2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 夢之歷險 [天Ser]Style同你介紹死地:) 留下推薦/加粒gd吧:).thx. ...
go

[歷險心得] [天Ser]Style同你介紹死地:) 留下推薦/加粒gd吧:).thx.   [複製鏈接]

有新手就自然有Style既出現

首先同你解釋下d怪先
詳情參考it's
http://www.2000fun.com/forum-viewthread-tid-3314409-highlight-%E6%AD%BB%E4%BA%A1%E4%B9%8B%E5%9C%B0.html
同埋d技光弓技. 光弓技.jpg

------------------------------我是〥Style×°介紹死地分隔線------------------------------

低死:
怪物名稱: 邪骸惡魔 暗屬性.
怪物等級: 75lv.
怪物資料:  防禦時的效果
       4級以下所有負效果,以50%的機率抵抗
       可以看到隱身的對方

光弓清法(雪之意見only):
2job(疾走之蛇) > 2ojob(森之制裁) > 16job(森林之藤) > 1ojob(滑翔之風)
以上只系多數人會用既基本清法.
但如果出晒以上既技都未清到骨
就再用壹次 2job(疾走之蛇).
然後仲未清到.就要靠自身系死地周圍走.回2job or 其他技去清d骨.
但打低死系千奇五好用自光(自然之光)*
因為自光會減低本身對骨既抵抗.

會掉落既物品(都系參考:$.詳盡d姐.)

渾沌種子 吉溫之石 救援泉水
魂之杖 殺手劍 獅子弓
Lv3賽隆 Lv4賽隆 Lv5賽隆 Lv6賽隆
特殊點數補充卡片 (1000sp) 特殊點數補充劑 (10000sp)
大的HP恢復劑 大的MP恢復劑 大的全體恢復劑
魂之液 完整的魂之液
好的歐里哈勒坤手鐲 好的歐里哈勒坤項鍊 好的歐里哈勒坤戒指
古代的歐里哈勒坤戒指 古代的歐里哈勒坤項鍊 古代的歐里哈勒坤手鐲

------------------------------我是〥Style×°介紹死地分隔線------------------------------

中死:
怪物名稱: 邪骸食屍鳥 無屬性
怪物等級: 我已忘記
怪物資料: - 防禦時的效果
       4級以下所有負效果,以60%的機率的抵抗
       可以看到隱身的對方
       只傷害射程距離2以上的攻擊

光弓清法:
其實鳥.五洗點用技.只要2job(疾走之蛇)就0k.
但如果你壹堆鳥.又五同港法啦wo.
要用14job(自然力下降) 然後再用2job(疾走之蛇).
咁樣暈左鳥.同時打鳥亦會大力d.易清d.

會掉落既物品:
光明手套 光鞋(姐系光屬於抵抗既用品.)

怪物名稱: 幽火之鷹 火屬性
怪物等級: 我已忘記
       4級以下所有負效果,以80%的機率的抵抗
       可以看到隱身的對方
       只傷害射程距離3以上的攻擊

光弓清法:
火雞同鳥壹樣咁打法.
但系火雞同鳥有樣野五同.
就系佢五會中14job(自然力下降)既.
所以壹段比較難清d.
同時攻擊力高.所以中死你五系帶死地.
多數都幾戈人壹齊清.
但系引果戈要好頂得怪囉=,=

會掉落既物品:
火炎鞋 火焰手套(火抗.)
痛擊 貫通之力 卡伊茲法杖(痛擊=劍. 貫通之力=弓. 卡伊茲法杖=杖.)

高死:
怪物名稱: 死亡槍兵 水屬性
怪物等級: 我不嬲五記lv- -
       4級以下所有的負效果,用90%的機率抵抗
       可以看到隱身的對方

光弓清法:
港真.你高死鬼死多水槍既.
而mo水抗既你.打你亦系非常(x1oooooo)之痛的.
同埋你mo理由只系上水抗.五上暗抗掛?!
(因為高死同中死壹樣有低死骨系到.)
咁樣只有死路壹條
所以多數會用寵頂.如果14job(自然力下降)到.
就當然易清d.
如果你隻寵長期有負效佢.就非常之好.(睇你咩寵.例如夢古夢古.南古.泰古.等等)
同鳥壹樣na~

會掉落既物品:
系mo架-__-.

