2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 綜合運動討論區 有點疑難,唔該幫幫手解答一下`
返回列表 發新帖 回覆
go

有點疑難,唔該幫幫手解答一下` [複製鏈接]

我今年就16歲啦,17都黎..60kg,175-177CM左右,有少少肌肉
我每星期都有打籃球既..(最少1次)
咁我依家打算練下隻手同埋腹..可以點練?
另外我想問下如果去康文署果D做gym係咪要參加一D課程先?如果係要點報名(係邊,同埋幾時有得報)?

仲有...飲食方面有無咩要注意??

笑傲無雙 玩過星曲WEB

如果暫時只可以係屋企練既話, 我會建議買啞鈴同健身球.
無健身球就唯有做下SIT UP同埋摺身蹬腳動作都可以練下腹
做埋闊手分開既掌上壓對操雙手增強三頭肌都有幫助.

如果從未報過康文健身器械簡介或者無其他體適能資格既話就要報個簡介會.
報名可以去以下呢條LINK KEEP住睇返幾時有班, 或者親身去康文度問.
http://ballot.lcsd.gov.hk/list.cfm?lang=b5&type=crsp
我都有係康文做GYM, 真係搵唔到可以再問或者MSN我
MSN:fujiwara0718@live.hk

飲食如果你係有177CM高既話, 60KG我覺得可以再增多D
最好可以做到一日四餐, 買埋能量棒食更佳, 唔怕食多些少麵包.餅乾同埋飯麵
蛋就盡可能一個星期唔好食多過三隻, 因為多過兩隻已經超出膽固醇所需. 雞
同牛唔洗特登食好多, 人地話牛肉好毒, 但係專家話過牛肉有蛋白質仲對皮膚好好.
仲有最重要就係早D訓, 做到11點熟睡最好, 捱得夜多係對身體最無益, 做乜都無用.

佐ζ藤原 發表於 12-2-20 07:04 PM
如果暫時只可以係屋企練既話, 我會建議買啞鈴同健身球.
無健身球就唯有做下SIT UP同埋摺身蹬腳動作都可以練 ...

我今日已經拎左簡介會果張報名表..之後係咪到投表日期果日即日去交之後上堂..上完就可以去體育館做?
另外能量棒有咩用,係邊買.幾錢?
最後我平時都已經係多肉少菜同埋食好多麵包,飯,麵,但都係唔會重太多..
MSN已經加左你.
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-28 04:45 PM , Processed in 0.027431 second(s), 10 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存