下呢家開放左果d先

清風其實仲有幾種變化
最緊要識用濁涇清渭架招獨清獨醒 呢2招
你要識睇時機 幾時要跳起出
跳起出 除左即瞬發之外 攻都會加左 因為打幾hit
而點解要識用架招呢
因為清風個架招 對用清風劍既非常有用
用左架招 擋人一下就會有1個清風效果
清風效果可以疊加3次 升層數會影響秒數 4層15秒 5層好似18秒
而有左清風效果 1次果陣 出濁涇清渭既時候 運氣時間會由1.5>1秒
2次就 1.5>0.5秒  3次[最多]就冇埋運氣時間 可以係地下出都瞬發
p.s 係地下出係100%擊倒 除左miss同對方擋左呢招

而重要既地方黎啦 你打跌左對方/用清風虛招破防 對方會有濁氣狀態
而濁氣狀態係個buff度係一個黃色既小旋風樣
當有左呢個狀態 用源清流潔 (即3秒cd 直線攻擊果招)打人就會令對方無法招架3秒
而無法招架既時候可以用清風徐來 去攻擊
因為會有額外加傷
而且當怒氣夠50就最好想辦法打跌對方
因為打跌左對方用激濁揚清 (怒氣技)都係有額外加傷
清風劍自己單純一套劍法 pk 切磋都唔弱 不過都唔算最強
同埋武當pk真係要好小心 遇到同自己差唔多既敵人唔可以亂
一亂就好易死 因為武當係較為小血
到左日後想再勁d 就又清風劍 太極劍互用
雖然中間有7秒cd 但配合起上黎都仲可以接受到
已有 1 人評分威望 收起 理由
RECALL.凌 + 20 支持你!下次繼續^_^

總評分:  威望 + 20   查看全部評分

tszlok 發表於 12-2-27 02:01 AM
清風其實仲有幾種變化
最緊要識用濁涇清渭同架招獨清獨醒 呢2招
你要識睇時機 幾時要跳起出

玩君子因為衣服美同音樂-__-

李仇同埋我FD:何天佑

音樂用來攻擊真是未開 只有彈琴+buff
而且相信唔會太早開...因為呢家開果d武功既武器都係比較一致
音樂連咩職業做出來都未知 近期開比較困難

WOW艾云報名~~~~

「桃花影落飛神劍,碧海潮生按玉簫」
已有 1 人評分Good 收起 理由
tszlok + 3 桃花島&gt;w&lt;

總評分:  Good + 3   查看全部評分

我是敬佩黃前輩和西狂哥哥的~~~~

門派 : 君子堂 (自己不太愛正派,喜歡中立) 其實, 有無得唔入門派...
武功 : 簫(笛)-__- , 劍, 掌
制造系:裁缝
文化系:琴
制造系 + 文化系(這樣可以嗎???)

碧海潮生曲
落英神剑掌
弹指神通

P.S.點解無 黯然銷魂掌, 同玉女素心劍 >~<

我係唔係太貪心呢 XD???

笑傲無雙 玩過星曲WEB

琉華子 發表於 12-2-28 01:21 PM
我是敬佩黃前輩和西狂哥哥的~~~~

門派 : 君子堂 (自己不太愛正派,喜歡中立) 其實, 有無得唔入門派...

我都好鐘意呢2個角色~
老邪第2 楊過第3 我最鐘意既係段譽XD
可以唔入門派架~不過江湖武功比較難學
同埋江湖內功勁唔勁就未知 我暫時都未見到有人合左出黎~
黯然銷魂掌好似有 但玉女劍就應該冇~

琉華子  痴兒段譽!!! 我都好喜歡!!! 夠長情!!!  發表於 12-2-28 04:55 PM

tszlok 發表於 12-2-28 02:38 PM
我都好鐘意呢2個角色~
老邪第2 楊過第3 我最鐘意既係段譽XD
可以唔入門場架~不過江湖武功比較難學

可唔可以玩家傳授功夫??? 可以請前輩教我功夫, 之後我專心學琴同製衣 @O@
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-6 01:02 AM , Processed in 0.050244 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存