2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 英雄聯盟 LOL 庫奇-ADC 他就是庫奇,從天而降的死神(更新於2/7) ...
go

[英雄心得] 庫奇-ADC 他就是庫奇,從天而降的死神(更新於2/7)   [複製鏈接]

笑傲無雙

大發明家漢默丁格和他的約德爾人同伴移居到皮爾托福後,科學研究就成了他們擁抱生命的方式,並很快地在科技魔法領域做出了突破性的貢獻。約德爾人雖然個子矮小,但勤奮彌補了先天不足。「英勇投彈手」庫奇也是其中之一,他憑藉成功的試飛新型機而獲得了這個頭銜。他試飛的是專為前線偵查行動部設計的新型空襲機,這個機型隨後也成為了班德爾城遠征軍的骨幹。庫奇和他的飛行中隊「尖嘯之蛇」常翱翔於瓦羅然的天空,觀察地形的同時,也順便為觀眾表演空中特技。

庫奇是「尖嘯之蛇」裡最具盛名的飛行員,因為他兼具冷靜清晰的頭腦和近乎瘋狂的勇氣。在加入聯盟前,庫奇也效力過其他組織,他經常主動接受任務,深入敵後,在危險地帶收集情報和傳遞信息。他熱衷於冒險,不斷精進自己的技術;每天若能來場空戰當早餐,就是他人生的最高享受。庫奇不僅是個王牌飛行員,他還自行改裝了他的飛機,為其裝上一整個軍火庫的武器——不過看起來炫耀意義大於實際意義。在聯盟的停戰協議生效後,公開的敵對消停,因此庫奇被迫退役。他覺得自己就像「引擎熄火,機翼斷折」一般;雖然他仍然駕駛飛機,表演特技飛行或穿越峽谷等把戲,但少了空氣中那清爽的火藥味,一切都不一樣了。因此,在漢默丁格加入英雄聯盟後,庫奇也理所當然地跟進了;他迫不及待地想跟世界頂級的對手戰鬥,展現自己的勇氣。

他就是庫奇——從天而降的死神!

-機動性極高
-3技識扣防
-1技可以係草叢睇下有冇人
-4技遠距離攻擊
-2技識追殺/走人 配合FLASH

缺點
用魔量極大
難上手

技能

熱鍵:Q
磷光炸彈
庫奇向目的地區域發射一枚閃光彈,對目標單位敵人造成 80/130/180/230/280 (+0.5魔攻) 魔法傷害。擊中敵方英雄後,可額外獲取該英雄視野六秒。(無法偵測隱形)
消耗:80/90/100/110/120 魔力
冷卻:8 秒
射程:600

熱鍵:W
女武神特攻
庫奇俯衝突襲目的地區域,投擲炸彈留下一條火焰與死亡之路,對路徑上目標造成每秒 60/90/120/150/180 (+0.4魔攻) 魔法傷害。
消耗:100 魔力
冷卻:20/18/16/14/12 秒
射程:800

熱鍵:E
格林機槍
庫奇使用格林機槍掃射面前敵人,每秒攻擊 1 次,持續 4 秒,每次造成20/32/44/56/68 物理攻擊傷害(+ 0.4物攻);每秒削弱範圍目標護甲2/4/6/8/10,破甲效果持續2秒。
消耗:60/70/80/90/100 魔力
冷卻:16 秒
射程:600

熱鍵:R
火箭轟擊
庫奇向目的地區域發射一枚火箭,撞擊它碰到的第一個敵人。每枚導彈將造成 120/190/260 (+0.3魔攻 + 0.2物攻) 魔法傷害,並濺射周圍敵人。每 10 秒加掛一枚導彈,最多掛載 7 枚。每發射 3 枚導彈後,第 4 次將發射超級導彈,造成 50% 額外傷害。死亡後,重新時將擁有 4 枚導彈。
消耗:30/35/40 魔力
冷卻:1.2 秒
射程:1200

被動
海克斯科技榴彈
庫奇的普通攻擊對小兵、野怪和英雄造成 10% 額外傷害。

我會先點3技後點2技,1技點1下就夠..有大技點大技

因為1技攻擊範圍好低,實用性不太大(除左睇人草叢之外)

3技係你既攻擊輸出,配合2技同大技,應該可以做到可觀性既輸出

SPELL方面

符文方面

天賦方面

裝備方面

1)先出一把, 有SUPPORT識回血就出,

冇既話就出+3支

2)第1次番城,出粒 多錢既就出埋

之後再買 再合
3)出個

4) AND

5)睇下對面多5多魔攻/物攻, 多魔攻就出 /,多物攻就出,我就覺得復活比較好

影片-

我影得好差,希望有人指點下我 用咩軟件影好小小,<3

其他英雄攻略:
1)庫奇-ADC2)史瓦妮
3)炮娘
4)JANNA
5)法洛士

感謝分享

笑傲無雙

點解冇分加既=.=''打得咁辛苦嗚牙

樓主打AI?知唔知1技係最痛?
3技唔係好痛,你都知頭幾LV好豆腐
咁有無理由 3技先? 3技係追住人打先有用
正常都打下路 AD+SUP 你會唔會1LV就直沖3技 比人秒殺?
同埋你30LV未?如果未30LV 我說句SORRY 此話出於對手太過__
你講個D裝係人都識出,跟哂入面個GAME,咁不如唔好教啦你,我地都識啦咁樣出裝
基本上你只係放片 , 字都係copy某地方 你最多都係打主題

辛苦你了,同埋想問點綠的??

