2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 神話Online [更新左d野:)]青雲峰上石表+配點(只供參考)+>>青雲峰要 ...
返回列表 發新帖 回覆
go

[心得分享] [更新左d野:)]青雲峰上石表+配點(只供參考)+>>青雲峰要留意既事<< [複製鏈接]

前提一大堆廢話
==============================================================================
貧僧由天龍轉過黎
因為天龍食錢到嘔電,又唔平衝
所以就計劃轉game  但一直都搵唔到咩game好玩過佢
又比天龍搞到我習慣左打機倒錢   所以玩d 唔洗掉錢,玩技術既game又唔想    要掉錢既game但係又太過份
後來有隻game叫神話
發現隻game 8成都似天龍所以決定玩下
不過睇下天龍官網就知神話同天龍有幾似....
青雲峰=武當
ht tp://tl2.gameone.com/skill_04.php
ht同埋tp既空格刪左佢
萬仙=星宿
狂魔=少林
戰皇=天龍
萬邪=天山
飄渺=峨嵋(不過天龍果度我地稱飄渺做天山)
青雲=武當
修羅=明教

其實呢隻game就算抄天龍都可以話抄得好
抄得好既意思唔係話隻game抄完天龍仲加好玩
而係你地諗下
天龍前排受真丹事件影響
一大班喜歡天龍既玩家因為個垃圾代理搞既野而退出天龍
而家神話就係"新天龍八部"
等於回到天龍初開時
無乜野平衡唔平衡
雖然都係有錢玩曬
咁樣唔好咩?
鐘意玩天龍但又退出既人可以玩一隻新既天龍八部  你地覺得係壞事?
btw希望個代理遲下唔好出咩真丹又話食左有能力點+
===================================================================================
只供參考   有錯請指點
===================================================================================
game名:貧僧發號夢遺
發展門派既本能特色or彌補門派不足

青雲分兩種:1.智青  2.雷青  3.氣盾青

智青同雷青都係講究傷害
氣盾青係講究生存
睇你選擇
所以配點我建議智力/身法
其實好睇你追求既係  打副本定打人  身法石頭既加成比其他石頭低   例如:  所有 3級九天類既石  都係+37   但唯獨身法就+20  唔抵
身法影響命中,閃避,會心   所以我推薦+身法
智力成長就由得佢升lv自動加

氣盾青
長開凝神同埋血氣
將部份血傷轉為氣傷
配點就加定力

隻game新出
門派屬攻系數根本唔知
唔知青雲峰既雷攻會唔會好似天龍八部既武當咁
玄攻1.1 低到呀媽都唔認得  怨聲滿天飛
其實我諗青雲雷攻都係低
鬼叫佢要抄天龍
就算真係低我都唔會怨
因為青雲主要特色係控制
我寧願犧牲一D傷害去換取控制
何況其實青雲唔叫好好好好低攻
仲有2輪技

由於而家未出減抗石
亦唔知隻game係屬攻時代定物法攻時代
所以決定法攻屬攻都打曬
同埋隻game既裝暫時得3孔

雖然隻game d石好平
但係都建議由3石慢慢升
除非你有錢一野跳去合456石

青雲峰既血成長低(同武當一樣)
所以加體一定好蝕
但勝在有外防加
官方亦因為咁出血晶(同天龍一樣sosad)
但我個人認為  外防重要
除非你玩56石  如果唔係都唔好>全部<上體
當然既然咁講
唔通打曬血晶?
我建議一半體一半血晶
但防裝得7件
點先算一半?
睇你點衡量
著重防多啲定血
我就揀 4粒體 3粒血晶
你可以 3粒體 4粒血晶
你鐘意全血晶/全體都得  不過唔建議囉

