2000FUN論壇

搜索
2000FUN論壇 綜合論壇 魔力寶貝 無聊討論 星系合併
返回列表 發新帖 回覆
go

[討論] 無聊討論 星系合併 [複製鏈接]

唔知大家覺唔覺得魔力玩家不斷流失....
我係獅子玩家  每次入到GAME都有種入左死城GE感覺
雖然你會見到好多人擺檔 感覺好似好多人咁 但其實好多都只係多開掛網
有時想去練等 好彩GE話叫一陣就有加, 但唔好彩 就喊破喉嚨都唔會有人理

仲記得1.0GE時候SER1, 2,10都會爆多人 哥陣真係好好玩
所以如果將E家4個星系 合為兩個星系 大家覺得可唔可行??
當然再度合併有利亦有弊 唔知大家睇法係點?

話晒都10年貨仔 點可以同1.0比

4星系合拼 有好有唔好  好GE咪多人左  唔好GE 就係物價方面 又有好多人會嘈
仲有你指4星系係指邊4星  雙子 獅子 卡連同..? 歌姬/水瓶??

歌姬 基本上  我諗都未必有20人係度   水瓶的話 係接近冇虛寶 SER  咁你咁強行插入  水瓶D人又凸到暈咖啦喎

「水瓶的話 係接近冇虛寶 SER  咁你咁強行插入  水瓶D人又凸到暈咖啦喎」
呢句唔明,想唔想轉做書面語,好難理解

雙子多左人回鍋
近排平日既5-6點後雙一已經入唔到
要一直擠 先入到去

如果合併為兩個星系既話
咁SERVER 1 就永遠都入唔到啦
依家雙子1 已經超難入

如果將卡蓮GE玩家 分去雙子同獅子 而水瓶照舊做獨立星系
咁樣會唔會好D?
到時入唔到雙子一 大家就會好似以前咁係SER2 /SER10到擺檔, 升LV 咁就唔洗入黎入去都係同一個SER
我回鍋後 玩左咁耐獅子都未試過入唔到...次次都係一入就入到
同埋係真係有D悶.... 少團升LV, 打王... 呢排我入到去都唔知有咩做  (唔知雙子會唔會出現呢D情況)
我唯有自己練技/擺檔

Black_Cast  冇雙10就係超唔慣  發表於 12-2-29 11:05 PM

魔龍戰士 發表於 12-2-29 06:38 PM
如果將卡蓮GE玩家 分去雙子同獅子 而水瓶照舊做獨立星系
咁樣會唔會好D?
到時入唔到雙子一 大家就會好似以 ...

個game都10年了  點可以同10年前比人流呢

我唔覺得d人會因為入唔到ser1就轉第2個ser開檔

反而會引致更多人湧入ser1又做成大cut  更多人會濟留係小d人流的sever  到時就仲悶

成日話悶   我想問樓主有冇玩過生產/採集/其他職先???

我都係玩獅子ser  雙開  完全唔覺得會悶

樓主係獅子ser叫咩名  到時揾日打王

想升呢打王  唔會只有打街團呢條路
已有 1 人評分Good 收起 理由
scydickson + 1 GOOD

總評分:  Good + 1   查看全部評分

我之前係玩開獅子, 依家分批移民去雙子~
感覺上獅子server 人流係少, 多人擺檔但種類太少, 剛回鍋個時想買裝真係"要乜無乜"...如果識人玩/當單機的話獅子ser係唔錯既, 因為好少斷線!

雙子真係多人玩好多, 夜晚12點前雙1都係好難入, 不過多野賣~~買裝, 修理, 鑑定, 搵人解任打王都容易搵到 (係獅子搵人修裝真係好難, 我回鍋頭幾個月都只係遇過兩三次...)  雙子唔好既地方係...server連線唔穩定, 雙5 之前試過好幾次大斷線! 同埋有時覺得少人流都會少少 lag 啦

個人覺得如果卡連同獅子合併的話機會會大D囉~
因為聽聞卡連ser唔計人流, 都係容易買裝/搵人練功解任, 可以彌補獅子0既不足

Black_Cast 發表於 12-2-28 10:58 PM
「水瓶的話 係接近冇虛寶 SER  咁你咁強行插入  水瓶D人又凸到暈咖啦喎」
呢句唔明,想唔想轉做書面語,好難 ...

哦...唔明由佢啦

我一向都廢UP

Black_Cast  咁老套講啦,有時真係十個人理解十個人講都真係睇死人。  發表於 12-3-1 02:48 PM
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 免費註冊

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-4-29 04:03 AM , Processed in 0.037437 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存