笑傲無雙

回覆 simon1919 的帖子

咁勁既..留名打個POST出黎.,.咁多野講..
我念你冇睇我個影片,,機器人一拉,1LV殺人,你吹咩?咁多爹

個個又唔同玩法..我覺得1技冇咩用,就唔加,關你能事咩.

同埋我30LV.LOVEYOUWING 查下我~_~ 7.7

同埋打AI都唔關你事,,

出裝只係其次,最重要係你點樣食兵點樣肥,,你1技距離咁撚短,你殺J到人,ON9

十週年勳章(賀詞)

我玩飛機佬都係點E技先~ Q技太廢~ E技一開波高傷+扣防~ 絕對可以阻埋人地食兵~
我攻擊符文+多劍~ 一下普攻 都嚇走人地~

感謝分享

樓主你果2條片係咪rank game呢???

笑傲無雙

5係,普通NG...!

我係玩開主升q,的確好高傷
招e個距離我覺得好迷幻'但係都想玩下

回覆 三隻字 的帖子

我念你冇睇我個影片,,機器人一拉,1LV殺人,你吹咩?咁多爹
9唔答8 我係講緊你升技囉白目
個個又唔同玩法..我覺得1技冇咩用,就唔加,關你能事咩.
你出得post就一定關所有人事,如果你唔想關所有人事,咁你咪出post啦 on9
同埋我30LV.LOVEYOUWING 查下我~_~ 7.7
查你都曬時間啦
同埋打AI都唔關你事
我地所有人都關事,如果唔關我地事,咁你出post做咩?係2000fun扮勁扮神手?
出裝只係其次,最重要係你點樣食兵點樣肥,,你1技距離咁撚短,你殺J到人,ON9
你最ON係伊句,"出裝只係其次?"你真係唔好玩LOL啦,AD亂出AP裝,咁點打人?其次?咪搞笑啦你
點樣食兵點樣肥?有分嫁咩?尾刀/秒殺,係咪會唔同左出裝?唔同左錢?如果係你比片我睇啦廢物
1技距離咁撚短?你真係唔識玩庫奇,邊邊都打到人嫁,無人叫傻仔你1技要放係人地中間個位囉
你殺J到人,ON9?我殺唔到會唔會嘈你呀,係到9up,收水啦

笑傲無雙

simon1919 發表於 12-2-19 09:03 AM
回覆 三隻字 的帖子

有冇影片??你係勁既..出影片,唔洗係到串既..

我冇話扮咩神手..只係想介紹影片比D新手聽..

仲有,,我唔升Q技既理由,就係因為佢法傷,你加到幾勁都冇用 佢綠字都唔會加,,相反.,E技會加技同扣防,配合W技加R技再加EXHUEXT 可以殺人OR幫隊友

井低之蛙.,.

笑傲無雙

呢個人地ELO 1800既人,佢都係玩3相...學下野拉,,你唔洗全部睇哂,你由5:45 開始睇就得

有咩新英都係搵佢既人...我念佢應該最有資格,,講下呢隻英點玩掛..?

笑傲無雙 玩過星曲WEB

首先 1Lv真係冇咩可能學3技先..
你都識講q技係用黎睇brush..如果你有level 1 fight..就知有幾重要
先期對線harass 係靠q + 普攻.. 唔通下下都3技?
你話q技短..但你不如睇下 locodoco / doublelift / chaox 1lv學q 對線都係用q harass
而bv..係對面多cc既時候出 同埋大部份人都帶cleanse而唔係exhaust
加上..既然你話corki用魔量大..點解masteries 唔點回魔?

玩過星曲WEB 忍影世界

he004314091 發表於 12-2-19 12:24 PM
首先 1Lv真係冇咩可能學3技先..
你都識講q技係用黎睇brush..如果你有level 1 fight..就知有幾重要
先期對線 ...

中肯哥出現了

十週年勳章(賀詞) 玩過星曲WEB

各人玩法不同 喜歡就好 大家唔洗下下爆粗既

應該係話1v要升q先,
之後主升e,咁講法岩唔岩聽?

笑傲無雙 玩過星曲WEB

回覆 kevinleeex 的帖子

重點唔係1Lv 一定要學q先..
而係前期個下brust 好有用..
等人食兵個陣 q+普攻..

個人Q>E>R>W
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 03:43 AM , Processed in 0.042215 second(s), 10 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存