2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 Web恋姫†夢想 對分身行為的批評
go

[閒聊討論] 對分身行為的批評   [複製鏈接]

我只是一個魏國八品的小小玩家,沒什麼戰力/影響力/分身,但睇到自己玩緊   o既 Game,真係太恐怖,真係要講下。

近排見到盟國(吳),說我們要趕快回防,話說我國城附近刀有個城,想幫手防一下,清o下D綠地,又見到蜀D城,亦想打爛佢地個城,但當你見到戰報,然後再聽到D friend話個城主有~100個分身防住個城,我一句粗口爆左出黎…….

有時有人話,分身刀係實力o既一種,有人每日花成2-3個鐘搞百幾個AC,我都吹佢唔脹,但我認為這是人品的問題。
  當一個人運用遊戲的不足,運用技巧破壞遊戲的平衡,這種行為和開外掛的唯一分別,就只是官方遊戲合約沒禁止而已。

又有人在敵國開分身,在國頻分化別國,這是一個有品的人做的事嗎?雖說間諜在古今中代的戰爭中,是家常便飯,但戀姬只是遊戲,大家為何要為此做到針鋒相對、間諜這種地步呢?

大家也是玩Game之人,我認為重要的是Enjoy the Game,這遊戲的致勝之道,是國人的團結,而不是不惜一切打敗其他人,不然大家都放棄這遊戲,你們自己跟NPC玩,又好玩嗎?

在此祝大家玩Game愉快,後宮王繼續打造後宮,洗地人員洗地洗多D!!!
(本人無意針對任何國家,只是表達一下意見,不喜就算,有point就反駁我la)

邊個國開100個分身咁強大-.-  我開個EMAIL都認為好煩了

對呀
我也很反對有某國人去別國開一堆分身共享土地
是誰的?大家知的

上網打機,落街唱k
都係為左開心姐

嚟玩得ge,大部分都想自己係贏家
但係贏只係「遊戲ge目的」,而唔係「玩遊戲ge目的」
講多次我想講ge重點: 我玩遊戲ge目的係為左開心

唔係話我唔想贏,視勝負為浮雲
但係大家睇下現今隻game入面ge情況,諗一諗..比你贏到又點?
好多人為求致勝而不擇手段,至於係咩手段,相信唔洗我再提
我想講ge係,咁贏法真係有滿足感咩?

我唔係嚟向開分ac ge人問責,我只係講個情況出嚟
希望到左2nd ge時候,死城通街都係ge情況或者地ge共享數高到唔正常ge情況會消失

回覆 悠遠的蒼穹 的帖子

讚好 其實真係冇咩架0.0我格離有塊比22人共左GE地姐-.-..

以下純個人一直以來所見的及感受
只係見到有篇我有共嗚的post,就上水講講
就算你回覆,我都會繼續潛水唔會理你,謝謝

話說最近呢一個月見住魏國城附近的某些他國人用分號耍小手段
耍的小手段其實唔只樓主講既咁少....
而家心情就好似玩MONSTER HUNTER發現其他玩家用金手指一樣
早就有人多勢眾呢個優勢都要咁做....
為左迎戰某國人由開ser以來做左唔少準備,最近開始冇心機玩...

蜀國玩家的人數自開ser一個月,蜀城的密集程度就知人數係其他國的幾倍
跨張到只需要有空白地,如果放置一日唔理就會出現蜀國新玩家
之後開world2後,呢個問題只係舒緩左少少
當時玩家人多到係學生放學時間就會出現的delay情況
理性成熟的同學請自己在腦中思考下
這跟某國共享人數高有什麼關係
以上

玩咁多小手段 就算贏左真係會開心

回覆 悠遠的蒼穹 的帖子

不能同意更多!!!!
有D野唔講,只係唔想引起罵戰,而唔係唔知lo
(冇針對任何國的意圖)

回覆 黑格黑斯 的帖子

黑格
你浮水是找揍嗎?
係到扮蟹......

jccheung10 發表於 12-2-3 07:07 PM
回覆 黑格黑斯 的帖子

黑格

扮蟹?
我好認真咁話你知 我開個EAMAIL都認為好煩
要打我  就係GAME到打  我等你
無D禮貌~_~

回覆 黑格黑斯 的帖子

禁好lo,我同你道歉,我唔話你扮蟹

我說:「對於你不知是誰的問題,別在裝無知!!!」

PS:無人講你話開E-mail的事lo

jccheung10 發表於 12-2-3 07:14 PM
回覆 黑格黑斯 的帖子

禁好lo,我同你道歉,我唔話你扮蟹

咪信 知道我都叫佢教我開100個啦

開100個.....= =好得閒.....
我連玩長D都5想-,-
(不問世事的蜀路過)

回覆 wyw 的帖子

諗個ACC都諗爆頭啦-.-....

吹氣啤啤=] 發表於 12-2-3 11:20 PM
回覆 wyw 的帖子

諗個ACC都諗爆頭啦-.-....

開email由xxxx001開始,再開戀姬acc
只要xxxx001開始,每10分鐘開一個acc
每日開足4個鐘,三日都夠你開到城牆了...

放心,比起我地做呢D無聊野的大有人在

開分身開到咁尻,唔駛給提示大家都估到係邊個國家所為了

不過我當開分身係個人無聊行為
但刪完個AC但個城又唔刪,呢樣就關黑橙事啦

回覆 shion_rei 的帖子

你好似好熟好有經驗甘wo
莫非...
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 05:22 AM , Processed in 0.034980 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存