2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 九陰真經 少林錦衣心得分享(新已更)
go

[閒聊討論] 少林錦衣心得分享(新已更)

本人玩遊戲一般追求大輸出
所以本身打算玩錦衣(下稱城管)
封測果時一開始我是玩少林的,因為果時城管未開放

先講少林
咁果時少林拳法單挑可以說是無敵的
但是呢家因為招暈技機率改低左已經無左果時無限暈+倒地既優勢
不過單挑方面拳法依然唔弱 因為佢仲有一招你防唔防都會打到你pk(倒地)既虛招 傷害都唔算低
之前因為拳法有高機率群暈所以做坦都ok的 但改弱後pve型呢家主打是棍+1內做坦
首先少林一內本身就加唔少血 而且攻擊時一定機率回復瘀血
配群攻連擊高既棍法可以有效回瘀血
至於少林2內... 數值是加得比較多但可惜效果不及1內

城管
拳是垃圾 不多講
爪控制是很強大 可惜遇到自動招架玩家便p晒k
用來破防拉人是門派戰主要玩法
爪攻擊比較低 不過圍攻技能連擊數多
怒氣上升得好快 不過爪果個怒招真是無力的...
基本上對自動招架玩家是無用之物...(細力 控制不能)
刀是我主練的 控制比較弱 但攻擊力強橫 猶奇怒招威力極大
如對方非自動招架玩家
我主要玩法是先爪後刀
初期先用爪控制+儲怒(上面先話儲得快)
然後轉刀 先出追招幫人加失魂刀法傷口 然後睇情況補多招破防與否
最後怒招一出9成同你實力差唔多既對手就再見了
雖然轉武功有大約6秒cd 但初期用爪 遠攻+控制基本上唔會損好多血
然後拉打招架6秒其實好快就過
不過對於比城管拉得仲利害既唐門就全程用爪吧
還有 對自動招架流錦衣是用刀比較好...可惜的是用刀連擊還是唔算多
即使高攻但依然難直接打破人防(自動招架唔食虛招)
不過至少叫好過用爪打...(爪得一招多連擊要cd 破不了)
另外城管內力比較少
即使狂食npc賣既回藍藥打副本還是好快清內(我2內6級時刀全4層已經缺得幾嚴重 唔敢升5)

外帶一提 城管用爪有一招可以封鎖對方幾秒 平時或者係控制技唔算突出
但是佢有一個最利害既地方是可以封Boss
即是打副本時可以係對方儲氣出招時封佢技
封得靚副本都易過好多

希望呢小小心得可以幫到各位新加入的玩家選門派有點幫助...未來2.15我會去大眾門派武當
因為我有d鍾意佢個玩法(內力換血) 到時有咩心得再同大家分享
已有 1 人評分威望 收起 理由
RECALL.凌 + 30 支持你!下次繼續^_^

總評分:  威望 + 30   查看全部評分

留名等錦衣衛PART...
BTW,如果有埋圖可能會更好,即使D圖同你講既野冇乜關係...

其實依家咁多職業,自己都睇到心大心細(雖然我唔係玩緊)

咁大個仔第一次2000fun比人加我分

RECALL.凌  有付出自然有收獲 支持你  發表於 12-2-18 08:37 PM

總結地很好 值得一看 謝謝

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-3-29 01:33 AM , Processed in 0.043518 second(s), 14 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存