2000FUN論壇

搜索
go

[疑難] 新手回巢 [複製鏈接]

十週年勳章(賀詞)

大家好,你地應該唔識我

我只係一個34lv既魔劍

大約無玩1年幾啦

我知有左好多變化

最大的變化當然係新職業,系統同埋副本

由於我唔記得左我之前魔劍個2次密碼 (悲劇,成套藍時裝,+632a裝啊大佬)

我原本諗住魔劍轉月光刷副本,pvp就免啦

我曾經係一個物劍,打pvp係屈人機,不過副本除左用黎秒王無咩用處

首先第一個問題: 龍谷beanfun帳號只可以有一個,入眠可唔可以開過個新角色

如果可以求你地話比我聽魔劍仲有無優勢...

定係我都屈服...唔祈求華麗的劍氣,靠套裝去上魔功

玩魔/物傳或者魔導算...

如果同一個beanfun帳號無得開另一個角色就麻煩好多...

-----------------------------

其實有無方法拿翻個2次密碼,send信比gm?

我應該都係開新角色架啦,不過套藍時裝32a賣出去都值少少錢啊

------------------------------

字海sorry!

幫手推推  字海~~~~~~~~~~~~~~~~~

十週年勳章(賀詞)

最煩就係唔記得個2次密碼

記得少少又好似唔似

撞夠10次唔岩就 彈game

sosad

32LV姐.開過隻算吧啦.等得爛橙回信比你.我唸開過隻人升到40都夠時間囉
加上32A裝再神.都已成過渡期.無須留戀了

現時既PVP有平衝與否可供選擇.即係無視/有視裝備~你以前既屈機起今時今日可能不再了

現時劍聖二轉明顯分開左物劍同魔劍.
魔劍>有高輸出.遠距離.CD時間短既高空投放式劍氣
物劍>強化擋格及反擊能力

實話:純打PVE一定係魔劍首選.無爭論餘地
如果PVP的話就睇你個人玩法而定了

另外亦建議你考慮下轉玩國服.正式重新開始~對自己內心好過一點吧
現時已有相當多港人轉玩國服.理由不用解釋~

十週年勳章(賀詞)

大佬剛 發表於 12-3-18 01:42 AM
32LV姐.開過隻算吧啦.等得爛橙回信比你.我唸開過隻人升到40都夠時間囉
加上32A裝再神.都已成過渡期.無須留 ...

今次真係回覆得快啊

不過d建議都無用處又煩

我都係開過算了

e+刷副本會唔會好似之前咁牧師魔導優先

魔劍行埋一邊,物劍直頭無份啊

藍時好屬就值錢(如果仲有交易次數的話   32A就唔值  浪費封章

十週年勳章(賀詞)

幻.冰 發表於 12-3-18 10:51 AM
藍時好屬就值錢(如果仲有交易次數的話   32A就唔值  浪費封章

其實發生咩事

呢度比起一年前我係呢度蒲開靜左咁多既

1 人流流失係咪好嚴重

2 另外hk人係咪仲係主要秩序ser?

3 個機甲蘿莉其實係咩黎....

4 魔劍仲有優勢嗎?還是都係玩魔導/牧師/賢者 打副本好?

回覆 炎髮‧灼眼 的帖子

第一點  人流流失的確有.....龍之谷實在太.......
比黑橙代理係錯誤ge決定
第2點  幾個ser都有   如果合併ser我覺得會好玩好多
第3點  呢個係新出ge人物
第4點  基本上依家傭兵>劍聖

(個人認為 純粹參考
‹ 上一主題|下一主題

聯絡我們|Archiver| 2000FUN論壇

SERVER: 2 GMT+8, 24-5-10 09:21 AM , Processed in 0.031210 second(s), 12 queries , Gzip On.

Sponsor:迷你倉 , 網頁寄存