怪物名稱: 死亡騎士 無屬性
怪物等級: 已失憶
       4級以下所有負效果,以90%的機率抵抗
       可以看到隱身的對方

光弓清法:
高死系五會自己壹戈人打.
除非你系帶死地的.
就算帶死地都五會打騎.因為晒時間*
因為呢隻咁既騎士佬呢.就好難14job(自然力下降)到佢既.
多數用寵ah.戈d去負效佢.
14job(自然力下降)到就緊系好啦@@.
易清幾多.經又多;$.
但同時亦好大力+d.

會掉落既物品:

巴曼之手 墮落之勾 魔傑斯塔(呢戈咩泥我都五知-.-)
玄風手套 玄風鞋
痛擊 貫通之力 卡伊茲法杖

依家當然介紹我地勁帥氣既死地牛仔王na.

怪物名稱: 黑暗之魂 火屬性*v*
怪物等級: 好似系85?!
       4級以下所有負效果,以99%的機率抵抗
       可以看到隱身的對方
       只傷害射程距離1以以上的攻擊

光弓清法:
你想點清?

會掉落既物品:(點解會知既- -??參考戈到港的囧.)

暗影鞋 暗鞋
痛擊 貫通之力 卡伊茲法杖

死地
每日6:oo - 8:oo / 1o:oo - 12:oo(其實五足12點.)開放比各玩家升lv.
每日既7:3o / 11:3o 會出王.(姐系黑暗之魂)
而出左王.轉ser/彈game/mo死水.
系五可以再入到死地.
所以死水系十分十分十分之重要.(姐系救援泉水).

以上所有資料.
除左參考港版n0s
同埋果戈p0z之外.
其他全部我自己打出泥.
例如幾lv戈d+t.
格式就跟自己既.
因為我見好多新仔都開p0z五清楚死地
s0. me 身為style既家長@@.
無無聊聊開戈p0z.
介紹下.
順手呃下分咁:smilie_:)3:
版主手下留情

不論你路過或是按錯.
請留下你地既gd.同推薦:)
多謝合作.

已有 16 人評分威望 Good 收起 理由
s31491234 + 3 3
s0001252 + 3 thx for share
童話天皇 + 3 極有用
redwing88 + 50 精品文章
k小夜 + 1 多謝我比你gd
1杯茶;] + 1 where my the Gd;^^
leaves94 + 1 玄風手套 玄風鞋 係打水槍出的 死騎82lv出.
rockmanzxa + 1 呃分9
ah龜=D` + 1 感謝分享!
abc68111_7 + 3 內容觸犯版規

總評分:  威望 + 50  Good + 28   查看全部評分

多謝分享,,但係未明白XP

死騎會出雄圖架

柒淚.^. 發表於 12-2-5 05:09 AM
死騎會出雄圖架

咩雄圖@@?
佢第三樣野我五知咩泥- -
根據參考所得出泥-_-
仲系五明的@@.

死而後已 發表於 12-2-5 03:42 AM
多謝分享,,但係未明白XP

我遲d影埋圖放上泥更新*

§﹏某x雪 發表於 12-2-5 05:32 AM
咩雄圖@@?
佢第三樣野我五知咩泥- -
根據參考所得出泥-_-

呢隻POST.
好似之前出過@@
雄圖=雄偉建築圖

§﹏某x雪  魔傑斯塔 = 雄圖@@?  發表於 12-2-5 06:40 PM

第一張你水咩印
-_-又唔係你

§﹏某x雪  咁無聊搵到姐xd.緊系整番戈族名型d.xddd  發表於 12-2-5 06:39 PM

多謝樓主大大的分享

多謝分享

感覺似宣傳

笑傲無雙 忍影世界

水槍火雞8olv;自光五會扣暗抗的說;

玩過星曲WEB 笑傲無雙 忍影世界

得光弓既死地

路過推推.

死騎係82lv 食c係77lv的
果d死槍我打過時不時出水抗

其實……唔洗光咒幫拖架咩!?
我依加好辛苦打更三轉都係為左想幫下你地手><
點知…光咒完來係冇用…

雪你太失敗,咩都唔記得

遲d打埋光戰清法嘛

回覆 §﹏某x雪 的帖子

做得好,最好有其他心得都post出黎

你有D野5清楚都放上來x__x
高死有8%暗鞋出架:(

所以要有用4抗-.-

柒淚.^.我想偷左你張艾斯@_@
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 04:35 AM , Processed in 0.043256 second(s), 15 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存