頭   天玉3  天舞3  屬抗3

肩   天玉3  天舞3  屬抗3

衣   天玉3  天舞3  屬抗3

腰   血晶3  天舞3  屬抗3

腕   金芒3  烏精3  鳳靈3

手   天玉3  天舞3  屬抗3

鞋   血晶3  天舞3  屬抗3

武   金芒3  烏精3  鳳靈3

鏈   血晶3  天舞3  金芒3

戒   金芒3  烏精3  鳳靈3

戒   金芒3  烏精3  鳳靈3

符   金芒3  烏精3  鳳靈3

符   金芒3  烏精3  鳳靈3

屬抗你想打乜就打乜  睇你打副本最多既boss係乜野屬攻/你經常同人打咩屬攻既門派

其實上石都係睇你追求既係  打副本定打人
打人  緊係屬攻好啦
屬攻無可否認一定痛啲
雖然有抗
但一出減抗既話
就會變屬攻時代
法術防御人人一定有
但屬抗就未必

如果你想發展青雲峰既本能  玩法攻
就將啲屬抗石打曬法攻啦

我就唔多希望用防御模式
因為呢隻game唔知會唔會係9X lv既裝推出第4孔
如果出第4孔就上定力石
玩防御模式

因為防mode既技能係將血傷化成氣傷
你無氣等於坐係度等死

ok
到我講下青雲峰要留意既事
無可否認   
青雲峰剋星:
影響最大:修羅門
其次:戰皇殿

解釋下先
修羅門:扣怒技能
青雲峰同人打係靠60怒
解除所有門派技能冷卻
只要比修羅門出一下扣怒技就難打好好好好好好多
本來武當同明教...
啊唔係,  青雲同修羅  係介乎秒與被秒之間
一係你秒修羅一係修羅秒你
大家勝敗50 50
搶先手連技連得好   就可以將修羅打到訓低
所以一開始要拉開距離先好打
初頭連技:拉距離>初隱>醉臥>神明>逍遙無極.....等等等等
如果玩玄武mode既話可以醉臥>九州之後先神明
由於神話唔似天龍八部咁  武當主屬攻系數低到喊  仲低過副屬   一下天馬飛瀑(神明指路)無得暴擊,幾下平推都高傷過1招
所以神話招神明指路幫助都幾大
開埋九州傷害放大食左都幾痛
加上修羅門好似無技能係將敵人由遠處拉過黎(我官網就睇唔到有,不過天龍既明教係有技能將敵人拉過黎)

至於戰皇
除非你係玩氣盾(凝神mode+長開血氣)
因為戰皇有技能係扣氣
無氣同無怒一樣就係等死
又或者唔叫等死
如果你平推高攻既,又或者敵人少血既   你平推都有一絲生存機會....

打狂魔要注意
心法需求等級:60級
消耗所有怒氣,瞬間釋放。狂魔穀無上神功,可將50%的傷害化為無形,持續15秒。滿怒可釋放。
無相無形         心法需求等級:50級
消耗靈氣若干點,瞬間釋放,冷卻時間:120秒。狀態:免疫、破綻、虛弱、僵硬、傷血狀態,持續30秒。需要惡靈歸心狀態。
斗轉乾坤         心法需求等級:40級
消耗靈氣若干點,瞬間釋放,冷卻時間:120秒。狀態:此狀態下被攻擊,反射百分比的傷害,持續35秒。
呢三招技都好狗
一下唔留意佢出左無相無形你d控技收得工
所以要無時無刻留意佢d buff
盡量跑  拖延佢   佢開加速你就隱身or八門金鎖
總之一定唔可以硬碰

完掛...

最後一句:其實我只係玩左2個鐘都冇既新手~~~~不過見青雲峰咁似天龍既武當  所以先夠膽分析青雲峰,再玩耐d睇下仲有乜鬼心得會更新係呢個post,其實神話我down左好耐,但第1次入去覺得唔靚  髮型同埋頭像都樣衰,不過見有fd玩 加上online同pc都無野好玩  過左一排先決定入多次神話   原來真係好似天龍  所以就選擇長玩一排...廢話講完  可以離場  or  留個cm都好
已有 1 人評分威望 收起 理由
qaws353 + 25 你的文章對我很有用。謝謝!

總評分:  威望 + 25   查看全部評分

1開波D人已經上晒屬攻石了
教大家點樣唔上屬抗?
徐非無天龍底子個D先上內外防姐

玩過星曲WEB

唔錯唔錯
其實都分析到要點
我係紅人館既副幫狼王 都係青雲既
你有心得既可以得閒搵我交流下

好有用,THX樓主

邊渡友次子 發表於 12-1-28 12:04 PM
唔錯唔錯
其實都分析到要點
我係紅人館既副幫狼王 都係青雲既

oh
原來係第2名個位大佬
hope i can join your society one day

LBEEBO 發表於 12-1-28 04:05 AM
1開波D人已經上晒屬攻石了
教大家點樣唔上屬抗?
徐非無天龍底子個D先上內外防姐 ...

咁有啲人鐘意追求高法攻  發展青雲天生既優勢無計架:o
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-27 11:54 PM , Processed in 0.054083 second(s), 13 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存